Sieradz, Rynek 17, Browar Pompa (Restauracja Cukier)

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • e-prezes
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛🥛🥛
    • 2002.05
    • 19302

O.o takiego lokalu mi brakowało w Białej. Bez zadęcia, malomiasteczkowo, a jednocześnie smacznie. Powyższe dalej dostępne. Ceny już troszkę mniej. Jak na małe miasteczko.

Comment

• Shedao
      Kapitan Lagerowej Marynarki
      🥛🥛🥛🥛
      • 2007.09
      • 931

Lokal odwiedzony w czwartek, 5 maja. Dość kuriozalne miejsce. Obecnie Cukier ma też już jakieś oznakowania "minibrowar" na swoim froncie, ale szczerze - są one na tyle niejasne, że za pierwszym razem przeszedłem obok niego myśląc "ok, tu leją piwo z browaru, a gdzie jest sam browar?"

W środku dość mało miejsca, wystrój taki sobie, nie okropny, ale też niezachęcający do dłuższej posiadówy. Do tego ogródek, z którego można podziwiać "piękny", betonowy rynek w Sieradzu.

Piw na kranie było podczas mojej wizyty sztuk: cztery. Skusiłem się na: Jaśnie Pana (pils), Brunetkę (dunkelweizen), Aparatkę (APA). Przeciętniactwo.

Niespecjalnie jestem w stanie znaleźć jakiś pozytyw tego browaru. Negatywu w sumie tęż nie. Ot, taki se browarek. Przeciętny.

Comment

Related Topics

Collapse

• Ahumba
        Rumia, Hallera 2, Browar Miejski Pompa
        Ahumba
        W ostatni weekend w Rumii otworzył podwoje Browar Miejski Pompa. Budynek podobno dawnej przepompowni znajduje się niecałe 10 minut spacerkiem od stacji kolejowej. Na środku lokalu jest szyba w podłodze z widokiem na fermentory. Aktualnie są cztery piwa: pils, lager, pszeniczne i ciemne (podobno...
        2025-02-11, 20:31
      • Alkoneser
        Browary restauracyjne w Polsce
        Alkoneser
        Cześć,
        mam taki niecny plan odwiedzin wszystkich browarów restauracyjnych w Polsce, tylko problem stanowi ustalenie ich kompletnej listy. Już myślałem, że mi się to udało i takich miejsc jest 109, ale w zeszły weekend byłem w Giżycku i okazało się, że tam również jest minibrowar...
        2024-08-05, 11:26
      • darekd
        Nepomucen, Nepo No Title
        darekd
        Mam problem z wpisaniem tytułu, bo browar najwyraźniej chciałby zapomnieć o nazwie Nepomucen, ale firma tak jest zarejestrowana...

Quadrupel w półlitrowej puszce, hm...

24,5% ekstr.
        10,5% alk.

Po otwarciu puchy poczułem galaretkę malinową z odrobiną...
        2024-11-29, 00:44
      • dadek
        Belgia, Gent, Botermarkt 5, Artevelde Stadsbrouwerij
        dadek
        Browar restauracyjny w samym sercu pięknej gentskiej starówki odwiedziliśmy 5.08.2024. Mieści się on na parterze 2-piętrowej białej kamienicy, przed którą wprost na bruku rozstawiono ogródek z firmowymi parasolami otoczony skrzyniami z zielenią. Mimo, że to ulica można tu przyjemnie posiedzieć...
        2024-09-16, 23:54
      • kaczka116
        Pompa, Brunetka
        kaczka116
        Piwo gotowe do oceny
        2019-08-31, 14:54
      • Loading...
      • Koniec listy.
      Przetwarzanie...