Poznań, pl. Bernardyński 2/2, Old School Pub Piwomania

Collapse
X
 
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • kony
    D(r)u(c)h nieuchwytny
    • 2005.08
    • 1701

    #106
    Nikt nie smęci. Sam paliłem bo do piwa mi czasem pasuje. Ale wolałbym szczerze mówiąc wyjść na papierosa do "palarni" niż prać całe ubranie po wieczornym wyjściu do lokalu.

    Comment

    • k_k_s
      Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
      • 2005.02
      • 193

      #107
      Całe życie prałeś a to jest OLD SCHOOL pub.
      Dodam, że palarnia mogłaby być tylko w którymś z pomieszczeń przez które i tak trzeba przejść idąc do głównej sali więc co za różnica

      Comment

      • kony
        D(r)u(c)h nieuchwytny
        • 2005.08
        • 1701

        #108
        No jest różnica przejść przez smród a siedzieć w nim przez parę godzin.
        Ale, żeby było fair - nikt mnie nie zmusza ;-)
        Zawsze można jeszcze pójść do Proletaryatu i jak się potem wróci do OSP to można się poczuć jak w Krynicy :-)

        Comment

        • anteks
          Generał Wszelkich Fermentacji
          🥛🥛🥛🥛
          • 2003.08
          • 10796

          #109
          Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika k_k_s
          Całe życie prałeś a to jest OLD SCHOOL pub.
          Dodam, że palarnia mogłaby być tylko w którymś z pomieszczeń przez które i tak trzeba przejść idąc do głównej sali więc co za różnica
          Nie ma możliwości zrobić palarni - cały lokal dla NIE PALĄCYCH !!!!
          Mniej książków więcej piwa

          Comment

          • snorre
            Kapitan Lagerowej Marynarki
            • 2006.02
            • 655

            #110
            Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika k_k_s
            Całe życie prałeś a to jest OLD SCHOOL pub.
            Dodam, że palarnia mogłaby być tylko w którymś z pomieszczeń przez które i tak trzeba przejść idąc do głównej sali więc co za różnica
            Co to znaczy, że jak OLD SCHOOL PUB to trzeba palic? Jaka jest definicja "oldskulowosci"? Jest jakiś przepis (na szczęście tym razem w miarę przydatny) to niech go przestrzegają. A propos - właściciele wciąż nie odpowiedzieli...chyba mają niepalących w....
            Tak dla referendum w sprawie usunięcia Ryszarda Grobelnego ze stanowiska prezydenta m. Poznania!

            Comment

            • M-kwadrat
              Porucznik Browarny Tester
              • 2004.07
              • 304

              #111
              Dlaczego palarnia w przejściu? Wymagania na salę palącą wg mnie idealnie spełnia największa sala (ta z ekranem) - sprawna wentylacja, szklane drzwi z automatycznym domykaniem i chyba nawet nie trzeba by tu nijak naginać prawa.
              Pozdrawiam, Maciek

              Comment

              • k_k_s
                Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
                • 2005.02
                • 193

                #112
                Wyłączam się z dyskusji, bo zmierza ona do ponownego wałkowania tematu czy warto zakazywac czy nie. Przywilejem właściciela jest prowadzic knajpę tak jak mu się podoba a krzyczenie na forum że "ma byc" bez palenia albo dawanie złotych rad jest co najmniej śmieszne. Terror antynikotynowych aktywistów. Nie zdziwię się jak któryś w końcu zagoni do Staży Miejskiej.

                Comment

                • dadek
                  Major Piwnych Rewolucji
                  🍺🍺
                  • 2005.09
                  • 4777

                  #113
                  No i bardzo dobrze, niech "zagoni". Terror to jest nikotynowców którzy pomimo zakazu łamiąc prawo pozwalają sobie na trucie innych. Ja z kolegami też nie chciałem śmierdzieć po niedługim tam pobycie i po prostu wyszliśmy. A "oddzielenie" palarni to kpina, powinni się tym zająć, bo rzeczywiście ktoś to w końcu zgłosi gdzie trzeba. Na pewno więcej nie przekroczę progu tej knajpy jeśli podejście jej właścicieli się nie zmieni.

                  Comment

                  • snorre
                    Kapitan Lagerowej Marynarki
                    • 2006.02
                    • 655

                    #114
                    Właśnie - nie chodzi mi o to, żeby przegonic niepalących z Old School Pubu, ale żeby porządnie rozgraniczyc dwie strefy (no i by nie przyszło komuś do głowy, żeby zrobic salę dla palących przy barze ). W ten sposób obie grupy będą mogły się delektowac - my piwem a palacze dymem
                    Po raz kolejny proszę właścicieli do wypowiedzenia się w powyższej kwestii. Nie wiem co ich do tego skłoni?
                    Tak dla referendum w sprawie usunięcia Ryszarda Grobelnego ze stanowiska prezydenta m. Poznania!

