Łódź, Piotrkowska 6, Peron 6 - Dom Piwa [zamknięte]

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • stolarz-77
    Kapral Kuflowy Chlupacz
    • 2005.05
    • 30

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Sokół83 Wyświetlenie odpowiedzi
    w lokalu tym należy uważać na kelnerki; od pewnego czasu dostaję od pani z lokami za każdym razem zawyżony rachunek - zwykle dolicza mi 2-3zł, co rzeczywiście mogę uznać za pomyłkę; zwróciłem jej jednak uwagę, że coś często się myli

to co jednak spotkało we wtorek przechodzi już ludzkie pojęcie; obsługiwała mnie nowa osoba wiec liczyłem że tym razem nie będę musiał udowadniać że powinienem zapłacić mniej niż to wychodzi z rachunku; i ku mojemu zaskoczeniu pani doliczyła mi............................17zł; gdy poprosiłem o paragon pani zaczęła się wykręcać awarią kasy fiskalnej; poprosiłem więc kartę piw, pokazałem co ile kosztuje i ile powinienem zapłacić i wówczas pani zaczęła mi wmawiać, że wypiliśmy po 3 piwa a nie po 2 - tyle że przy cenach od 6zł za piwo ciężko złożyć 17zł (była nas trójka); chciałem całą sytuację zgłosić właścicielowi - niestety go nie było

radzę Wam przy każdej wizycie przeliczać dokładnie wartość zamówień, żeby Was nie spotkała niespodzianka
    Z dużą przykrością muszę także potwierdzić, że takie sytuacje tam się zdarzają. Ostatnio poleciłem ten lokal swoim znajomym w pracy i na drugi dzień dostałem opieprzony, gdyż spotkała ich identyczna historia. Niestety doliczyli się tego dopiero jak wyszli z lokalu. Tak samo jak Sokół83 nie dostali paragonu. Na początku wątpiłem w tą historię ale powyższy post potwierdził, że takie rzeczy mogą nam się tam przytrafić.
    Jedyna recepta: trzeba wiedziec co się piło i zdecydowanie rządać paragonu, bajki o popsutej kasie to bzdury w takim lokalu pewnie jest kasa zastępcza a gdy nie ma to niestety nie można prowadzić sprzedaży.
    Zgierska Kuźnia Piwna

Comment

• mr-perez
      † 1971-2008 Piwosz w Raju
      • 2005.09
      • 514

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Maggyk Wyświetlenie odpowiedzi
      Lokal ma u mnie wielkiego minusa za notoryczny brak papieru toaletowego.
      Żeby w takim lokalu nie było papieru toaletowego to normalnie obciach jest. Myślę, że to po prostu zaniedbanie, bo raczej ten lokal stać na papier, nawet pachnący. Dziś kupowałem do domu , zgrzewka 8 rolek w Biedronce 3,99 zł. Polecam.
      RTS WIDZEW
      www.kapsle.piwko.pl

Comment

• Ulek
        D(r)u(c)h nieuchwytny
        • 2008.12
        • 2

Peron, owszem, ma duży wybór piwa, ale w pozostałych aspektach rozczarowuje, a zwłaszcza obsługa - na piwo czeka się długo, a na jedzenie jeszcze dłużej, kiedy już w końcu jest,to zimne, nawet na solniczkę trzeba czekać; to wszystko sprawia, że się odechciewa tam chodzić

Comment

• Tarankun
          Szeregowy Piwny Łykacz
          • 2009.05
          • 1

Sam lokal jest OK. Natomiast obsługa jest straszna. Kelnerki może są znośne ale jak się podejdzie do baru to już tragedia. Kilka miesięcy temu stał tam flegmatyczny Pan. No właśnie stał. Zamówiliśmy 2 grzane piwa. Po 20 min dostaliśmy jedno. Na 2 się nie doczekaliśmy. Wczoraj za barem była Pani której strasznie było cokolwiek zrobić. Podszedłem do baru, Pani powiedziała, że za chwilke podejdzie. Po kilku minutach zapytałem się czy dziś. Oburzona Pani podeszła powiedziała, że skoro siedze przy stoliku to ona mnie nie obsłuży i mam czekać na kelnerke, po czym zniknęła na zapleczu. Poczekałem jeszcze minutke. Gdy wróciła zapytała czy mam równo pieniądze (iałem 10zł), twierdziła, że nie ma wydać bo tylko kelnerki maja drobne (dodam, żeto był piątek-lokal pełen ludzi).
          Polecam tylko jeśli macie nieodpartą ochote posmakować nowych piw. Odradzam jeśli chcecie po prostu się spotkać, porozmawiać, a piwo schodzi na dalszy plan.

