Łódź, 6 sierpnia 1/3, Piwoteka Narodowa

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Piwoteka
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2008.04
    • 1209

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Aleksandros Wyświetlenie odpowiedzi
    Mam nadzieję, że data nie była wybrana ze względu na urodziny führera.
    My daty nie ustalaliśmy, ale jestem pewien, że chłopaki z Pinty nie biorą pod uwagę takich bzdur... Zresztą mało kto wie o tej wątpliwej rocznicy, ja się dopiero co dowiedziałem...
    Piwoteka
    Łódź, ul. 6 Sierpnia 1/3,
    www.piwoteka.pl
    Sklep Piwoteki na Facebooku
    Piwoteka Narodowa na Facebooku
    Piwoteka Narodowa na G+
    Дед Мороз (Dziadek Mróz)
    Browar Piwoteka

Comment

• kloss
      Major Piwnych Rewolucji
      • 2003.03
      • 2526

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Aleksandros Wyświetlenie odpowiedzi
      Mam nadzieję, że data nie była wybrana ze względu na urodziny führera.
      Premiera powinna być 29 kwietnia. Wtedy urodził się Hirohito.

Comment

• dzemek
        Porucznik Browarny Tester
        • 2010.12
        • 450

Byłem w sobotę po 16, niestety nie było otwarte a szkoda, miałem ochotę wrócić po dwóch latach do lokalu. Widocznie to znak, że jeszcze mam przyjechać do Łodzi

Comment

• Piwoteka
          Major Piwnych Rewolucji
          • 2008.04
          • 1209

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika dzemek Wyświetlenie odpowiedzi
          Byłem w sobotę po 16, niestety nie było otwarte a szkoda, miałem ochotę wrócić po dwóch latach do lokalu. Widocznie to znak, że jeszcze mam przyjechać do Łodzi
          Hmmm... to jest bardzo dziwne - w sobotę otworzyliśmy tak jak zawsze o 15:00. Jestem tego pewien - byłem na miejscu i nalewałem piwo klientom! A 2 lata od otwarcia Piwoteki Narodowej miną dopiero 7 maja 2013 roku. Może pomyliłeś lokale?
          Piwoteka
          www.piwoteka.pl
          Piwoteka Narodowa na G+
          Дед Мороз (Dziadek Mróz)
          Browar Piwoteka

Comment

• dzemek
            Porucznik Browarny Tester
            • 2010.12
            • 450

Byłem w 2011 roku w czerwcu No nie wiem co się stało, teraz to już nieważne Będzie okazja żeby jeszcze raz zawitać.

Comment

• Piwoteka
              Major Piwnych Rewolucji
              • 2008.04
              • 1209

Urodzinowe piwo kooperacji Browar PINTA/AleBrowar/Piwoteka Narodowa

Mamy przyjemność zaprezentować wygląd etykiety oraz dane na temat piwa. Oto ono:
              Attached Files
              Piwoteka
              www.piwoteka.pl
              Piwoteka Narodowa na G+
              Дед Мороз (Dziadek Mróz)
              Browar Piwoteka

Comment

• polowy77
                D(r)u(c)h nieuchwytny
                • 2013.04
                • 2

Dobra kolorystyka etykiety

A w innym temacie: jakie są perspektywy bytności łódzkiego portera w beczkach?

Comment

• Piwoteka
                  Major Piwnych Rewolucji
                  • 2008.04
                  • 1209

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika polowy77 Wyświetlenie odpowiedzi
                  Dobra kolorystyka etykiety

A w innym temacie: jakie są perspektywy bytności łódzkiego portera w beczkach?
                  Ciągle jest. Zostało niewiele ponad 50 l.
                  Piwoteka
                  www.piwoteka.pl
                  Piwoteka Narodowa na G+
                  Дед Мороз (Dziadek Mróz)
                  Browar Piwoteka

Comment

• polowy77
                    D(r)u(c)h nieuchwytny
                    • 2013.04
                    • 2

Fajnie jakby po Porterze udało się Wam uprosić Browary o Mocne w beczkach. Pamiętam z dawnych czasów, jak w Peronie bywało, to smak był naprawdę zacny. Powodzenia!

