Art mnie zabije za ten bajzel w opisach, no, ale trudno
Wracam właśnie z powyższego lokalu, mimo braku Paulanera z beki - polecam. Duży wybór piw zagranicznych, oczywiście nie umywa się do Peronu 6, ale za to jest w większości przypadków taniej. Z kija piłam Pilsnera, jedynie 5 zet za 0,5 l. Przyjemny wystrój, drewniane ławy i prześlicznie urządzone toalety, aż się wychodzić nie chce
Rozumisz: Wychodzisz z Fabrycznej przeze podzieme przejście, rozumisz, idziesz prosto, dochodzisz do Piotrkowskiej, rozumisz, skręcasz w prawo, lampisz się w prawo (uważać na latarnie i śmietniki!) i to bedzie nie dalej jak 100 metrów.
10 minut byłem w Łodzi i już Quo Vadis zlokalizowałem. Co z Ciebie za Łodzianin?!?
QVadis. Byłem tam nie dawno i mogę dodać, że oferują ponad 200 piw. Acha, dają jeszcze piwo w litrowych kuflach (Lech, Tyskie i Pilsner) w cenach 8-9,5.
Obydwie knajpy które opisujesz są bardzo fajne, jedyną ich wadą jest to, że są drogie i na to by do nich często wpadać mnie nie stać. Byłeś może w Peron 6 - to też jedna z lepszych knajpek w Łodzi.
QVadis. Byłem tam nie dawno i mogę dodać, że oferują ponad 200 piw. Acha, dają jeszcze piwo w litrowych kuflach (Lech, Tyskie i Pilsner) w cenach 8-9,5.
Na końcu Piotrkowskiej coś nam się ciekawego trafiło - Alembik.
Nocowaliśmy niedaleko, wybór był między Alkofazą, Alkoholami za grosze i podobnymi, więc przytulności może nie oczekiwaliśmy a tu takie wygodne fotele, dywany itepe. Można odpłynąć
Jeśli przypadkiem jesteś w Łodzi na Piotrkowskiej i ok. 11 i przyciśnie Cię chęć na łódzkie śniadanie w akompaniamencie piwa z browaru księży młyn to z można polecić Ramki restauracja - co prawda tylko butelka, ale jest pils pszeniczne i belgijska żytnia ipa (zacna!).
Cześć,
mam taki niecny plan odwiedzin wszystkich browarów restauracyjnych w Polsce, tylko problem stanowi ustalenie ich kompletnej listy. Już myślałem, że mi się to udało i takich miejsc jest 109, ale w zeszły weekend byłem w Giżycku i okazało się, że tam również jest minibrowar...
20 kranów, z czego 19 piwnych a 5 z nich obsadzonych piwami z browaru Spółdzielczego. Jest przestronna sala z barem i współdzielony z kawiarnią obok zabudowany taras przed wejściem.
Godziny otwarcia: codziennie od 15 do północy, a w pt. sob do 2:00.
Comment