Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Svejkowapiwnica
Poznań, Wielka 17/1, Svejkowa Piwnica [zamknięte]
Collapse
X
-
Piwna Praha-przewodnik po praskich lokalach z prawdziwym piwem
Przewodnik po miejscach gdzie warzy się i serwuje dobre piwo-Polskie Minibrowary
Piwne podróże po Czechach-Piwne Czechy
Polskie Minibrowary na FB - codziennie nowe informacje!
-
-
W miejsce pszenicznego Švyturysa czy Erdingera w ostatni weekend podpięto całkiem porządną pszenicę z radomskiej Pivovarii. Podobnież od nowego roku lokal będzie miał już jednego wyłącznego właściciela, a ja apeluję o pozostawienie barmanki w dotychczasowym miejscu pracy! Mam nadzieję, że głośnik zza baru bez większych problemów został przywrócony do pierwotnej pozycjiPiwna Praha-przewodnik po praskich lokalach z prawdziwym piwem
Przewodnik po miejscach gdzie warzy się i serwuje dobre piwo-Polskie Minibrowary
Piwne podróże po Czechach-Piwne Czechy
Polskie Minibrowary na FB - codziennie nowe informacje!
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika miglanc Wyświetlenie odpowiedziRadom jest, a pszenica z niego jest naprawdę ekstra
Comment
-
-
Byłem niedawno. Obecny z Radomia niestety tylko Koźlak. Chwilowa (Radom ma zostać stałym bywalcem tamtejszych nalewaków) niedyspozycja Pszenicy zastąpiona Baltasem.
Z informacji zdobytych - szykuje się renowacja drugiej sali i jak zapowiadał właściciel ogólne podnoszenie standardu piwnego klimatu knajpy.
A odnośnie radomskich specjałów mają (o ile już nie są) pojawić się butelkowane w jeżyckiej Chmielotece. ;]
Comment
-
-
Trochę przypadkiem dotarłem tam około południa w sobotę (w pobliżu odbywał się Jarmark Świętojański).
W środku pusto, ale to dosyć zrozumiałe- godzina i pogoda nie zachęcały do przebywania w mrocznych, piwnicznych pomieszczeniach.
Sympatyczny pan za barem dobrze orientujący się w asortymencie który sprzedaje.
Z kija było jasne Lubuskie, wiśniowa Fortuna, Celtyckie z Witnicy oraz pszenica z radomskiej Pivovarii (wszystko między 6 a 8 zł. za pół litra).
Próbowałem Lubuskiego (niewiele niestety różni się od wersji butelkowej czyli nachalna słodycz wciąż przykrywa goryczkę).
W najbliższym tygodniu ma zostać podpięty nowy niepasteryzowany Bartek!
Poza tym w knajpie b. duży wybór piw butelkowych polskich, czeskich oraz zza wschodniej granicy- wszystkie od 6 zł. w górę, większość trzymana z lodówkach.
Następnym razem będę musiał zawitać tam wieczorem na dłuższe posiedzenie.
Comment
-
-
Zaszedłem tutaj tuż po koncercie Alphaville w poznańskiej strefie kibica. Po drodze mijałem napchane lokale z parasolami wszystkich "wiodących" piw, a tutaj puściutko, miły chłód (na zewnątrz było pod 30 stopni), no i miła dla oka zawartość półek.
Radomska pszenica świetna, Bartek bardzo sympatyczny, najbardziej mi podszedł Black Hope Ale Browar. "Ciapowało" się chyba z kwadrans, jak w dobrych czeskich kuflotekach, ale warto było poczekać (pijąc Bartka).
Gatunków było - według tablicy przed lokalem - 80. Poza polskimi większość czeskich i ukraińskich. Nowość - grejpfrutowy Staropramen.
Właściciel fachowiec, ceny bardzo przystępne, ogólne wrażenie sympatyczne. Będę tu wracał.
Jedyna wada - w piłkarzykach niebieska obrona słabo chodzi. Ciężko zrobić przeciąg, nie mówiąc o snejku. Trza nasmarować!Toruń przeprasza za Radio Maryja
www.bobofruty.pl
Comment
-
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kosher Wyświetlenie odpowiedziTo miejsce dogorywa. W środku turystycznego sezonu w sobotę wczesnym wieczorem ani jednego klienta w środku.
Na kranie wyłącznie ciemna Fortuna. Piłkarzyków już nie ma.
Od lat jest podobnie choć dawniej pamiętam że latem było więcej czynnych kranów.W porywach nawet trzy.
Comment
-
Comment