Poznań, pl. Bernardyński 2/2, Old School Pub Piwomania

Collapse
X
 
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Marusia
    Marszałek Browarów Rzemieślniczych
    🍼🍼
    • 2001.02
    • 20221

    #91
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika tossowski
    Najmocniej przepraszamy trwały drobne remonty związane z zakazem palenia! Wymiana wentylacji i montaż drzwi przeciągnęły się do dziś

    knajpa już funkcjonuje normalnie zapraszamy
    To znaczy o co chodzi z tym remontem - wymiana wentylacji PO wprowadzeniu zakazu? Zadymiona była? A drzwi? Chyba, że wprowadziliście kącik palacza - nie pogniewałabym się, nie tylko ja
    www.warsztatpiwowarski.pl
    www.festiwaldobregopiwa.pl

    www.wrowar.com.pl



    Comment

    • M-kwadrat
      Porucznik Browarny Tester
      • 2004.07
      • 304

      #92
      Wywiad jaki zrobiłem w barze w czasie długiego weekendu wskazywał na to, że duża sala miała zostać przerobiona na sale dla palących - w myśl przepisów zamkniętą od baru drzwiami oddzielającymi ją od strefy niepalącej w której musi mieścić się bar a do której tutaj włączone zostają tez pozostałe sale. Pewnie do tego też ta rozbudowa wentylacji. Fajnie - będzie nadal gdzie z fajeczką usiąść bo wyjście na 1,5 godziny przed lokal jakoś mało mi się uśmiechało zwłaszcza w kontekście zimowej aury.
      Pozdrawiam, Maciek

      Comment

      • kony
        D(r)u(c)h nieuchwytny
        • 2005.08
        • 1701

        #93
        Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika M-kwadrat
        ...w myśl przepisów zamkniętą od baru drzwiami oddzielającymi ją od strefy niepalącej w której musi mieścić się bar...
        Czyli prysły moje mrzonki o dotlenieniu Proletaryatu. Tam pewnie też postawią drzwi między barem a główną salą i dalej będzie wędzarnia
        Przepraszam za OT.

        Comment

        • Gehern77
          Kapral Kuflowy Chlupacz
          • 2008.09
          • 72

          #94
          Byłem ze znajomymi niedawno w Oldschoolu i miałem nadzieję, że w końcu napijemy się dobrego piwa (jak to wcześniej bywało) i (jako, że było już po 15.11.2010) nie przesiąkniemy dymem z papierochów.
          Niestety mimo, że założono drzwi oddzielające sale dla palaczy od tej dla niepalących to drzwi te były cały czas otwarte i dym bez przeszkód rozprzestrzeniał się po całym pubie.

          Rozumiem, że właściciele Oldschoola nastawiają się na klientów-palaczy, ale to może spowodować po pierwsze odpływ tych którzy nie palą i chcą oddychać bez wciągania w nozdrza dymu, a po drugie (jak ktoś będzie upierdliwy) może skutkować mandatem od odpowiednich służb...

          Comment

          • dzidek1960
            Major Piwnych Rewolucji
            • 2003.01
            • 1548

            #95
            Prawdopodobnie tu wylądujemy po giełdzie w sobotę. Czy można prosić o info co obecnie jest lane z kija?
            "Ma jednak kraj polski napój warzony
            z pszenicy, chmielu i wody, po polsku
            piwem zwany; a gdy nic nadeń lepszego
            do pokrzepienia ciała, jest nie tylko rozkoszą
            mieszkańców, lecz i cudzoziemców
            wybornym smakiem"
            Jan Długosz, Historie Piwne
            Moja strona www w początkowym okresie budowy

            Comment

            • Sentinel
              Szeregowy Piwny Łykacz
              • 2008.12
              • 23

              #96
              Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Gehern77
              Rozumiem, że właściciele Oldschoola nastawiają się na klientów-palaczy, ale to może spowodować po pierwsze odpływ tych którzy nie palą i chcą oddychać bez wciągania w nozdrza dymu, a po drugie (jak ktoś będzie upierdliwy) może skutkować mandatem od odpowiednich służb...
              Byłem kilka razy i niestety, ale ten dym to jest problem. Rodzina nie ma nic przeciwko temu, abym sobie pifko na mieście wypił, ale jak wracam cały przesiąknięty dymem to się zawsze nasłucham. Poza tym wszystkie ciuchy do prania...to gorsze nic kac

              Comment

              • snorre
                Kapitan Lagerowej Marynarki
                • 2006.02
                • 655

                #97
                Oj, niedobrze to wygląda - chciałem zaciągnąc tam kolegów z okazji 40 urodzin jednego z nich, ale w tej sytuacji jakoś mnie to zniechęca... Czy właściciele mogą się ustosunkowac do tych informacji? Jakie środki podjęli żeby rzeczywiście umożliwic niepalącym przebywanie w środowisku przyjaznym dla zdrowia?
                Tak dla referendum w sprawie usunięcia Ryszarda Grobelnego ze stanowiska prezydenta m. Poznania!

                Comment

                • Sentinel
                  Szeregowy Piwny Łykacz
                  • 2008.12
                  • 23

                  #98
                  Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika snorre
                  Czy właściciele mogą się ustosunkowac do tych informacji? Jakie środki podjęli żeby rzeczywiście umożliwic niepalącym przebywanie w środowisku przyjaznym dla zdrowia?

