Piotrków Trybunalski, Szewska 2, Hospoda Vojak Švejk [zamknięte]

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • e-prezes
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛🥛🥛
    • 2002.05
    • 19267

    Piotrków Trybunalski, Szewska 2, Hospoda Vojak Švejk [zamknięte]

    Nowo otwarty lokal (właściwie otwarcie dopiero 8-go grudnia), ale jak na razie to jedyne miejsce gdzie można skosztować niefiltrowanej i nieapsteryzowanej 10* i 14* Cornelius.
    O szczegółach niech opowiedzą Ci co byli Krótkie info tutaj.
    Last edited by e-prezes; 2007-12-02, 10:29.
  • smrtan
    Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
    • 2002.03
    • 229

    #2
    8* też tam powinna być (kraniki są cztery). Na pewno nie było jej wczoraj (chociaż początkowo myśleliśmy, że jest), niemniej jednak za jakiś czas powinny być chyba wszystkie cztery piwa z kija.
    Piweczko Roku 2007 rozstrzygnięte!

    W browar.biz: smrtan | w Piweczko.org: slobodan

    Mój browar domowy
    Etykiety moich piw domowych

    Comment

    • PiwowarAG
      Kapral Kuflowy Chlupacz
      • 2007.09
      • 54

      #3
      Podziękowania dla Jacka i Marzeny, Adasia i Kasi oraz wszystkich, którzy przyczynili się do otwarcia naszego sztandarowego lokalu. Impreza super. Jedzenie było przepyszne. A piwo to nie mnie oceniać.

      Comment

      • fredside
        Szeregowy Piwny Łykacz
        • 2008.01
        • 2

        #4
        Fantastyczny klimat (obsługa, Owiec i reszta, no i Jacuś dusza tego przybytku rozpusty), fantastyczne piwo (przeniczniak szczególnie), fantastyczne imprezy (KiczParty 19 I 08 - oj działo sie!!), fantastyczne jadło (pierogi ustrzyckie to poezja smaku) ... ot co !! Wreszcie dobry lokal w Piotrkowie!! Zapraszam serdecznie

        Comment

        • PiwowarAG
          Kapral Kuflowy Chlupacz
          • 2007.09
          • 54

          #5
          Jadam tam z rodzinką w niedziele obiady i po prostu poezja. Pierogi niesamowite, ale półmisek Svejaka to jest to czego mi brakowało, ale teraz jest.

          Comment

          • strazak75
            Szeregowy Piwny Łykacz
            • 2007.11
            • 22

            #6
            mam wielką ochotę w najbliższym czasie się tam wybrać
            mam prośbe jeżeli ktoś może podać chocaż orentacyjne ceny piw i dań serwowanych u Svejka
            pozdr

            Comment

            • fredside
              Szeregowy Piwny Łykacz
              • 2008.01
              • 2

              #7
              a więc tak:
              piwo ...chyba 7zł za przeniczniaka a 6 za 14%
              co do jadła:
              Pierogi od 1,2 do 1,5 za szt.
              Pułmisek Svejka 16zł
              Zupka czosnkowa i cebulowa 4zł
              bogracz 7zł
              i to chyba wszystko co pamiętam

              Comment

              • slavoy
                Pułkownik Chmielowy Ekspert
                🥛🥛🥛
                • 2001.10
                • 5055

                #8
                Widzę, że najbliższa wycieczka samochodowa Wroc-Stolyca będzie miała przerwę na posiłek i małą popitkę w Piotrkowie <mlask>
                Jak z godzinami otwarcia?
                Dick Laurent is dead.

                Comment

                • strazak75
                  Szeregowy Piwny Łykacz
                  • 2007.11
                  • 22

                  #9
                  dzięki fredside

                  Comment

                  • ART
                    mAD'MINd
                    🥛🥛🥛🥛🥛
                    • 2001.02
                    • 23954

                    #10
                    byliśmy tu dwukrotnie - przejazdem do i z Warszawy.

                    Piwka bardzo dobre. Choć przy drugim podejściu - nalano nam z bardzo lichą pianą (a la herbatka).

                    Obsługa na wysokim poziomie - zaznajomiona z tematem piwnym. Cierpliwa i pomocna. Robi wrażenie.

