Dźwirzyno to typowa letniskowa miejscowość oddalona 12 km na zachód od Kołobrzegu.Prawdziwy amator piwa może zaspokoić swoje pragnienie praktycznie w każdym miejscu .Głównym punktem spożycia piwa w Dźwirzynie jest ul. Wyzwolenia długości ok.2 km .Znajdziemy tu piwo z kija między innymi: Lecha ,Tyskie ,Bosmana,Sambora,Martina,Pilsnera Urquella,Noteckie!,Specjal,Warka,Żywiec,Heineken,K rólewskie...Najlepszym miejscem do spożycia jest klub "Kuter"- dla dzieci jest zjeżdżalnia i piaskownica a dla rodziców barek z dziesięcioma "kranikami".Do tego zawsze ok 20.00 przygrywa jakiś zespół(gdy gra CASANOVA trzeba się mocno znieczulić ,na trzeźwo nie można słuchać a tym bardziej oglądać).Jeżeli chodzi o lokalne piwa to przede wszystkim Brok-Sambor,za to Bosmana nie polecam.Dźwirzyno posiada piękną plażę a przy każdym wyjściu są ustawione punkty z piwem.Wszystko co opisałem dotyczy oczywiście sezonu.
Dźwirzyno, ul. Wyzwolenia, różne lokale
Collapse
X
-
W Dzwirzynie, w jednej z bocznych uliczek była kiedyś obłędna szafa-wędzarnia ze świeżymy fląderkami. Jest tam jeszcze ???"W winie jest mądrość, w piwie siła, a w wodzie są tylko bakterie"
www.zamkoszlaki.com
www.piwnekapsle.net -
Czapayew napisał(a)
W Dzwirzynie, w jednej z bocznych uliczek była kiedyś obłędna szafa-wędzarnia ze świeżymy fląderkami. Jest tam jeszcze ???sebastian30000Comment
Related Topics
Collapse
-
Nabyłem nie zauważając dopisku pod nazwą stylu black ipa.
dopiskiem bylo
with palo santo
być może uznałem że to miała być osoba pozująca za tego miłego mikołajaja na etce.
5,8 alc 14 blg
Aromat słodkiego...-
Channel: Piwo - konkretnie
2024-12-26, 22:33 -
-
Jak zwykle Darekd już coś pił i z tego browaru i napisał to i owo
https://www.browar.biz/forum/piwo/pi...nzger-vollbier
Tutaj mamy bocka / koźlaka. 6,8 abv.
W kolorze ciemny bursztyn, klarowne, wygląda smakowicie.
Piana zwarta,...-
Channel: Niemcy
2024-04-29, 21:07 -
-
Jasny lager na licencji (własnej marki) La Sagra na rynek brytyjski.
Zawartość alko 4.6%
Piana - sporo a w trakcie spożycia odznaczały się krążki.
Barwa - złoto.
Aromat - gorzkawa zbożowość.
Smak - słodkawe, zbożowo owocowe (lagerowe), dopasowana...-
Channel: Anglia
2023-12-16, 14:59 -
-
Po niezbyt udanej wizycie w Kulcie, udałem się w inną część kijowskich blokowisk, ale w przyjemniejszej okolicy.
Przed lokalem jest jeziorko i park który w sobotni gorący wieczór zapełnił się licznymi bywalcami.
Budki z fast-foodami miały swoje żniwa a w ich okolicy jakaś...3 Photos-
Channel: Ukraina
-
-
Moravská Třebová to miasto założone w połowie XIII w. przez Boreša z Rýzmburka. Duża liczba zabytków i dzieł sztuki przypomina o czasach, kiedy to Třebová nazywana była Moravskimi Atenami. Ładne miasteczko z dużym rynkiem, oraz pięknym zamkiem, który jest uznawany za jeden z ważniejszych...
-
Channel: Czechy
-
- Loading...
- Koniec listy.
Comment