Łódź, Ogrodowa 17 (Manufaktura), Bierhalle

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • e-prezes
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛🥛🥛
    • 2002.05
    • 19260

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika sandacz Wyświetlenie odpowiedzi
    ...Nawet jeśli ta druga postawa występuje, to kierownictwo nie powinno jej propagować, nie w tego typu miejscu.
    ...
    niby jak?

Comment

• sandacz
      Porucznik Browarny Tester
      • 2007.01
      • 345

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika e-prezes Wyświetlenie odpowiedzi
      niby jak?
      Np. poprzez pisanie kredą na tabliczce tekstów w stylu: Pobij rekord Pana Sławka: 7 s / 1 l. To mi pasuje do ogródka Lecha, a nie do browaru restauracyjnego.

Comment

• e-prezes
        🥛🥛🥛🥛🥛
        • 2002.05
        • 19260

ups, nie doczytałem. istotnie żenadka.

Comment

• lasek311
          Szeregowy Piwny Łykacz
          • 2010.04
          • 3

ktoś się orientuje jaka jest obecnie cena 5l piwa w beczce na wynos?

Comment

• becik
            🍼🍼
            • 2002.07
            • 14999

Położenie w Manufakturze bardziej mi odpowiada niż w Arkadii. Po prostu jest przyjemniej.
            Obsługa dość miła ale i nadgorliwa ("muszę się kierownika zapytać czy można robić zdjęcie w środku lokalu") ale też fachowo obeznana z piwem. O każdym mówiła że ma smak taki i taki, zapach taki i taki....perfekcja
            Menu identyczne (chyba) co w Warszawie, jest sporo nowych dań w promocji, nie wiem czy są też takie same w W-wie.
            Podstawowa przewaga nad Warszawą - piwa są podawać wreszcie w normalnej do picia temperaturze, od razu po podaniu kufelek można wychylić z przyjemnością i bez syczenia, że za zimne.
            Kolejny plus, każdy stolik perfekcyjnie przygotowany do obsługi gości. Wafli pod dostatkiem i nie ma używanych. Palić można w ogródku. Dość sporo gości w lokalu, znaczy się 90% w ogródkach
            Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl

Comment

• M-kwadrat
              • 2004.07
              • 304

Najprzyjemniejszy punkt wizyty w Manufakturze :-)
              Lokal całkiem przyjemny, wystrój raczej nie nachalny, w ciepłe sobotnie popołudnie wewnątrz ludzi niewiele (przynajmniej wizualnie) w ogródku większość miejsc zajęta. W ogródku niestety jakoś tak mniej przyjemnie - o ile w środku jest "nienachalnie" to tu już było dość surowo - gołe blaty stołów wyglądające jak z desek tarasowych, kelnerka też "nienachalna". Do tego utrzymywał się jakiś dziwny, niemiły zapaszek - nie wiem czy z pobliskiej kanalizacji czy z czegoś takiego więc pewnie to nie wina lokalu ale przeszkadzał.
              Za to piwa dobre.
              Pozdrawiam, Maciek

Comment

• Pancernik
                Pułkownik Chmielowy Ekspert
                🥛🥛🥛🥛🥛
                • 2005.09
                • 9787

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika M-kwadrat Wyświetlenie odpowiedzi
                Do tego utrzymywał się jakiś dziwny, niemiły zapaszek - nie wiem czy z pobliskiej kanalizacji czy z czegoś takiego więc pewnie to nie wina lokalu ale przeszkadzał.
                Podejrzewam, że siedziałeś niedaleko ściekopodobnej fontanny...

Comment

• sandacz
                  • 2007.01
                  • 345

Po 6. piwie zamykają paragon, każą płacić i ewentualne kolejne nabijają na nowy. Śmieszne to trochę, no ale grunt, że nie wyganiają.
                  Nieodmiennie fascynuje mnie widok warzonego piwa, a przede wszystkim towarzyszący temu zapach

Comment

• lasek311
                    Szeregowy Piwny Łykacz
                    • 2010.04
                    • 3

po ile beczki 5l teraz stoją w Bierhalle?

Comment

• irasi2
                      Kapral Kuflowy Chlupacz
                      • 2009.06
                      • 53

Bierhalle Łódź czy Warszawa?

Odwiedziłem lokal w zeszłym tygodniu. Jako kierowca wziąłem na wynos 3 piwa w bączkach. Dopiero w domu zorientowałem się, że na etykietach napisane jest "browar restauracyjny Arkadia Warszawa". Czy dobrze rozumiem, że piwa butelkowane pochodzą zatem z warszawskiego browaru, a lane warzą u siebie?

Comment

• Prusak
                        Major Piwnych Rewolucji
                        🥛🥛🥛🥛🥛
                        • 2005.07
                        • 4472

Ot, zwykły kombinat piwny, z gwarem, muzyką z ekranów, na dłuższe posiedzenie do niczego. Kiedyś, kiedy restauracje Bierhalle były nowością, może wydawało się to ciekawe, teraz taka sobie sieciówka w centrum handlowym.

Comment

• zawel85
                          Kapral Kuflowy Chlupacz
                          • 2013.08
                          • 79

Oj widzę, że nadal niektórych boli to Bierhalle.Twój wpis bardzo dużo ciekawych rzeczy wniósł do tematu...

Comment

• e-prezes
                            🥛🥛🥛🥛🥛
                            • 2002.05
                            • 19260

To jest sieciówka. Tak? Zatem ma unifikacyjny dla sieci charakter. Nie wiem czym tu się oburzać. Jednym to pasuje innym nie, jak w każdym aspekcie życia. Prusakowi akurat to nie leży. Mnie też, choć w tym nie byłem, ale kilka lokali sieci odwiedziłem.
                            Last edited by e-prezes; 2017-12-18, 21:20.

Comment

• becik
                              🍼🍼
                              • 2002.07
                              • 14999

Co Wy macie do tego Bierhalle? Robią naprawdę smaczne, klasyczne piwa, których ciężko na rynku znaleźć, chodzę tam z przyjemnością
                              Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl

Comment

• e-prezes
                                🥛🥛🥛🥛🥛
                                • 2002.05
                                • 19260

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika becik Wyświetlenie odpowiedzi
                                Co Wy macie do tego Bierhalle? Robią naprawdę smaczne, klasyczne piwa, których ciężko na rynku znaleźć, chodzę tam z przyjemnością
                                To przeczytaj jeszcze raz post Prusaka.

Comment

Przetwarzanie...
                                X