Bym zapomniał. Jakoś dziwnie wysoki rachunek dostaliśmy. Więc poprosiłem o wydruk. Dostałem karteczkę z wypisanymi rzeczami.

Comment

• Sokół83
            Major Piwnych Rewolucji
            • 2004.12
            • 1598

Bym zapomniał. Jakoś dziwnie wysoki rachunek dostaliśmy. Więc poprosiłem o wydruk. Dostałem karteczkę z wypisanymi rzeczami
            wywalanie klientów na kasę jest w tym lokalu normalną praktyką - zawsze sprawdzam ceny z kartą i zawsze mi się nie zgadza szczególnie przy większych zamówieniach trzeba się pilnować
            Z INNEJ BECZKI

www.fotopolska.eu

Comment

• Epson
              D(r)u(c)h nieuchwytny
              • 2009.03
              • 24

Bardzo duży i ciekawy wybór piw. To duży ale niestety jedyny plus tego lokalu.

Odradzam jedzenie - małe porcje, niezbyt smaczne, i czeka sie straaaasznie długo.
              Wogóle na wszystko sie tam czeka, należy podchodzic do baru zamówić i stać nad kelnerką czekać na piwo, bo inaczej można sie nie doczekać.
              Wystrój ok, na chlanie piwa wystarczy.
              Muzyka : różnie, można trafić na smęty, może sie skonczyć piosenka i wtedy cisza, dopóki sie nie poprosi barmana to nic nie właczy, a może też lecieć łupanka badz przeboje typu viva hits summer itp

Podsumowując : wpadajcie, pijcie dobre piwka i ruszajcie na miasto

Comment

• docent
                Pułkownik Chmielowy Ekspert
                • 2002.10
                • 5205

Łódzki Dom Piwa był prekursorem krajowych lokali z szerokim wyborem ciekawych piw. Lata jednak mijają i Peron 6 stracił swój atut wyjątkowości.

Wybór piw lanych nie jest zbyt imponujący: Złote Lwy z Ambera (7,5 pln), olsztyńskie BK mocne oraz Irish (8 pln), Pilsner (8 pln) oraz Paulaner (11 pln). Łódzkiego żadnego nie ma i nie będzie (jakoby browar już nie keguje). Zaskoczeniem były smaczne Złote Lwy i mam podejrzenie czy to nie był przypadkiem Remus.

Piw butelkowych jest mnóstwo ale właściwie żadne z nich nie jest w ciekawej cenie. I jako, że z wyrobami BK mam do czynienia praktycznie co tydzień, to po wypiciu Ambera opuściłem to miejsce.
                Piwna Praha-przewodnik po praskich lokalach z prawdziwym piwem
                Przewodnik po miejscach gdzie warzy się i serwuje dobre piwo-Polskie Minibrowary
                Piwne podróże po Czechach-Piwne Czechy
                Polskie Minibrowary na FB - codziennie nowe informacje!

Comment

• Pendragon
                  Generał Wszelkich Fermentacji
                  🥛🥛🥛
                  • 2006.03
                  • 13952

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika docent Wyświetlenie odpowiedzi
                  Zaskoczeniem były smaczne Złote Lwy i mam podejrzenie czy to nie był przypadkiem Remus.
                  Remusa Amber nie keguje. Chyba, że na specjalną prośbę, ale nawet na zlocie nie było , więc chyba trzeba być znajomym właścicieli by takie cuś dostać, podobnie jak i Portera.

moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot

Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie

Comment

• chemmobile
                    Major Piwnych Rewolucji
                    • 2009.03
                    • 2168

