Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kangurpl
Wyświetlenie odpowiedzi
Szczecin, pl. Batorego 3, Stara Komenda
Collapse
X
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kangurpl Wyświetlenie odpowiedziJak to możliwe żeby w browarze zabrakło piwa !!!
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pancernik Wyświetlenie odpowiedziNiemiec, znaczy, fachowiec .Milicki Browar Rynkowy
Grupa STYRIAN
(1+sqrt5)/2"Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
"Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
No Hops, no Glory :)
Comment
-
-
Nie neguję jego fachowości, trochę dziwi mnie tylko kangur.pl na kolanach, bo gość "z Niemiec", "zaszczycił", a tu jebut i piwa zabrakło. A jakby wpadł na dwa piwa ze szwagrem po robocie i by zabrakło, to by się nie wkurzył?
Comment
-
-
Każdy by się chyba załamał. Przychodzisz do browaru restauracyjnego z kolegą, któremu chcesz pokazać, że Szczecin ma dobre piwo. Tymczasem półciemnego nie ma, pszenica jest niepijalna, a jasne smakuje jak koncerniak. Dobrze się zapowiadało, a skończyło się niestety jak zawsze. Mam nadzieję, że kolejne dwa minibrowary powstaną szybko i będzie zdrowa konkurencja, która wymusi też pracę nad jakością i płynnością produkcji.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika bimbelt Wyświetlenie odpowiedziKażdy by się chyba załamał. Przychodzisz do browaru restauracyjnego z kolegą, któremu chcesz pokazać, że Szczecin ma dobre piwo. Tymczasem półciemnego nie ma, pszenica jest niepijalna, a jasne smakuje jak koncerniak. Dobrze się zapowiadało, a skończyło się niestety jak zawsze. Mam nadzieję, że kolejne dwa minibrowary powstaną szybko i będzie zdrowa konkurencja, która wymusi też pracę nad jakością i płynnością produkcji.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pancernik Wyświetlenie odpowiedziNiemiec, znaczy, fachowiec .Świat należy do młodzieży, młody robi - stary leży.
"W niebie nie ma piwa, więc pijmy je tutaj."
"denerwować się - mścić się na własnym zdrowiu za głupotę innych"
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pancernik Wyświetlenie odpowiedziNie neguję jego fachowości, trochę dziwi mnie tylko kangur.pl na kolanach, bo gość "z Niemiec", "zaszczycił", a tu jebut i piwa zabrakło. A jakby wpadł na dwa piwa ze szwagrem po robocie i by zabrakło, to by się nie wkurzył?Świat należy do młodzieży, młody robi - stary leży.
"W niebie nie ma piwa, więc pijmy je tutaj."
"denerwować się - mścić się na własnym zdrowiu za głupotę innych"
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kangurpl Wyświetlenie odpowiedzikangurpl bez kropki !!! A z tymi kolanami to przegiąłeś, jesteś tam na etacie czy co?
1) ich na mnie nie stać
2) mnie nie stać na dojazdy do pracy
I kropka .
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kangurpl Wyświetlenie odpowiedziJak na razie nie ma czym się podniecać, tzw management zawodzi na całej linii.
Jak to możliwe żeby w browarze zabrakło piwa !!!
W ostatnia sobotę ciemnego nie było, pszeniczne było tragiczne a jasne było klarowne jak nie przymierzając Bosman.
I nie jest to moja opinia lecz ocena człowieka z Niemiec który raczył odwiedzić Starą Komendę w drodze na II Szczecińskie Warsztaty Piwowarskie.
Dobre wiadomości ze Starej Komendy:
Wczoraj (21.11.11) byłem na miejscu, i wszystkie trzy rodzaje piwa były. Bursztynowe i pszeniczne wróciły do normalnego (wspaniałego) poziomu jakości. Jasnego nie piłem.
Kilka dni temu warzono Piwo Ciemne jako Świąteczne, będzie zamiast Bursztynowego w grudniu.
Więc na razie wszystko w porządku!
VolkerVolker
Brunnenbräu Hausbrauerei
Comment
-
-
Mi też udało się trafić na pełen asortyment, który opisałem w odpowiednim miejscu: jasne, pszeniczne oraz bursztynowe.
W rozmowie z właścicielem i piwowarem zarazem, Damianem Kunachem, dowiedziałem się, że jest on zwolennikiem dobrze chmielonych piw w stylu Ale czy AIPA. Ma on zamiar rotować trzeci rodzaj piwa i może za którymś razem zdecyduje się na uwarzenie właśnie tych gatunków.
Obecnie trwa remont piwnicy, która powierzchniowo zajmuje obszar zbliżony do parteru lub piętra więc wkrótce przybędzie sporo miejsca.
Właściciel z jednej strony obawia się konkurencji, która ma powstać przecznicę dalej, z drugiej strony przypuszcza, że nie otrzymają oni finansowania z Unii. Szkoda by było, bo chętnie odwiedziłbym po drodze Starą Komendę raz jeszcze.
Zdjęcia do obejrzenia na Polskich Minibrowarach.Last edited by docent; 2011-11-24, 17:10.Piwna Praha-przewodnik po praskich lokalach z prawdziwym piwem
Przewodnik po miejscach gdzie warzy się i serwuje dobre piwo-Polskie Minibrowary
Piwne podróże po Czechach-Piwne Czechy
Polskie Minibrowary na FB - codziennie nowe informacje!
Comment
-
-
Wejście to faktycznie stara komenda, reszta to raczej areszt tymczasowy
Sporo różnych miejscówek od zwykłych stołów w czeskim stylu poprzez małe stoliki z taboretami wciśnięte w wolne przestrzenie do wysokich pulpitów ze stołkami barowymi.
Jedzenie wygląda zachęcająco, wybór nieco bardziej skomplikowanych przekąsek piwnych też jest. Bardzo dużym plusem jest pani kelnerka w wieku 40+, o wiele bardziej pasująca do piwnych klimatów niż dwudziestoletni podlotek
Kadzie niestety moim zdaniem nie przystają do reszty, są jakby na doczepkę i przez to niezbyt wiarygodnie się prezentują. Taka moja impresja.
Piwo nie zniechęca ale też nie powala smakiem. Niemniej jest solidne. Poza tym to żelazny zestaw jasne-ciemne-pszenica, w mało atrakcyjnej cenie 9 zł.
Może akurat nie przy Komendzie powinienem to poruszać ale zaczynam się nudzić i zniechęcać kolejnymi polskimi mikrusami, które poza drenowaniem kieszeni klienta nie oferują niczego wyjątkowego. Był czas, że jak kanie dżdżu wyczekiwaliśmy kolejnej inwestycji. A dzisiaj? Ja jestem lekko zniesmaczony, nie dość, że powtarzalność to jeszcze średnia jakość bez czegoś co piwoszowi zatkałoby dech w piersiach. Na domiar złego Komenda opiera się na unijnych funduszach, czyli można założyć, że bez dotacji z naszych podatków inwestycja by nie zaistniała.
Pozostaje mieć tylko nadzieję, że doczekamy się mikrobrowarnianej pinty
Comment
-
-
Jeżeli 2 miesiące po rozruchu nadal nie dorobili się podstawek to jest to żenada."Każdy jest obowiązany do dbałości o stan środowiska i ponosi odpowiedzialność za spowodowane przez siebie jego pogorszenie.."
art. 86 Konstytucji RP
Comment
-
-
Widocznie jeszcze za mało wypiłeś tutaj piwa, żeby mogli sobie już na to pozwolić.- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
Comment
-
Comment