Poznań, pl. Bernardyński 2/2, Old School Pub Piwomania
Collapse
X
-
Zawitałem i ja do pubu przy Bernardyńskim Placu.
Przyjął mnie kol. tossowski, który osobiście oprowadził mnie po pubie. W rewanżu podpowiedziałem gdzie umieścić skuteczną propagandę.
Miejsce na pewno godne polecenia nie tylko ze względu na klimat, ale także - a właściwie przede wszystkim - ze względu na imponujący wybór piw lanych oraz butelkowych.
Sukcesów życzę i pozdrawiamComment
-
Na jutrzejszy mecz bardzo proszę:
a) sprawdzić, czy i jak działa telewizor
b) podpiąć Bartka pod kij
DziękujęComment
-
b) Bartek podpięty jest ostatnio non stop. Poza tym Gorzowiak jasny, Sklepni - a w kolejce czekają beczki Dawnego, Lubuskiego, Velena. Na weekend istnieje prawdopodobieństwo że pojawi się piwo z jakiegoś (albo dwóch) mikrobrowarów czeskich (najbardziej prawdopodobny jest Kanec z Żamberku) ale potwierdzenie będzie dopiero w piątek jak auto wróci z Czech.Comment
-
Postaramy się dostarczyć kilka szklanek dla kolekcjonerów. Polecam jednak zaglądać do sklepu na sokoła od czasu do czasu bywa szkło.
W Old School Pubie dostępny cały asortyment browaru Konstancin szczególnie polecamy pozycje niepasteryzowane Dawne, Mazowieckie oraz jedyne w Polsce piwo żytnie
z czeskich nowości Rychtar, Vevoda, Patriot, Jezek 11, Klaster niepasteryzowany, Staropramen 11
ZapraszamyComment
-
Wczoraj została podpięta beczka Dawnego i Vilniausa niefiltrowanego - Vilniaus jest genialny, kto chce się załapać na degustacje musi się pospieszyć bo pewnie dziś się skończy. Do tego jeszcze kilka wileńskich pozycji do degustacji.Comment
-
-
Niestety tego kanału nie ma obecnie w pakiecie i na dziś w zasadzie nie ma opcji, żeby to załatwić.
Z piwnych wiadomości - jadą beczki z mikrobrowaru Kanec w Żamberku. Podpięte też jest Dawne, Sklepni i prawie już pusta beczka niefiltrowanego Vilniausa. W piątek zapraszamy na koncert - szczegółowe info będzie jeszcze podane.Comment
-
Źle życzę bo chcę tam niepopularnego piwa ? Czy mówiąc o rurach z wodą że ciągle awarie ? Z rurami to prawda, a Połczyn Zdrój to smaczne piwo A co do życzeń - to chciałbym by ten pub przetrwał 100 lat, bo jest obecnie najlepszą knajpą w Poznaniu, słynny HONZIK się może schować ze swoją ultra głośną zagłuszającą myśli muzyką, swoimi ciemnościami,małą przestrzenią i piwem za prawie 10 złotych.
Wziąłem później Urpinera też kwaśny i dokladnie to samo mi powiedzieli a co jak co urpinera pije czesto i na pewno nie jest kwasny normalnie.
Nie chciało im sie zlac z przewodów i tyle. Dodatkowo nalali mi kiedys pszenicznego Velena w szkło od żywcaComment
-
Tak jak było zapowiadane - z nalewaka pojawił się Kanec z Żamberku. Podpięty jest jeszcze stout, w pogotowiu czeka jeszcze 13. Poza tym resztka Dawnego i Bartek. W butelce bedzie dziś świeży Kormoran i Witnica, które wjechały rano. O 19 mecz, ale trzeba się spieszyć bo dużo miejsc jest zarezerwowanych.Comment
-
W sobotni wieczór były pod nalewakami: Dawne z Konstancina, Kanec z Żamberku (b. przyzwoita goryczkowa 13-tka), Lubuskie z BOSSa oraz Granat z Cernej Hory.
Lane piwa często rotują. Na barze jest około 10 kranów, więc przy dobrej reklamie (i to nie tylko tej szeptanej) Old School Pub mógłby je wypełnić i stać się taką trójmiejską Degustatornią.
Duży wybór czeskich, słowackich i polskich piw z małych browarów w lodówce (wszystko po 6-7 zł.)
Jeśli chodzi o wystrój mocno gryzą się dwie wejściowe salki (zielonkawe ściany obklejone styropianem) z pozostałym wnętrzem pubu.
Nie wiem czy to sytuacja przejściowa, ale na pewno wypadałoby ujednolicić pomieszczenia, bo pierwsze kroki w pubie tak naprawdę mogą nie zachęcać przypadkowych klientów.Comment
-
W sobotni wieczór były pod nalewakami: Dawne z Konstancina, Kanec z Żamberku (b. przyzwoita goryczkowa 13-tka), Lubuskie z BOSSa oraz Granat z Cernej Hory.
Lane piwa często rotują. Na barze jest około 10 kranów, więc przy dobrej reklamie (i to nie tylko tej szeptanej) Old School Pub mógłby je wypełnić i stać się taką trójmiejską Degustatornią.
Duży wybór czeskich, słowackich i polskich piw z małych browarów w lodówce (wszystko po 6-7 zł.)
Jeśli chodzi o wystrój mocno gryzą się dwie wejściowe salki (zielonkawe ściany obklejone styropianem) z pozostałym wnętrzem pubu.
Nie wiem czy to sytuacja przejściowa, ale na pewno wypadałoby ujednolicić pomieszczenia, bo pierwsze kroki w pubie tak naprawdę mogą nie zachęcać przypadkowych klientów.
Witam
Dziękujemy za opinię. Jeśli chodzi o pierwsze pomieszczenie to nie będziemy przepraszać tylko się poprawimy ZdrówkoComment
-
Wczoraj późnym wieczorem chcieliśmy z kolegą Westomem nawiedzić :lol: PUB co prawda była już godzina 23 ale wiemy że do 1szej zawsze można wpaść... wczoraj niestety pocałowaliśmy klamkę. Jaki był powód wczorajszego zamknięcia??? (wiem że grzeczne dzieci w moim wieku idą spać... ale na dobre piwko zawsze jest pora)"Choć na piwko na przeciwko, tam jest mały bar, wypijemy tam piwko sam na sam"Comment
-
Wczoraj późnym wieczorem chcieliśmy z kolegą Westomem nawiedzić :lol: PUB co prawda była już godzina 23 ale wiemy że do 1szej zawsze można wpaść... wczoraj niestety pocałowaliśmy klamkę. Jaki był powód wczorajszego zamknięcia??? (wiem że grzeczne dzieci w moim wieku idą spać... ale na dobre piwko zawsze jest pora)
knajpa już funkcjonuje normalnie zapraszamyComment
Comment