Za około miesiąc startuję z swoją piwiarnią w Łodzi. Będzie to oczywiście lokal typu wielokran z 13 nalewakami, w tym jedną pompą.
Asortyment to przede wszystkim piwa z polskich browarów rzemieślniczych i kontraktowych, częściowo z restauracyjnych i małych. Ponieważ uważam, że nie samą IPĄ czy witem człowiek żyje, będę mieć na kranach również gatunki bardziej typowe dla naszej części Europy jak weizeny, czeskie pilsy czy tmave itd. A poza tym będzie też piwo z Niemiec, Belgii, USA, Wielkiej Brytanii innych krajów, w zależności od tego, co będzie dostępne w hurtowniach. A jak się uda to i nawet z Browarów Łódzkich.
Na jednym kranie będzie też zawsze prawdziwy kwas chlebowy ze sfermentowanego chleba, od producenta spod Łasku.
Miejsce będzie przyjazne rowerzystom, dla których oprócz kwasu, szykuję czeską kofolę, soki tłoczone oraz inne napoje (już z butelki).
Lokal mieści się tam, gdzie był do tej pory Rolling Stone Cafe i posiada własny ogród (nie ogródek piwny).
Kolejne wiadomości wkrótce
Można już lajkować na fejsie
Asortyment to przede wszystkim piwa z polskich browarów rzemieślniczych i kontraktowych, częściowo z restauracyjnych i małych. Ponieważ uważam, że nie samą IPĄ czy witem człowiek żyje, będę mieć na kranach również gatunki bardziej typowe dla naszej części Europy jak weizeny, czeskie pilsy czy tmave itd. A poza tym będzie też piwo z Niemiec, Belgii, USA, Wielkiej Brytanii innych krajów, w zależności od tego, co będzie dostępne w hurtowniach. A jak się uda to i nawet z Browarów Łódzkich.
Na jednym kranie będzie też zawsze prawdziwy kwas chlebowy ze sfermentowanego chleba, od producenta spod Łasku.
Miejsce będzie przyjazne rowerzystom, dla których oprócz kwasu, szykuję czeską kofolę, soki tłoczone oraz inne napoje (już z butelki).
Lokal mieści się tam, gdzie był do tej pory Rolling Stone Cafe i posiada własny ogród (nie ogródek piwny).
Kolejne wiadomości wkrótce
Można już lajkować na fejsie
Comment