Corso to smażalnia w stylu tych z ulicy Conrada. Czyli brak jakiegoś stylu i większość miejsc znajduje się przed lokalem (część wewnętrzna i ogródek nie są oddzielone żadną ścianą). Tym razem jest to Darłówko Zachodnie a całość usytuowana jest przy dużym domu. Władysława IV w tej części to główny deptak na zachodniej części, więc siedząc w ogródku mija nas tłum wczasowiczów, ciągły ruch i gwar. Oferta kulinarna, podobna do większości tego typu lokali. Ja polecam 55cm zapiekanki (chyba to był jakiś hit tegoroczny, bo były w wielu miejscach mocno reklamowane). Palić wolno tylko w części ogródkowej. Jeśli chodzi o piwo to oferta jest atrakcyjna dla ludzi którzy nie mają dostępu do lanego Bosmana i Kasztelana.
Darłówko, Władysława IV, Corso
Collapse
X
-
Czasami i szałowo wyglądało, aż ciężko było wzrok oderwaćTo lubię: Czarnków, Krajan, Amber, EDI, Fortuna, BOSS, Lwówek Śląski, Grybów, Jagiełło, Łódź, Browar Na Jurze, GAB, Kormoran, Gościszewo, Konstancin, Staropolski, Zodiak, Zamkowy, CiechanówComment
-
W ofercie Bosman Full za 5 zl, Okocim i Kasztelan. Uwaga - piwo z plastikowych kubków! Ryba niedobra (za słabo wysmażona w nieprzyjemnym grubym bladym cieście) , frytki bardzo dobre.
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzieComment
Related Topics
Collapse
-
Fulda to 60-tysięczne zabytkowe miasto (12 wiek) położone w Hesji, właściwie w środku Niemiec, przy ważnej magistral kolejowej, więc świetnie skomunikowane właściwie z całym krajem. Od dworca kolejowego idziemy Bahnhofstraße cały czas w dół, potem koło kościoła przez centrum starówki. Gdy się...
-
Channel: Niemcy
-
-
Na tą chwilę to niewątpliwie najmłodszy browar w Rotterdamie (jeśli nie w całej Holandii), ruszył z produkcją w połowie 2021 roku. Nie znalazłem go nawet na mapach Pendragona, a dowiedziałem się o jego istnieniu od kolegów mieszkających od kilku lat w Rotterdamie, więc odwiedziliśmy...
-
Channel: Holandia
-
-
W połowie 2020 roku w Domažlicích ponownie zaczęto warzyć piwo. Przerwa trwała 24 lata gdy w 1996 zamknięto stary, ale wcale niemały (około 150 tyś. hl rocznie) miejscowy browar. Choć po 6 latach przejęło go miasto, nie było pomysłu na jego wykorzystanie i niestety w 2004 roku zrównano...
-
Channel: Czechy
-
-
Jičín jest zapewne znany większości, choć pewnie mało kto był w tym ślicznym miasteczku. Ale każdy w dzieciństwie lub ze swoimi pociechami oglądał przygody rozbójnika Rumcajsa, w której to kreskówce wygląd zabytkowego rynku i okolic został idealnie odtworzony. Nie było tu jednak browaru,...
-
Channel: Czechy
-
-
Długo czekaliśmy ale się doczekaliśmy
. W połowie września chłopaki z Brokreacji mogli pochwalić się pierwszą warką uwarzoną we własnym browarze. Był to Pils (10°Blg, 4,5%) o nazwie First Batch, którego oczywiście nie omieszkaliśmy spróbować jako pierwszego
w czasie naszej...
-
Channel: Małopolskie
-
- Loading...
- Koniec listy.
Comment