Przez tydzień przed otwarciem zwaliło nam się tyle problemów na głowę (w przenośni i dosłownie), że nie zdążyłem napisać o asortymencie jaki na Was czeka, ale teraz już obiecuję poprawę.
Generalnie chciałbym podziękować wszystkim za przybycie. Tłumy na otwarciu oraz pełny ogród w tygodniu pokazały, że warto było zaryzykować ciepłą posadę w urzędzie i otworzyć piwiarnię. Wystartowaliśmy z lekkimi niedociągnięciami, ale wszytko na bieżąco jest już dopracowywane i w sobotę nie trzeba było czekać na piwo 30 minut, a łazienka w pełni już funkcjonowała.
Co do wystroju to najbliższych dniach zaczniemy wieszać na ścianach moją kolekcję etykiet z około 2006 roku, czyli czasu, kiedy zajarałem się lokalnymi browarami.
Co do piwa to na podpięcie czeka m.in Grodziskie 2.0 i Uśmiech Anieli, a z czeskich piwa z Rychnova: Zilvar, Kasztan i Kneżna oraz Bernard 11 i niefiltrowany 12.
W późniejszym czasie powinny się też pojawić piwa z Niemiec.
Zdjęcia z ogrodu wrzucę w wolnej chwili. Póki co na fejsie można obejrzeć te sprzed otwarcia: https://www.facebook.com/media/set/?...5031669&type=3
Na kranach:
Pompa: Pracownia Piwa - Cent Us - Stout -8/10 zł
Les Forques - Lupulus Brune - 14/16 zł
Browar PERUN- Jasny Grom - APA - 9/11 zł
Trutnov - Krakonoš 11° - Pils - 5/7 zł
Pracownia Piwa- Szał w Pracowni - Weizen - 9/11 zł
Bednary - Ale Ciacho - Ale z przyprawami - 9/11 zł
Browar Podgórz - Space Sheep - APA - 9/11 zł
Dobruška - Rampušák 12° Kvasnicový - Pils - 7/9 zł
Rohozec - Podskalák - Pils - 5/7 zł
Kout na Šumavě - 12° Světlý Ležák - Pils -7/9 zł
Eko-Natura - Naturalny Kwas Chlebowy 6/8 zł
Generalnie chciałbym podziękować wszystkim za przybycie. Tłumy na otwarciu oraz pełny ogród w tygodniu pokazały, że warto było zaryzykować ciepłą posadę w urzędzie i otworzyć piwiarnię. Wystartowaliśmy z lekkimi niedociągnięciami, ale wszytko na bieżąco jest już dopracowywane i w sobotę nie trzeba było czekać na piwo 30 minut, a łazienka w pełni już funkcjonowała.
Co do wystroju to najbliższych dniach zaczniemy wieszać na ścianach moją kolekcję etykiet z około 2006 roku, czyli czasu, kiedy zajarałem się lokalnymi browarami.
Co do piwa to na podpięcie czeka m.in Grodziskie 2.0 i Uśmiech Anieli, a z czeskich piwa z Rychnova: Zilvar, Kasztan i Kneżna oraz Bernard 11 i niefiltrowany 12.
W późniejszym czasie powinny się też pojawić piwa z Niemiec.
Zdjęcia z ogrodu wrzucę w wolnej chwili. Póki co na fejsie można obejrzeć te sprzed otwarcia: https://www.facebook.com/media/set/?...5031669&type=3
Na kranach:
Pompa: Pracownia Piwa - Cent Us - Stout -8/10 zł
Les Forques - Lupulus Brune - 14/16 zł
Browar PERUN- Jasny Grom - APA - 9/11 zł
Trutnov - Krakonoš 11° - Pils - 5/7 zł
Pracownia Piwa- Szał w Pracowni - Weizen - 9/11 zł
Bednary - Ale Ciacho - Ale z przyprawami - 9/11 zł
Browar Podgórz - Space Sheep - APA - 9/11 zł
Dobruška - Rampušák 12° Kvasnicový - Pils - 7/9 zł
Rohozec - Podskalák - Pils - 5/7 zł
Kout na Šumavě - 12° Světlý Ležák - Pils -7/9 zł
Eko-Natura - Naturalny Kwas Chlebowy 6/8 zł