Czyli bedziecie lac Antidotum
Poznań, pl. Bernardyński 2/2, Old School Pub Piwomania
Collapse
X
-
Piwo warzone przez pana Michała, według wytycznych zamawiającego, czyli Antidotum.
Dziś rano dojechały świeże beczki, w tym pszenica z Cieśli. Z butelki była więcej niż przyzwoita. Jak tylko zwolni się kran, od razu podpinamy. Na tą chwilę leje się tradycyjny Bartek 6%, pils 5% i ciemne.Comment
-
Piwo warzone przez pana Michała, według wytycznych zamawiającego, czyli Antidotum.
Dziś rano dojechały świeże beczki, w tym pszenica z Cieśli. Z butelki była więcej niż przyzwoita. Jak tylko zwolni się kran, od razu podpinamy. Na tą chwilę leje się tradycyjny Bartek 6%, pils 5% i ciemne.Mniej książków więcej piwaComment
-
Piwo warzone przez pana Michała, według wytycznych zamawiającego, czyli Antidotum.
Dziś rano dojechały świeże beczki, w tym pszenica z Cieśli. Z butelki była więcej niż przyzwoita. Jak tylko zwolni się kran, od razu podpinamy. Na tą chwilę leje się tradycyjny Bartek 6%, pils 5% i ciemne.Comment
-
Lekko kwaśny był jakieś 2 miesiące temu, ale wynikało to ponoć z faktu, że browar nie zdążył doleżakować piwa i nalali w kegi "młode piwo". Drożdże zaczęły pracować i zrobił się posmak, ale w porównaniu do tego, co było 2 lata temu to bajka. Te beczki, które ostatnio dostajemy leżakują już przepisowe minimum 4 tygodnie i jest naprawdę bardzo dobry.
Co do multitapa - pewnie pszenicę podepniemy zamiast tradycyjnego Bartka 6%.Comment
-
Lekko kwaśny był jakieś 2 miesiące temu, ale wynikało to ponoć z faktu, że browar nie zdążył doleżakować piwa i nalali w kegi "młode piwo". Drożdże zaczęły pracować i zrobił się posmak, ale w porównaniu do tego, co było 2 lata temu to bajka. Te beczki, które ostatnio dostajemy leżakują już przepisowe minimum 4 tygodnie i jest naprawdę bardzo dobry.Comment
-
W mojej wypowiedzi cytuję, to co usłyszałem od browaru. Coś w tym jednak musi być, skoro ostatnie warki są bardzo poprawne. Co do mitycznej już kwaskowatości "Bartka" - coś mam mocne wrażenie, że wynika ona albo z receptury albo z użytych składników. Browar widziałem i faktycznie wszystkie kotły, tanki itd. nowe i zadbane, więc nie wydaje mi sie, żeby problem leżał w technologii. Tym bardziej, że beczki z pilsem, pszenicą i dunkel'em, które od nich dostaliśmy są świetne i zupełnie bez tego charakterystycznego posmaku. Myślę, że warto w tym temecie wywołać kolegę Wogosza, który z tego co wiem, ma swój duży udział w tworzeniu piwa w Cieślach.
Comment
-
W tej kwestii kolega się jednak chyba trochę zagalopował. Raz, że przeciez przeż ponad rok w "Bartku" w ogóle piwa się nie warzyło i dopiero od wiosny tego roku Bartek znów jest browarem. Dwa, że jedna gorsza warka nie oznacza, że browar pikuje w dół, a po opinach gości w pubie można stwierdzić, iż Bartek ma grono wręcz fanatycznych zwolenników
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika lycasterBrowar widziałem i faktycznie wszystkie kotły, tanki itd. nowe i zadbane, więc nie wydaje mi sie, żeby problem leżał w technologii. Tym bardziej, że beczki z pilsem, pszenicą i dunkel'em, które od nich dostaliśmy są świetne i zupełnie bez tego charakterystycznego posmaku.
Nowych piw z Bartka nie piłem ale czytając opinie o tych piwach nie spotkałem jeszcze zdania że są świetne - wręcz przeciwnie wszyscy twierdzą, że są raczej kiepskie
Ale, żeby nie było, wypowiem się jak sam spróbujęComment
-
To dziś będzie okazja
W związku z planowanymi pracami remontowymi w pubie na początku przyszłego tygodnia pub od poniedziałku do środy będzie nieczynny. Jako, że wyznaję zasadę, iż piwo z beczki powinno być zlane z kega w 4 max 5 dni więc dziś beczki powinny zostać opróżnione, wieczorem promocja - po 21.30 wszystkie lane piwa będziemy sprzedawać po 3zł. Podpięty jest pils 5% i pszeniczne z Cieślli oraz ciemny Urpiner 11. Promocja trwać będzie do opróżnienia wyżej wymienionych beczek w których zostało po wczoraj plus minus 120 piw łącznieComment
-
Ten tydzień rozpoczynamy od piwnej niespodzianki z nalewaka - ciemna 14 z mikrobrowaru Kanec w Żamberku. Poza tym z pompy niepasteryzowany Bartek i Lubuskie Miodowe Jasne.
Z butelkowych smakołyków zostało jeszcze sporo słowackich piw m. in. Steigery i Urpinery w pełnym zakresie,Comment
Related Topics
Collapse
-
Długo czekaliśmy ale się doczekaliśmy
. W połowie września chłopaki z Brokreacji mogli pochwalić się pierwszą warką uwarzoną we własnym browarze. Był to Pils (10°Blg, 4,5%) o nazwie First Batch, którego oczywiście nie omieszkaliśmy spróbować jako pierwszego
w czasie naszej...
-
Channel: Małopolskie
-
-
Nowy browar restauracyjny, taki nowoczesny, jakich mało na Węgrzech.
Minibrowar znajduje się w samym centrum uroczego miasta Győr, otwarcie nastąpiło w 2021 roku.
Spacer dworca kolejowego zajmuje kilka minut, jest to odległość 750 metrów.
W jednoprzestrzennym lokalu...-
Channel: Węgry
2023-08-11, 13:58 -
-
Jest to właściwie restauracja. I to zdaje się nie byle jaka. Chociaż zmierzając tu od strony Biedronki, patrząc na odrapane mury tyłu lokalu i burdel od technicznego zaplecza nic na to nie wskazuje.
Przekraczając bramę posesji wyłania się jednak ciekawy odnowiony czerwonoceglany...-
Channel: Kujawsko-Pomorskie
2023-10-17, 19:34 -
-
Niezwykle klimatyczny browar restauracyjny w centrum Porto, znajdujący się niedaleko słynnego starego marketu.
Do lokalu prowadzi niepozorne, wąskie wejście z małym logotypem. Można nie zauważyć i ominąć to miejsce.
Wewnątrz jest bar, dalej przejście prowadzi do sali z kilkoma...-
Channel: Portugalia
-
-
W obecnej sytuacji, kiedy ze wszystkich stron dochodzą do mnie ponure wiadomości z Ukrainy, postanowiłem na przekór zrobić sobie małą retrospekcje z miejsc w których tam kiedyś byłem, a które być może zostały całkowicie zniszczone.
Jednym z takich jest mikrus, położony na brzegu...3 Photos-
Channel: Ukraina
2022-04-21, 21:14 -
- Loading...
- Koniec listy.
Comment