Łódź, Piotrkowska 123, Chmielowa Dolina
Collapse
X
-
Tagi: brak
-
Lokal odwiedzony w sobotę. Dojście komplikuje fakt, że Piotrkowska jest teraz rozkopana na tej wysokości. Wrażenia całkiem pozytywne, 5 nalewaków (m.in. Hera i Felsenbräu Hefeweizen), duża oferta butelkowa (ostał się nawet fanowski Smoky Joe). Lane piwa kosztuja w okolicach 10 zł, Smoky za 12 zł. Może to już jest zalążek Łódzkiego Szlaku Piwnego z The Eclipse Inn i Piwoteką Narodową. -
lokal na bieżąco z piwnymi nowościami, zarówno pozycje polskie jak i zagraniczne prezentują się przyzwoicie. Duża przestrzeń - duchota raczej nie grozi, nowoczesne umeblowanie, wygodne sofy. Jeśli dobrze pamiętam była informacja o happy hours w ciągu dnia z dość znacznym upustem. Nie wiem czy ceny za butelki są zróżnicowane czy wszystko po 12.Comment
-
Zupełnie bez klimatu miejsce, szczególnie po wizycie w innych miejscach w centrum Łodzi. Wybór piwa jest, ceny znośne, ale żeby mieć przyjemność tam z picia, to nie powiem. Po drugiej stronie Kanału Angielskiego mówią na takie miejsca "boozer".Comment
Related Topics
Collapse
-
Na końcu Piotrkowskiej coś nam się ciekawego trafiło - Alembik.
Nocowaliśmy niedaleko, wybór był między Alkofazą, Alkoholami za grosze i podobnymi, więc przytulności może nie oczekiwaliśmya tu takie wygodne fotele, dywany itepe. Można odpłynąć
W jednym...-
Channel: Łódzkie
-
-
Jeśli przypadkiem jesteś w Łodzi na Piotrkowskiej i ok. 11 i przyciśnie Cię chęć na łódzkie śniadanie w akompaniamencie piwa z browaru księży młyn to z można polecić Ramki restauracja - co prawda tylko butelka, ale jest pils pszeniczne i belgijska żytnia ipa (zacna!).
...-
2025-03-23, 09:34 -
-
Cześć,
mam taki niecny plan odwiedzin wszystkich browarów restauracyjnych w Polsce, tylko problem stanowi ustalenie ich kompletnej listy. Już myślałem, że mi się to udało i takich miejsc jest 109, ale w zeszły weekend byłem w Giżycku i okazało się, że tam również jest minibrowar...-
Channel: Poszukuję miejsca...
-
-
20 kranów, z czego 19 piwnych a 5 z nich obsadzonych piwami z browaru Spółdzielczego. Jest przestronna sala z barem i współdzielony z kawiarnią obok zabudowany taras przed wejściem.
Godziny otwarcia: codziennie od 15 do północy, a w pt. sob do 2:00.
Jest też honorowana...-
-
-
Kolejna edycja MARZEC 2025 szczegóły wkrótce
-
Channel: Festiwale piwne
-
- Loading...
- Koniec listy.
Comment