Ustronie Morskie, przy przystani rybackiej, Pod Kotwicą

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • kham
    D(r)u(c)h nieuchwytny
    • 2006.01
    • 751

Ustronie Morskie, przy przystani rybackiej, Pod Kotwicą

Mowa oczywiście o knajpie sezonowej "pod chmurką". Od strony plaży pierwsze co widac to namiot Królewskiego . Szyld wisi przy samym wejsciu na ogródek. Nalewaki: pelikana-nieobecny oraz krajana specjala i irlandzkiego mocnego. specjal 3,5zł irlandzkie 4zł. Z butelek (wszystko po 4,50zł) lech, tyskie, irlandzkie i złotopramen. Jeżeli ktoś trafi do Ustronia i będzie miał ochote na co innego niż lech, tyskie lub brok to chyba tylko tam.

Related Topics

Collapse

• vietnam
    Ustronie Morskie, Chrobrego 34, Spoż.-Monopolowy
    vietnam
    Jak wiadomo Ustronie to piwna pustynia, niewielką oazą, a raczej małą kałużą na tej pustyni jest malutki sklepik obok lodziarni "z misiem" (potykacz w postaci wielkiego białego misia trzymającego wielki lód)
    Poza standardowymi koncerniakami można tam kupić wyroby Krajana,...
    2016-06-23, 17:00
  • dadek
    Belgia, Bredene, Duinenstraat 47, Brouwerij Betsy
    dadek
    Bredene to miasteczko gminne sąsiadujące z Ostendą, wystarczy przejechać mostem nad terenami portowymi i kanałami uchodzącej tu do Morza Północnego rzeki Noordgeleed. By dotrzeć do browaru z dworca kolejowego Oostende można to zrobić tramwajem, wykorzystując przebiegającą tędy najdłuższą...
    2024-10-06, 21:38
  • dadek
    Holandia, Utrecht, Europalaan 2 C, Brouwerij De Kromme Haring
    dadek
    W Utrechcie browarów nie brakuje, jednak ja wpadłem do tego miasta 19.07.2023 tylko na kilka godzin więc musiałem dokonać wyboru. Po zwiedzeniu pięknej starówki, na piwo postanowiłem pójść zupełnie gdzie indziej, z dala od tłumów i turystów.
    Powstały w 2016 roku browarek De Kromme...
    2023-09-07, 00:42
  • Pancernik
    Giżycko, Pierkunowo 36, Browar Stranda
    Pancernik
    Zachęcony informacjami na forum oraz stroną internetową Browar Stranda, zdecydowałem się wyeksplorować (na szybko) temat.
    Browar restauracyjny Stranda mieści się na peryferiach Giżycka , zaraz za rogatkami, gdzie kończy się asfalt i zaczyna się dojazd do mariny o tej samej nazwie....
    2023-07-24, 09:29
  • Gringo
    Ustronie Morskie, Wojska Polskiego 1, Dwa Asy
    Gringo
    Knajpa znajduje się na terenie OW FALEZA. Nieopodal kościoła w centrum Ustronia Morskiego. Klimat dzielnicowy, ogródek wyposażony w firmowe parasole, graniczący dosłownie metry od domków OW. Dzisiaj była transmisja meczu siatkówki Polska - Brazylia.
    W nalewakach Noteckie Jasne i Noteckie...
    2012-07-05, 22:24
  • Loading...
  • Koniec listy.
Przetwarzanie...