O.o takiego lokalu mi brakowało w Białej. Bez zadęcia, malomiasteczkowo, a jednocześnie smacznie. Powyższe dalej dostępne. Ceny już troszkę mniej. Jak na małe miasteczko.
Sieradz, Rynek 17, Browar Pompa (Restauracja Cukier)
Collapse
X
-
Lokal odwiedzony w czwartek, 5 maja. Dość kuriozalne miejsce. Obecnie Cukier ma też już jakieś oznakowania "minibrowar" na swoim froncie, ale szczerze - są one na tyle niejasne, że za pierwszym razem przeszedłem obok niego myśląc "ok, tu leją piwo z browaru, a gdzie jest sam browar?"
W środku dość mało miejsca, wystrój taki sobie, nie okropny, ale też niezachęcający do dłuższej posiadówy. Do tego ogródek, z którego można podziwiać "piękny", betonowy rynek w Sieradzu.
Piw na kranie było podczas mojej wizyty sztuk: cztery. Skusiłem się na: Jaśnie Pana (pils), Brunetkę (dunkelweizen), Aparatkę (APA). Przeciętniactwo.
Niespecjalnie jestem w stanie znaleźć jakiś pozytyw tego browaru. Negatywu w sumie tęż nie. Ot, taki se browarek. Przeciętny.Comment
Related Topics
Collapse
-
W ostatni weekend w Rumii otworzył podwoje Browar Miejski Pompa. Budynek podobno dawnej przepompowni znajduje się niecałe 10 minut spacerkiem od stacji kolejowej. Na środku lokalu jest szyba w podłodze z widokiem na fermentory. Aktualnie są cztery piwa: pils, lager, pszeniczne i ciemne (podobno...
-
Channel: Pomorskie
-
-
Cześć,
mam taki niecny plan odwiedzin wszystkich browarów restauracyjnych w Polsce, tylko problem stanowi ustalenie ich kompletnej listy. Już myślałem, że mi się to udało i takich miejsc jest 109, ale w zeszły weekend byłem w Giżycku i okazało się, że tam również jest minibrowar...-
Channel: Poszukuję miejsca...
-
-
Mam problem z wpisaniem tytułu, bo browar najwyraźniej chciałby zapomnieć o nazwie Nepomucen, ale firma tak jest zarejestrowana...
Quadrupel w półlitrowej puszce, hm...
24,5% ekstr.
10,5% alk.
Po otwarciu puchy poczułem galaretkę malinową z odrobiną...-
Channel: Piwo - konkretnie
2024-11-29, 00:44 -
-
Browar restauracyjny w samym sercu pięknej gentskiej starówki odwiedziliśmy 5.08.2024. Mieści się on na parterze 2-piętrowej białej kamienicy, przed którą wprost na bruku rozstawiono ogródek z firmowymi parasolami otoczony skrzyniami z zielenią. Mimo, że to ulica można tu przyjemnie posiedzieć...
-
Channel: Belgia
-
-
- Loading...
- Koniec listy.
Comment