Comment

• Piwoteka
                      Major Piwnych Rewolucji
                      • 2008.04
                      • 1209

Fajnie jakby po Porterze udało się Wam uprosić Browary o Mocne w beczkach. Pamiętam z dawnych czasów, jak w Peronie bywało, to smak był naprawdę zacny. Powodzenia!
                      Mocne już bywało u nas - i pewnie nie raz się jeszcze pojawi
                      Piwoteka
                      www.piwoteka.pl
                      Piwoteka Narodowa na G+
                      Дед Мороз (Dziadek Mróz)
                      Browar Piwoteka

Comment

• Pendragon
                        Generał Wszelkich Fermentacji
                        🥛🥛🥛
                        • 2006.03
                        • 13952

Idź do Biedronki, kup sobie Sarmackie, zanieś do knajpy i powiedz żeby ci nalali z tego mini petainera
                        Last edited by Pendragon; 2013-04-22, 14:04.

moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot

Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie

Comment

• Piwoteka
                          Major Piwnych Rewolucji
                          • 2008.04
                          • 1209

II urodziny Piwoteki Narodowej

Zapraszamy wszystkich na nasze II urodziny! Tym razem świętujemy 4 dni - od 7 do 10 maja, tak, aby wszyscy zdążyli nas odwiedzić i wznieść toast! Lista atrakcji poniżej - jeszcze dość krótka, ale z czasem będziemy odkrywać więcej kart
                          7 maja 2013 r. - premiera urodzinowego piwa niespodzianki!
                          8 maja 2013 r. - środa z Dziadkiem Mrozem: wyjątkowe piwo leżakowane ponad 6 miesięcy! Tylko 1 beczka.
                          9 maja 2013 r. - informacje wkrótce
                          10 maja 2013 r. - premiera B-Day Lądowanie w Bawarii - piwa urodzinowego Browaru PINTA/AleBrowaru/Piwoteki Narodowej
                          Wasze
                          Piwoteka
                          www.piwoteka.pl
                          Piwoteka Narodowa na G+
                          Дед Мороз (Dziadek Mróz)
                          Browar Piwoteka

Comment

• Piwoteka
                            Major Piwnych Rewolucji
                            • 2008.04
                            • 1209

długi weekend

Uwaga!
                            Nasz pub pracuje przez długi weekend w normalnych godzinach otwarcia! Czyli 1 i 2 maja od 15:00 do 0:00, 3 i 4 maja od 15:00 do 02:00 i 5 maja od 17:00 do 00:00.
                            A 1 maja każdy, kto do nas zajrzy między 15:00 a 19:00 może skorzystać z przedłużonych Happy Hours - czyli duże piwo z nalewaka w cenie małego!!!
                            Piwoteka
                            www.piwoteka.pl
                            Piwoteka Narodowa na G+
                            Дед Мороз (Dziadek Mróz)
                            Browar Piwoteka

Comment

• VanPurRz
                              Major Piwnych Rewolucji
                              • 2008.09
                              • 4229

Specjalnie przeczekałem trochę czasu bo się wcześniej gotowało. Moja druga wizyta i niestety tym razem porażka, a raczej Porażka.
                              Byliśmy w sobotę. Wchodzimy i...zmroziła nas oferta:
                              Rześkie (zwykły przeciętny ;lager) za 8 złotych, Pacific za 11 , Podskalak za 8 (w Wawie 6) itp.itd. Wychodzi na to, że Łódź musi być przebogatym miastem o niebotycznie wysokich czynszach skoro jest ok. 30% drożej niż w Warszawie (gdzie lagera dostaniemy za 6, a Pacific kosztuje 8).
                              Do tego nie było praktycznie (poza Pacificiem) nic ciekawego polskiego, natomiast zagraniczne piwa były już w cenach zupełnie oderwanych od polskiej rzeczywistości (17 zł).
                              Cóż weszliśmy i wyszliśmy. Szkoda tylko, że odbyliśmy specjalnie drogę ze stadionu do Piwoteki, zamiast się pobawić ze znajomymi w Presto na niezłym Primatorze za 6 z.
                              ł

ps. Ceny w sklepie też nas zmroziły i wyszliśmy z niczym (także dużo drożej niż w Piwonii czy na Rudnickiego w Wawie, nie porównuję do Leclerca bo to inna sprawa).

W takich sytuacjach zawsze mam ambiwalentne uczucia - i przyznam, że nie kibicuję takim przedsięwzięciom ponieważ uważam, że są granice drenowania kieszeni (można to skwitować, że jak ktoś chce przepłacać to niech przepłaca ale niestety kłóci się z to z moim przekonaniem, że piwa dobre powinny być dostępne szeroko i rozumiejąc, że nie mogą kosztować tyle co Harnaś to jednak trzeba znać jakieś granice.

