Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika sandacz
Wyświetlenie odpowiedzi
Łódź, Ogrodowa 17 (Manufaktura), Bierhalle
Collapse
X
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika e-prezes Wyświetlenie odpowiedziniby jak?
Comment
-
-
Położenie w Manufakturze bardziej mi odpowiada niż w Arkadii. Po prostu jest przyjemniej.
Obsługa dość miła ale i nadgorliwa ("muszę się kierownika zapytać czy można robić zdjęcie w środku lokalu") ale też fachowo obeznana z piwem. O każdym mówiła że ma smak taki i taki, zapach taki i taki....perfekcja
Menu identyczne (chyba) co w Warszawie, jest sporo nowych dań w promocji, nie wiem czy są też takie same w W-wie.
Podstawowa przewaga nad Warszawą - piwa są podawać wreszcie w normalnej do picia temperaturze, od razu po podaniu kufelek można wychylić z przyjemnością i bez syczenia, że za zimne.
Kolejny plus, każdy stolik perfekcyjnie przygotowany do obsługi gości. Wafli pod dostatkiem i nie ma używanych. Palić można w ogródku. Dość sporo gości w lokalu, znaczy się 90% w ogródkachGdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl
Comment
-
-
Najprzyjemniejszy punkt wizyty w Manufakturze :-)
Lokal całkiem przyjemny, wystrój raczej nie nachalny, w ciepłe sobotnie popołudnie wewnątrz ludzi niewiele (przynajmniej wizualnie) w ogródku większość miejsc zajęta. W ogródku niestety jakoś tak mniej przyjemnie - o ile w środku jest "nienachalnie" to tu już było dość surowo - gołe blaty stołów wyglądające jak z desek tarasowych, kelnerka też "nienachalna". Do tego utrzymywał się jakiś dziwny, niemiły zapaszek - nie wiem czy z pobliskiej kanalizacji czy z czegoś takiego więc pewnie to nie wina lokalu ale przeszkadzał.
Za to piwa dobre.Pozdrawiam, Maciek
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika M-kwadrat Wyświetlenie odpowiedziDo tego utrzymywał się jakiś dziwny, niemiły zapaszek - nie wiem czy z pobliskiej kanalizacji czy z czegoś takiego więc pewnie to nie wina lokalu ale przeszkadzał.
Comment
-
-
Bierhalle Łódź czy Warszawa?
Odwiedziłem lokal w zeszłym tygodniu. Jako kierowca wziąłem na wynos 3 piwa w bączkach. Dopiero w domu zorientowałem się, że na etykietach napisane jest "browar restauracyjny Arkadia Warszawa". Czy dobrze rozumiem, że piwa butelkowane pochodzą zatem z warszawskiego browaru, a lane warzą u siebie?
Comment
-
-
To jest sieciówka. Tak? Zatem ma unifikacyjny dla sieci charakter. Nie wiem czym tu się oburzać. Jednym to pasuje innym nie, jak w każdym aspekcie życia. Prusakowi akurat to nie leży. Mnie też, choć w tym nie byłem, ale kilka lokali sieci odwiedziłem.Last edited by e-prezes; 2017-12-18, 21:20.
Comment
-
-
Co Wy macie do tego Bierhalle? Robią naprawdę smaczne, klasyczne piwa, których ciężko na rynku znaleźć, chodzę tam z przyjemnościąGdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika becik Wyświetlenie odpowiedziCo Wy macie do tego Bierhalle? Robią naprawdę smaczne, klasyczne piwa, których ciężko na rynku znaleźć, chodzę tam z przyjemnością
Comment
-
Comment