                  "Niestety mimo, że założono drzwi oddzielające sale dla palaczy od tej dla niepalących to drzwi te były cały czas otwarte i dym bez przeszkód rozprzestrzeniał się po całym pubie. "

                  drzwi, którą są cały czas otwarte nie załatwiają tematu, ale z tego co zauważyłem to właściciele są palący więc w tym lokalu palacze zawsze będą mieli lepiej, ale może się mylę?

                  Comment

                  • damiano70
                    Porucznik Browarny Tester
                    • 2005.05
                    • 306

                    #99
                    Nie wiem dlaczego ale palacze sa wszędzie traktowani lepiej
                    Tato nie pij - zostaw dla syna

                    Comment

                    • mythbuster2010r
                      D(r)u(c)h nieuchwytny
                      • 2010.08
                      • 13

                      #100
                      swieta swieta i po swietach.

                      Witam,
                      Czy juz otwarte po okresie swiatecznym?
                      Jesli tak to co jest dostepne z kija?

                      Comment

                      • tossowski
                        Kapral Kuflowy Chlupacz
                        • 2008.04
                        • 54

                        #101
                        Knajpa rusza 29.12.2010r co będzie z kranu napiszę jak dotrę do knajpy i sprawdzę
                        Pozdrawiam

                        Comment

                        • unkel
                          Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
                          • 2008.08
                          • 244

                          #102
                          Takie pytanie mam. Jak wygląda szansa na znalezienie wolnego miejsca w piątek o 20? Ewentualnie jak wygląda sprawa rezerwacji?

                          Comment

                          • snorre
                            Kapitan Lagerowej Marynarki
                            • 2006.02
                            • 655

                            #103
                            A czy właściciele w końcu mogliby się ustosunkowac do pytania odnośnie [U]porządznego[U]odseparowania palących od niepalących? Bo przyznam, że ostatnio z uwagi na brak info nie poszedłem do Old School Pubu - stwierdziłem, że lepiej nie pakowac się w niewiadome miejsce i poszedłem gdzie indziej.
                            Ostatnia zmiana dokonana przez snorre; 2011-01-19, 23:49.
                            Tak dla referendum w sprawie usunięcia Ryszarda Grobelnego ze stanowiska prezydenta m. Poznania!

                            Comment

                            • kony
                              D(r)u(c)h nieuchwytny
                              • 2005.08
                              • 1701

                              #104
                              Niestety, w ostatnią sobotę nie odnotowałem nawet tych iluzorycznie działających drzwi pomiędzy barem a salą główną. Odnotowałem za to, że każdy kto chce pali bez krępacji tam gdzie chce i nikt nie protestuje.

                              Comment

                              • k_k_s
                                Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
                                • 2005.02
                                • 193

                                #105
                                Przestańcie smęcić. Jeśli tak jest to widocznie większości to nie przeszkadza. Na policje jeszcze się zgłoście.

                                Comment

                                Related Topics

                                Collapse

                                • dadek
                                  Zator, Stanisława Staszica 33, Browar Brokreacja
                                  dadek
                                  Długo czekaliśmy ale się doczekaliśmy. W połowie września chłopaki z Brokreacji mogli pochwalić się pierwszą warką uwarzoną we własnym browarze. Był to Pils (10°Blg, 4,5%) o nazwie First Batch, którego oczywiście nie omieszkaliśmy spróbować jako pierwszego w czasie naszej...
                                  2024-11-19, 04:20
                                • pebejot
                                  Węgry, Győr, Széchenyi tér 7, Apátúr Sörház
                                  pebejot
                                  Nowy browar restauracyjny, taki nowoczesny, jakich mało na Węgrzech.
                                  Minibrowar znajduje się w samym centrum uroczego miasta Győr, otwarcie nastąpiło w 2021 roku.
                                  Spacer dworca kolejowego zajmuje kilka minut, jest to odległość 750 metrów.

                                  W jednoprzestrzennym lokalu...
                                  2023-08-11, 13:58
                                • ART
                                  Bydgoszcz, Grudziądzka 33, Czosnek i Oliwa
                                  ART
                                  Jest to właściwie restauracja. I to zdaje się nie byle jaka. Chociaż zmierzając tu od strony Biedronki, patrząc na odrapane mury tyłu lokalu i burdel od technicznego zaplecza nic na to nie wskazuje.

                                  Przekraczając bramę posesji wyłania się jednak ciekawy odnowiony czerwonoceglany...
                                  2023-10-17, 19:34
                                • pebejot
                                  Portugalia, Porto, Rua da Picaria 72, A Fábrica da Picaria
                                  pebejot
                                  Niezwykle klimatyczny browar restauracyjny w centrum Porto, znajdujący się niedaleko słynnego starego marketu.
                                  Do lokalu prowadzi niepozorne, wąskie wejście z małym logotypem. Można nie zauważyć i ominąć to miejsce.
                                  Wewnątrz jest bar, dalej przejście prowadzi do sali z kilkoma...
                                  2023-09-19, 13:54
                                • bastion
                                  Ukraina, Mikolaiv, Sportivna 9, Pub Drunk Patrick.
                                  bastion
                                  W obecnej sytuacji, kiedy ze wszystkich stron dochodzą do mnie ponure wiadomości z Ukrainy, postanowiłem na przekór zrobić sobie małą retrospekcje z miejsc w których tam kiedyś byłem, a które być może zostały całkowicie zniszczone.
                                  Jednym z takich jest mikrus, położony na brzegu...
                                  2022-04-21, 21:14
                                • Loading...
                                • Koniec listy.
                                Przetwarzanie...