                    Comment

                    • tossowski
                      Kapral Kuflowy Chlupacz
                      • 2008.04
                      • 54

                      #115
                      Z wszystkich sił staramy się oddzielić sale palących od tych w których palić nie wolno. Właśnie dlatego palący są na samym końcu tak żeby dojście do baru czy toalety było wolne od dymu. Jednak nie sposób uniknąć w 100% zapachu papierosów w pozostałych miejscach, choć w naszym uznaniu jest on ograniczony do minimum. Jeśli jednak ktoś ma lepszy pomysł niż zastosowany w lokalu proszę o pomysły na priv. Pozdrawiam

                      Comment

                      • Gehern77
                        Kapral Kuflowy Chlupacz
                        • 2008.09
                        • 72

                        #116
                        Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika tossowski
                        Z wszystkich sił staramy się oddzielić sale palących od tych w których palić nie wolno.
                        Zabrzmiało to z lekka jak kpina :P

                        Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika tossowski
                        Jeśli jednak ktoś ma lepszy pomysł niż zastosowany w lokalu proszę o pomysły na priv. Pozdrawiam
                        Obecny pomysł nie jest zły, gdyby tylko było pilnowane żeby te drzwi oddzielające salę dla palaczy były naprawdę zamykane.
                        W większości przypadków kiedy byłem w Oldschoolu drzwi były niestety otwarte i obsługa baru nie wyglądała na zmartwioną tym faktem. Ba, chodziły nawet pogłoski, że właściciele pubu sami są zdeklarowanymi palaczami i z tego właśnie powodu obowiązek oddzielenia sali dla palących mają głęboko w nosie, tudzież w zupełnie przeciwległej części ciała .

                        Comment

                        • litar
                          Kapral Kuflowy Chlupacz
                          • 2007.10
                          • 53

                          #117
                          Co jest teraz z kija?
                          Dzisiaj czynne?

                          Comment

                          • litar
                            Kapral Kuflowy Chlupacz
                            • 2007.10
                            • 53

                            #118
                            Odpowiedziałem sobie sam - zamknięte.

                            Comment

                            • docent
                              Pułkownik Chmielowy Ekspert
                              • 2002.10
                              • 5205

                              #119
                              Nalewak z ośmioma kranami robi wrażenie. Co z tego, skoro w trakcie mojej wizyty z beki było tylko Lubuskie (5 pln). Z rozmowy z barmanem wynikało, że zazwyczaj dostępne są trzy lane, ale obecnie w okresie letnio-wakacyjnym nie opłaca się serwować więcej. Podobno większość ludzi woli butelkę. Rzeczywiście, lodówka przyzwoicie zaopatrzona jest w piwa po 6 lub 7 pln. Lokal niby ma potencjał, ale podejrzewam, że przychodzący tu ludzie są rzeczywiście zwolennikami butelkowego (z grupy kilkunastu facetów, którzy przyszli do lokalu nikt nie wziął lanego). Wobec tego nikt tu nie będzie mieć interesu, by wprowadzać więcej rodzajów beczkowego.
                              Attached Files
                              Piwna Praha-przewodnik po praskich lokalach z prawdziwym piwem
                              Przewodnik po miejscach gdzie warzy się i serwuje dobre piwo-Polskie Minibrowary
                              Piwne podróże po Czechach-Piwne Czechy
                              Polskie Minibrowary na FB - codziennie nowe informacje!

                              Comment

                              • albeertos
                                Major Piwnych Rewolucji
                                • 2001.10
                                • 2313

                                #120
                                Nie biorą lanego bo jest tylko Lubuskie. Kółko się zamyka.
                                (_)>
                                Nigdy się nie poddawaj!!!
                                Browar "Pyrlandia" Poznań - albeertos & kiler
                                Lech jest tam gdzie jego wiara
                                Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!

                                Comment

                                Related Topics

                                Collapse

                                • dadek
                                  Zator, Stanisława Staszica 33, Browar Brokreacja
                                  dadek
                                  Długo czekaliśmy ale się doczekaliśmy. W połowie września chłopaki z Brokreacji mogli pochwalić się pierwszą warką uwarzoną we własnym browarze. Był to Pils (10°Blg, 4,5%) o nazwie First Batch, którego oczywiście nie omieszkaliśmy spróbować jako pierwszego w czasie naszej...
                                  2024-11-19, 04:20
                                • pebejot
                                  Węgry, Győr, Széchenyi tér 7, Apátúr Sörház
                                  pebejot
                                  Nowy browar restauracyjny, taki nowoczesny, jakich mało na Węgrzech.
                                  Minibrowar znajduje się w samym centrum uroczego miasta Győr, otwarcie nastąpiło w 2021 roku.
                                  Spacer dworca kolejowego zajmuje kilka minut, jest to odległość 750 metrów.

                                  W jednoprzestrzennym lokalu...
                                  2023-08-11, 13:58
                                • ART
                                  Bydgoszcz, Grudziądzka 33, Czosnek i Oliwa
                                  ART
                                  Jest to właściwie restauracja. I to zdaje się nie byle jaka. Chociaż zmierzając tu od strony Biedronki, patrząc na odrapane mury tyłu lokalu i burdel od technicznego zaplecza nic na to nie wskazuje.

                                  Przekraczając bramę posesji wyłania się jednak ciekawy odnowiony czerwonoceglany...
                                  2023-10-17, 19:34
                                • pebejot
                                  Portugalia, Porto, Rua da Picaria 72, A Fábrica da Picaria
                                  pebejot
                                  Niezwykle klimatyczny browar restauracyjny w centrum Porto, znajdujący się niedaleko słynnego starego marketu.
                                  Do lokalu prowadzi niepozorne, wąskie wejście z małym logotypem. Można nie zauważyć i ominąć to miejsce.
                                  Wewnątrz jest bar, dalej przejście prowadzi do sali z kilkoma...
                                  2023-09-19, 13:54
                                • bastion
                                  Ukraina, Mikolaiv, Sportivna 9, Pub Drunk Patrick.
                                  bastion
                                  W obecnej sytuacji, kiedy ze wszystkich stron dochodzą do mnie ponure wiadomości z Ukrainy, postanowiłem na przekór zrobić sobie małą retrospekcje z miejsc w których tam kiedyś byłem, a które być może zostały całkowicie zniszczone.
                                  Jednym z takich jest mikrus, położony na brzegu...
                                  2022-04-21, 21:14
                                • Loading...
                                • Koniec listy.
                                Przetwarzanie...