Borne Sulinowo, Pod Orłem

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Pogoniarz
    † 1971-2015 Piwosz w Raju
    • 2003.02
    • 7971

Borne Sulinowo, Pod Orłem

No i nie dodałem jeszcze pubu "Pod Orłem"- też usytuowany pomiędzy ruinami i remontowanymi budynkami po armii czerwonejoraz sosnami.Lokal na kilkadziesiąt osób[około 40],kominek,stół do bilarda,drewniane ławki, w sezonie sporo ławek na zewnątrz.Obsługa miła piwko Bosman i Brok[full i sambor]po 3.50 pln

Prawie jak Piwo
    SZCZECIN
  • Aldach
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2003.07
    • 1269

Bar Pod Orłem po tylu latach wciąż istnieje. Leją tylko Tyskie i pochodne, ale w Bornym Sulinowie i tak nie ma innego wyboru, a ten bar jest chyba jedynym miejscem, gdzie można przyjść i wieczorem (też nie zbyt późnym ) posiedzieć swobodnie przy piwie. Poza tym jest pizza, pierogi i jakieś inne dania. Ceny umiarkowane, wystrój też, choć mają bardzo ładny ogródek.

Comment

Related Topics

Collapse

• Aldach
      Dino Market, Borne Sulinowo, Wojska Polskiego 5a
      Aldach
      Borne Sulinowo pod względem piwnym byłoby całkowicie do zapomnienia gdyby nie Dino Market, a w nim pięć rodzajów piw z browaru Kościerzyna w bardzo dobrej cenie 3.79 za butelkę (niezależnie od rodzaju) Jest też coś z Połczyna i masówka....
      2020-07-09, 18:48
    • bastion
      Łotwa, Aluksne, Talavas Iela 5, Aluksnes Alus.
      bastion
      Łotewska prowincja ma swój urok. Cisza i wszechwładny spokój wręcz emanują z tych miejsc. Miłośnicy lasów, jezior i drewnianych domków, znajdą tam swoje miejsce na ziemi.
      W przypadku miasteczka Aluksne nieco rozwleczonego terytorialnie, celem wizyt jest jezioro z ruinami zamku na...
      2024-11-26, 22:29
    • abelincoln
      Hiszpania, Malaga, Pl. de la Merced 5, Birras Deluxe
      abelincoln
      Kolejny raz w tym roku rzuciło mnie do Malagi i przypadkiem wędrując po mieście w piątkowy wieczór trafiłem na to piwne miejsce.

Co prawda nie do końca rozumiem, jak można w południowej Hiszpanii, kraju wina, pić piwo – ale patrząc po innych, 2/3 ludzi woli koncernowe ścieki, więc...
      2021-09-26, 16:18
    • Piwowar
      Browar "Schwarzer Adler" we Wrocławiu
      Piwowar
      Pisałem już kiedyś o "Czarnej wronie" we Wrocławiu, dzisiaj trochę na temat historii karczmy pod Czarnym orłem.

Karczma z browarem przy ulicy Oławskiej 70, róg Biskupiej, powstała podobno już w 1710 roku, niektóre źródła podają nawet rok 1600. Piwowar Julius Hahn...
      2020-06-14, 11:27
    • zgroza
      Bydgoszcz, Rysia 2, Alkohole Pod Orłem - Przychodnia piw regionalnych
      zgroza
      Nowy sklep specjalistyczny z piwem w Bydgoszczy niezmiernie mnie ucieszył, bo leży dla mnie właściwie po drodze. Wybór od Krajana, Kormorana i BRJ przez Browar na Jurze, Peruna, Pintę po Browar Jana i Bytów. Drugą filię otworzyli na Pawiej, wg. ich FB.
      Wybór jest wystarczająco dobry,...
      2016-04-17, 10:49
    • Loading...
    • Koniec listy.
    Przetwarzanie...