Czytając Wasze opinie z poprzednich lat, przede wszystkim dotyczące obsługi lokalu, to nadal nic się nie zmieniło. Świadczy o tym relacja (nie moja) z pobytu w Peronie 6 zamieszczona na stronie piweczko.org:
                    Lwówek Śląski - 800 lat tradycji piwowarskich.
                    Kto piwem szynkuje, dawać ma właściwą miarę, kto to ominie, zapłaci 4 białe grosze kary - lwóweckie prawo piwowarskie AD 1609

Comment

• Piecia
                      Major Piwnych Rewolucji
                      • 2002.02
                      • 3312

w sobotni wieczór lokal pusty, wpadłem w biego=u zerknąć co leją: obecnie Irish z Kormorana, Amber Złote Lwy i Paulaner. Imponujący wybór piw butelkowych, ale beczka nie powala na kolana - a szkoda, bo zostałbym dłużej niż na jedno piwo.
                      Koniec i bomba,
                      Kto nie pije ten trąba !!!

Comment

• Noriusz81
                        Porucznik Browarny Tester
                        • 2008.11
                        • 388

Większość powyższych opinii dotyczących obsługi w poprzednich latach - prawdziwa.
                        Dotyczy to przede wszystkim weekendów, gdy w lokalu był "full" ludzi i piękna "siekiera".
                        Ostatnimi czasy szukajac nowych smaków zacząłem zaglądać tam w środku tygodnia i jestem pozytywnie zaskoczony. W zeszłą środę po raz pierwszy uraczyłem się piwami z Argentyny, Wietnamu i Jamajki
                        Dla kolekcjonera smaku - miejsce celujące.
                        Last edited by Noriusz81; 2010-10-13, 20:30.
                        Liczba wypitych rodzajów piw: 4688 ze 190 krajów
                        Liczba kapsli z piw, które wypiłem:
                        2286 ze 162 krajów
                        Noriuszowe piwa - zdobyte kraje

Comment

• p_stulka
                          Kapral Kuflowy Chlupacz
                          • 2006.07
                          • 43

Na szczęście teraz "siekiera" to już tylko wspomnienie.
                          I nawet Irish i Złote Lwy od razu lepiej smakują. Irish dziś wręcz doskonały.
                          "Rozkoszy rajskich nie chcę znać,
                          ni wiedzieć, gdzie się kryją,
                          tylko mnie Panie Boże wsadź,
                          gdzie święci Rotmistrza piją."

Comment

• piszczyk
                            Szeregowy Piwny Łykacz
                            • 2011.02
                            • 21

Witam, przeglądam strone i bazę piw tego Pubu, posiadają bardzo ciekawy i wyjątkowy asortyment - taki jak maccabee z Izraela czy piwa z Jamajki , parę postów wyżej ktoś wspominał , o piwach z Argentyny, Wietnamu ? Czy są tam takie egzotyczne piwa jeszcze?

Comment

• Sokół83
                              Major Piwnych Rewolucji
                              • 2004.12
                              • 1598

W karcie są zawsze, ale jak będziesz chciał zamówić to pewnie na 2/3 piw usłyszysz: nie ma. Zwykle najciekawsze piwa trzeba samemu wypatrzeć w lodówce i najlepiej zamawiać piwa przy barze na podstawie stanu lodówkowego. Myślę, że wypatrzysz znacznie lepsze pozycje niż jakieś popłuczyny z Wietnamu czy Argentyny
                              Z INNEJ BECZKI

www.fotopolska.eu

Comment

• Noriusz81
                                Porucznik Browarny Tester
                                • 2008.11
                                • 388

Byłem tam tydzień temu obejrzeć Barcelonę z Realem i napiszę tak:
                                Karta piw została zaktualizowana i dostosowana do panującego tam od kilku miesięcy asortymentu, w zasadzie większość rodzajów piw była dostępna w jaśnie panującej lodówce Oczywiście, żeby nie było, że się nie czepiam - w karcie dużo "byków" ;P
                                Oferta piw egzotycznych raczej ustabilizowana, czekam na jakieś nowości...
                                Liczba wypitych rodzajów piw: 4688 ze 190 krajów
                                Liczba kapsli z piw, które wypiłem:
                                2286 ze 162 krajów
                                Noriuszowe piwa - zdobyte kraje

Comment

Przetwarzanie...
                                X