To było bardzie niemiłe starcie z Piwoteką. Szkoda bo po pierwszym razie miałem odmienne wrażenia (nie podobał mi się szczególnie wystrój ale oferta była OK).
                              "Nie myśl o tym, że wszystko się kończy. Myśl, że wszystko się dopiero zaczyna. To, co powinno być życiem: spokój, wolność i cisza" M. Hłasko, "Ósmy dzień tygodnia"

Comment

• Piwoteka
                                Major Piwnych Rewolucji
                                • 2008.04
                                • 1209

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika VanPurRz Wyświetlenie odpowiedzi
                                Specjalnie przeczekałem trochę czasu bo się wcześniej gotowało. Moja druga wizyta i niestety tym razem porażka, a raczej Porażka.
                                Byliśmy w sobotę. Wchodzimy i...zmroziła nas oferta:
                                Rześkie (zwykły przeciętny ;lager) za 8 złotych, Pacific za 11 , Podskalak za 8 (w Wawie 6) itp.itd. Wychodzi na to, że Łódź musi być przebogatym miastem o niebotycznie wysokich czynszach skoro jest ok. 30% drożej niż w Warszawie (gdzie lagera dostaniemy za 6, a Pacific kosztuje 8).
                                Do tego nie było praktycznie (poza Pacificiem) nic ciekawego polskiego, natomiast zagraniczne piwa były już w cenach zupełnie oderwanych od polskiej rzeczywistości (17 zł).
                                Cóż weszliśmy i wyszliśmy. Szkoda tylko, że odbyliśmy specjalnie drogę ze stadionu do Piwoteki, zamiast się pobawić ze znajomymi w Presto na niezłym Primatorze za 6 z.
                                ł

ps. Ceny w sklepie też nas zmroziły i wyszliśmy z niczym (także dużo drożej niż w Piwonii czy na Rudnickiego w Wawie, nie porównuję do Leclerca bo to inna sprawa).

W takich sytuacjach zawsze mam ambiwalentne uczucia - i przyznam, że nie kibicuję takim przedsięwzięciom ponieważ uważam, że są granice drenowania kieszeni (można to skwitować, że jak ktoś chce przepłacać to niech przepłaca ale niestety kłóci się z to z moim przekonaniem, że piwa dobre powinny być dostępne szeroko i rozumiejąc, że nie mogą kosztować tyle co Harnaś to jednak trzeba znać jakieś granice.

To było bardzie niemiłe starcie z Piwoteką. Szkoda bo po pierwszym razie miałem odmienne wrażenia (nie podobał mi się szczególnie wystrój ale oferta była OK).
                                Sprawa cen to jest kwestia dotycząca każdego z nas i rozumiemy, że niektóre ceny mogą być wysokie. Co do cen w stolicy, to się nie wypowiadamy - bo ich po prostu nie znamy, jeśli jest tak tanio jak piszesz, to pozostaje tylko powinszować. Trochę jednak nam przykro, że w swojej opinii próbujesz oddać nieco inny stan, niż jest w rzeczywistości. Najdroższe piwo na kranach kosztowało w sobotę 17 zł - nie oznacza to, że wszystkie zagraniczne piwa tyle kosztują (a tak można zrozumieć twój post!). Mamy ambiwalentne uczucia, gdy chodzi o tego rodzaju przedstawianie sytuacji i musimy przyznać, że nie kibicujemy nierzetelnemu przekazywaniu opinii, tak jak to ma miejsce.
                                Druga sprawa to oczekiwania wobec oferty: jakich ciekawych piw z polskiej sceny piwnej oczekiwałeś? Czy piwa z AleBrowaru, Pinty czy np. Gruit Kopernikowski to są nieciekawe pozycje? Jeśli tak - to jakich innych ciekawych piw z polskiej sceny chciałeś spróbować i ich nie było? Piszemy to zupełnie serio z nadzieją na przekazanie nam informacji zwrotnej.
                                Piwoteka
                                www.piwoteka.pl
                                Piwoteka Narodowa na G+
                                Дед Мороз (Dziadek Mróz)
                                Browar Piwoteka

Comment

Przetwarzanie...
                                X