Jadąc dzisiaj przez Kijewo mignęły mi parasole Czarnkowa. Leją pełny asortyment (ładnie brzmi przy dwóch piwach ) w cenie 6zł za 0.5l. Restauracja jest bardziej domem weselnym, komunijnym, stypowym i na różne inne okoliczności. Do tego to chyba pierwszy lokal na Prawobrzeżu gdzie leją coś normalnego.
Szczecin, Dąbska 7, Restauracja Dąbska 7
Collapse
X
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika unkel Wyświetlenie odpowiedzi(...)Czarnkowa. Leją pełny asortyment (ładnie brzmi przy dwóch piwach ) w cenie 6zł za 0.5l. (...)
Mimo, ze Czarnków słynie z powielania marek, trochę tego jest...
-
-
Z Izerskim, Walońskim czy Proletaryatami nie mam kontaktu, to na temat aktualnego woltażu mógłby powiedzieć ktoś z Poznania i południa Polski, więc w tym temacie póki co muszę przyznać Ci racje i przeprosić za zamieszanie.
Co do Noteckich to od czasu wprowadzenia nowych etykiet woltaż i ekstrakt się "unormował". Wszystkie trzy kolory maja 5,6% alkoholu.
Za tydzień będę w Czarnkowie to postaram się dowiedzieć (a jestem w stanie zaryzykować kartonem Noteckiego, że warzą aktualnie tylko dwa piwa)
Comment
-
-
piwa z Czarnkowa
Co do dyskusji na temat piw z Czarnkowa to mają oni 3 rodzaje piwa ciemne eire, jasne niepasteryzowane i pasteryzowane. Wszystkie odmiany tj. walońskie, izerskie itp. itd to tylko zmiana etykiety. Co do zawartości alk. to kwestia piwowara jak się zmieniali to każdy coś poprawiał. ogólnie zaw. jest taka jak piszą w obecnej chwili tzn. jasne i ciemne 5,6%
Pozdrawiam
Comment
-
Comment