W owej knajpie oprócz butelkowej masówki można łyknąć Kipera z kija za 2,80zł/0,5l. Atmosfera może niezbyt przyciągająca klientelę ale w lato gdy rozstawione są stoliki na zewnątrz to aż miło posiedzieć w parku pod zamkiem przy dobrym piwie.
Opoczno, Kazimierza Wielkiego (w parku na przeciwko zamku), Buda
Collapse
X
-
Jeśli to jest to co myślę z neonem Kipera to jest juz chyba zamknięte, przynajmniej było kilka dni temuGdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl -
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika peter007Możliwe, że masz racje. Dawno w tamtych rejonach nie byłem. Jutro się tam zapuszczę i poddam weryfikacji
Knajpa cały czas jakoś utrzymuje się na rynku.Jeśli ci się wydaje, że mnie rozumiesz to masz racje - wydaje ci sięComment
Related Topics
Collapse
-
Corsendonk warzył w swoim browarze do jego zamknięcia w 1953.
Potem marka produkowana była w różnych browarach, a podobno od 2006 w Du Bocq (przynajmniej tak było ponad 10 lat temu).
Nie chcą się przyznawać gdzie warzą. Wskazany adres na butelce i stronie https://www.corsendonk.com/
...-
Channel: Belgia
2025-03-18, 00:18 -
-
ZMIANA TERMINU. Coroczna trzydniowa impreza piwna, na którą składają się festyn w parku, spotkanie przedgiełdowe i giełda birofilów. Linki do dokładnych informacji bliżej czerwca
-
Channel: Biesiady piwne, koncerty i inne
2024-12-28, 23:16 -
-
2 dniowe święto Kufloteki z konkursami, loteriami i
kooperacyjnymi piwami uwarzonymi specjalnie na urodziny ...-
Channel: Biesiady piwne, koncerty i inne
2024-12-07, 23:23 -
-
Na regensburskim anusplac...
wróć....
Arnulfsplatz
pod nr 3 stoi taka ładna stara kamienica z browarem z koziołkiem - Kneitinger.
Kilka ichnich piw zostało opisanych na forum. Nie szaleją z asortymentem, jeśli chodzi o różnorodność - bo...-
Channel: Niemcy
-
-
Od kilku lat istnieje browar w pobliżu drogi między Tleniem a Czerskiem. Zlokalizowany jest obok ośrodka wypoczynkowego ze sporą atrakcją dla dzieci wodnym parku. Przy złej pogodzie można pomoczyć się pod dachem a zimą podobno działa nawet wyciąg narciarski. Restauracja z browarem jest koło...
-
Channel: Kujawsko-Pomorskie
2024-07-19, 21:14 -
- Loading...
- Koniec listy.
Comment