                    Osobom z napiętym budżetem polecam do jedzenia Oddech Martwej Kochanki za 6zł - ale tylko dla niebojących się totalnie czosnkowej jazdy. Także dnia następnego Są to 3 placki ziemniaczane z wypełnieniem serowo-czosnkowym z dwoma sosami a la tabasco oraz oczywiście czosnkowym

                    Zupa czosnkowa jest w postaci kremu, dodatkowo z grzankami. Oj, jadło czosnkowe jest doprawdy czosnkowe - śmierdzieliśmy niemiłosiernie, Ark nam prawie trupem padł
                    - Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
                    - Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
                    - Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa

                    Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).

                    Comment

                    • ART
                      mAD'MINd
                      🥛🥛🥛🥛🥛
                      • 2001.02
                      • 23954

                      #11
                      z piw były:

                      10* - 5zł
                      14* - 6zł
                      Pszeniczne - 7zł
                      - Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
                      - Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
                      - Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa

                      Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).

                      Comment

                      • Marusia
                        Marszałek Browarów Rzemieślniczych
                        🍼🍼
                        • 2001.02
                        • 20221

                        #12
                        No i Art już wszystko napisał, dodam tylko, że wystrój też bardzo fajny
                        Barman wyedukowany, ale nie byliśmy małpy i nie drążyliśmy, jak bardzo - przyjęliśmy wyjaśnienie o piwie jęczmiennym i pszenicznym bez pytań dodatkowych

                        Zupka czosnkowa i oddech martwej kochanki to zdecydowanie przeboje kulinarne - krokiety ustrzyckie też dobre, ale już nie takie powalające

                        Mam nadzieję, że będzie mi dane tam zaglądać raz na jakiś czas.
                        www.warsztatpiwowarski.pl
                        www.festiwaldobregopiwa.pl

                        www.wrowar.com.pl



                        Comment

                        • Jurandofil
                          Kapitan Lagerowej Marynarki
                          🍼
                          • 2007.10
                          • 977

                          #13
                          Odwiedziliśmy to miejsce dziewięcioosobową ekipą wczoraj. Martwiliśmy się, że w sobotnie popołudnie będą duże kłopoty z wolnym stolikiem (szczególnie dla tak licznej grupy). Tymczasem pusto!
                          Moim zdaniem, jeśli w restauracji jest dobre piwo (polecamy 10 i pszeniczne, 14 co najmniej przemilczamy), bardzo ciekawe potrawy (placki pt. "Oddech Martwej Kochanki") i obsługa kelnerska na dobrym, choć niewymarzonym poziomie, to przyczyną braku gości mogą być tylko ceny.
                          Zmartwił nas także fakt, iż kelner zabierał szklanki nie pytając czy coś jeszcze podać

                          Kolegę Dadeka (Dadka?) zaintersowała szklanka Corneliusa:
                          - Za ile można kupić taką szklankę - spytał.
                          - Za 10 zł - odpowiedział kelner.
                          W sumie poprosilismy o 5 szklanek.
                          Kelner przyniósł każdą w foliowej torebce i powiedział:
                          - Szef zdecydował, że ze względu na panów dobre humory szklanki po 5 zł

                          Ogólnie, uważam, warto odwiedzić to miejsce, ale chyba nie bywać...
                          Znam osoby pijące koncerniaki, mimo że próbowały PIWA. Już nie potrafię im pomóc...

                          Maciek urodził się po zamknięciu Browarów Warmińsko-Mazurskich "JURAND" w Olsztynie. Będą musiały mu wystarczyć wspomnienia taty...
                          Mateusz z kolei... w okresie wielkiego bumu browarów kontraktowych i minibrowarów restauracyjnych. Czego się ze mną napije za kilkanaście lat?

                          Comment

                          • PiwowarAG
                            Kapral Kuflowy Chlupacz
                            • 2007.09
                            • 54

                            #14
                            Ja wczoraj odwołałem posiedzenie w Szvejku. Emma spustoszyła także klientów lokali. Odważna grupa. Dla mnie najlepszą potrawą jest półmisek Szvejka.

                            Comment

                            • abernacka
                              Generał Wszelkich Fermentacji
                              🥛🥛🥛🥛
                              • 2003.12
                              • 10862

                              #15
                              Czy ktoś z was zna numer telefonu do lokalu? Chciałbym na 1 maja poczynić rezerwacje stolika.
                              Piwna turystyka według abernackiego

                              Comment

                              Przetwarzanie...
                              X