Darłówko, Conrada, Bar Pod Meduzą

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • MarcinKa
    Major Piwnych Rewolucji
    🍼🍼
    • 2005.02
    • 2737

Darłówko, Conrada, Bar Pod Meduzą

Bar Pod Meduzą usytuowany przy wylocie z Darłówka do Darłowa. Prawdopodobnie w jakimś budynku kiedyś związanym z działalnością rybacką ponieważ budynek znajduje się przy drodze na nadbrzeżu (takie zaplecze portu, stoczni remontowej). Można sobie usiąść z widokiem na basen portowy. Właściwie cały lokal ogranicza się do dużego ogródka w którym są duże ławy ze stolikami, pod parasolami. W budynku znajduje się bar, kuchnia i toalety. Mnie się to miejsce bardzo podobało ze względu na mało turystyczny charakter i industrialno morskie otoczenie. Paru miejscowych rybaków piło uparcie Tyskie z butelek. Ja z kolegom oczywiście kupiliśmy lanego Bosmana i głośno delektowaliśmy się nim. Po chwili zauważyłem, że miejscowi również sięgnęli po niego. Właśnie to piwo i klimat lokalu warte są odwiedzenia go. Wiem, że koncerniak i w sumie żadna rewelacja, ale będąc południowcem tylko na wakacjach mam okazję się go napić.
    To lubię: Czarnków, Krajan, Amber, EDI, Fortuna, BOSS, Lwówek Śląski, Grybów, Jagiełło, Łódź, Browar Na Jurze, GAB, Kormoran, Gościszewo, Konstancin, Staropolski, Zodiak, Zamkowy, Ciechanów
  • abernacka
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛🥛
    • 2003.12
    • 10869

Beczkowy Bosman aktualnie do nabycia za 4zł.
    Piwna turystyka według abernackiego

Comment

• Pendragon
      Generał Wszelkich Fermentacji
      🥛🥛🥛
      • 2006.03
      • 13963

Podczas mojej wizyty (22-25 czerwca) bar był nieczynny, ale wyglądało wszystko na to, że lada chwila otworzą.

moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot

Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie

Comment

Related Topics

Collapse

• dadek
        Oberursel, Ackergasse 13, Alt-Oberurseler Brauhaus
        dadek
        Oberursel to nieduże miasto (około 40 tyś. mieszkańców) położone 20 km na północ od Frankfurtu (am Main). Dojazd jest bardzo łatwy dwoma liniami transportu szynowego - pociągami DB lub miejską U3 czyli tramwajo-metrem. W odległości około 400 m od stacji wchodzimy w obręb bardzo ładnej...
        2023-10-03, 22:05
      • heckler
        Louňovice Pod Blaníkem, Náměstí J. Žižky 49, Podblanický pivovar Špácal
        heckler
        U podnóża małej, ale dumnie brzmiącej z nazwy górki Velký Blaník (638 m) rozpościera się widok na małą mieścinę Louňovice pod Blaníkem. Już w 1350 roku w miasteczku powstał i warzył piwo klasztorny browar, tak więc tradycje piwowarskie mieścina ma zacne.

Nowa...
        2025-02-11, 08:42
      • dadek
        Niemcy, Erlangen-Kosbach, Am Deckersweiher 24, Hofbräu Oberle
        dadek
        Adres browaru niby w Erlangen ale jest to wieś włączona w obszar miasta odległa o ponad 7 km od głównego dworca kolejowego. Spod niego należy najpierw jechać autobusem 286 do przystanku Büchenbach-Lindenstraße i przesiąść się na linię 298 (w godzinach 10-16) lub 287 (poza 10-16). Te autobusy...
        2025-02-09, 23:58
      • dadek
        Niemcy, Nürnberg (Norymberga), Hallplatz 2, Mautkeller
        dadek
        Czy to nie dziwne, że nikt tego miejsca jeszcze nie opisał? Wyszukiwarka nic nie pokazała pomimo wpisywania różnych opcji. A to przecież starówka, zaledwie 300 m od głównego dworca DB, więc raczej odwiedzających nie brakuje, zapewne z Polski również. A jak wyczytałem na stronie...
        2025-01-29, 03:15
      • heckler
        Praha-Bubeneč, Výstaviště 415, Pivovar Kolkovna
        heckler
        Drugi browar w dzielnicy Bubeneč rozpoczął swoją działalność w czerwcu tego roku.

Výstaviště- to spory teren na którym oprócz browaru znajduje się planetarium, lapidarium, teatr, hotele, basen, hale sportowe, oraz wiele innych, ciekawych obiektów. Do najciekawszego należy...
        2025-01-03, 06:46
      • Loading...
      • Koniec listy.
      Przetwarzanie...