Koszalin, Zwycięstwa 32, Pizzeria Buongiorno

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • abernacka
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛🥛
    • 2003.12
    • 10861

Koszalin, Zwycięstwa 32, Pizzeria Buongiorno

Jeżeli komuś nie podoba się klimat restauracji "Rycerska" powinien udać się na ul. Zwycięstwa 32. A tam mieszczą sie dwa lokale, w których podają również Broka niefiltrowanego w cenie 5zł. Pierwszy to pizzeria "Buongiorno", która chwali się zdobyciem tytułu "Najlepsza Pizza w Polsce". Cenny placków kształtują się od 11zł do 25zł za rozmiar XL a drugi to pub "Kpt. Nemo".
    Piwna turystyka według abernackiego
  • Kudłaty
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2001.09
    • 1972

Mozna jakąs mapkę?? Bo nieznam Koszalina, a będę tam kilka dni i chchiałbym conieco skosztowąc)) Jak macie jakies fajne pole namiotowe to tez dajcie znac.

Comment

• slavoy
      Pułkownik Chmielowy Ekspert
      🥛🥛🥛
      • 2001.10
      • 5055

Dick Laurent is dead.

Comment

• yendras
        Major Piwnych Rewolucji
        • 2001.12
        • 2052

Kudłaty, dasz radę bez mapki. Zwycięstwa to główna ulica w mieście. Idąc (jadąc) od skrzyżowania przy dworcu kolejowym po lewej stronie masz McDonalda. W zasadzie vis a vis tego przybytku jest rzeczona pizzeria. W okolicy tegoż McDonalda masz schodki w dół do ulicy Grunwaldzkiej, przy której po lewej stronie znajduje się Rycerska. Nie da rady zabłądzić

Comment

• darko
          Major Piwnych Rewolucji
          • 2003.06
          • 2078

Byłem w czwartek. Pizza świetna, niefiltrowany Brok jeszcze lepszy.

Comment

• abernacka
            Generał Wszelkich Fermentacji
            🥛🥛🥛🥛
            • 2003.12
            • 10861

Niefiltr nadal w ofercie w cenie 6zł za pół litra.
            Piwna turystyka według abernackiego

Comment

• Marusia
              Marszałek Browarów Rzemieślniczych
              🍼🍼
              • 2001.02
              • 20221

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika abernacka Wyświetlenie odpowiedzi
              pizzeria "Buongiorno", która chwali się zdobyciem tytułu "Najlepsza Pizza w Polsce".
              No i chyba odwaliło im od tego tytułu, bo:
              po zajęciu miejsc przy zbyt małym stoliku i bezowocnej chwili czekania na zainteresowanie ze strony kelnera zapytałam chłopaka przy sąsiednim stoliku, czy mogę wziąć jego kartę (od dłuższej chwili leżała zamknięta z brzegu stołu, zapewne klient już wybrał sobie danie) - oczywiście mi ją podał.

Na to kelner przez całą salę tekst do mnie: "w restauracji kartę podaje kelner, a nie zabiera się ją innym klientom"

Trochę apetyt straciłam i wyszliśmy
              www.warsztatpiwowarski.pl
              www.festiwaldobregopiwa.pl

www.wrowar.com.pl

Comment

• unkel
                Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
                • 2008.08
                • 244

A nas (wczoraj przed 12) kelner wręcz zaatakował żeby nas gdzieś usadzić i wręczyć karty. Stwierdziliśmy jednak, że niefiltrowanego BROKa napijemy się gdzieś gdzie nie śmierdzi jedzeniem Tutaj cena 6zł/0,5l

Comment

• Marusia
                  Marszałek Browarów Rzemieślniczych
                  🍼🍼
                  • 2001.02
                  • 20221

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika unkel Wyświetlenie odpowiedzi
                  A nas (wczoraj przed 12) kelner wręcz zaatakował żeby nas gdzieś usadzić i wręczyć karty.
                  Widocznie mu się nie spodobaliśmy, może nie lubi długowłosych facetów (Slavoy), bo nas nie dość, że wyraźnie zlekceważył, to potem jeszcze taki tekst Pierwszy raz w życiu mi się taki numer trafił, mam nadzieję, że ostatni.

P.S. Nie byliśmy ubrani w dresy i nie śmierdzieliśmy
                  www.warsztatpiwowarski.pl
                  www.festiwaldobregopiwa.pl

www.wrowar.com.pl

Comment

• docent
                    Pułkownik Chmielowy Ekspert
                    • 2002.10
                    • 5205

Według słów kelnera z Buongiorno, pub Kpt. Nemo nie funkcjonuje już od około pół roku. Widząc że jesteśmy zainteresowani głównie piwem powiedział, że niefiltrowany Brok się skończył i polecił niesprecyzowany pub naprzeciwko. Brawo za szczerość.
                    Strona w necie: http://www.buongiorno.pl/
                    Piwna Praha-przewodnik po praskich lokalach z prawdziwym piwem
                    Przewodnik po miejscach gdzie warzy się i serwuje dobre piwo-Polskie Minibrowary
                    Piwne podróże po Czechach-Piwne Czechy
                    Polskie Minibrowary na FB - codziennie nowe informacje!

Comment

• sandacz
                      Porucznik Browarny Tester
                      • 2007.01
                      • 345

Zupa rybna wg mnie mało rybna, bo z ziemniakami i groszkiem, mało zaś ryby i jej smaku. Pizza za to wyśmienita, o ile nie najlepsza jedzona przeze mnie. Mam na myśli przede wszystkim ciasto: cienkie, ale nie grubości papieru, chrupkie, ale nie spieczone. Do tego moje kochane morskie robaczki w solidnej ilości.
                      Piwa tu nie piłem, ale ze względu na pizzę polecam jako przystanek między Pubem Bumerang a Browarem Kowal (lub na odwrót).

Comment

• roro
                        Szeregowy Piwny Łykacz
                        • 2013.05
                        • 2

Całkiem przyjemna restauracja
                        (chyba trafiłem na innego kelnera) jak na tak małe miasteczko.

Comment

Przetwarzanie...
                        X