3 marca (niedziela) od godz. 15:00 zapraszamy na spotkanie z Agnieszką Łopatą (Centrum Ursa Maior) i Tomkiem Rogaczewskim (Pracownia Piwa) w ramach ich projektu "Piwo i jedzenie, czyli Agi i Tomka bitwa na smaki". Piwowarzy będą przygotowywali potrawy do Dziadka Mroza, którego beczkę z tej okazji podepniemy!!! Wszystko będzie filmowane, żeby zostało dla potomnych i tych, którzy nie dojadą. Wejściówka na imprezę kosztuje 5 zł. Zapraszamy!!!
ReAle pale ale z Birra del Borgo zagościło na kranie nr 9, w kolejce za nim stoją Extra ReAle (IPA) oraz Keto Reporter (górnofermentacyjny porter z tytoniem, obydwa z tego samego browaru) oraz kilka piw z Thornbridge...
Ciężki weekend przed nami! Zapraszamy na 3 nowe piwa z polskich browarów!
Piątek godz. 20:00 podpinamy Saisona od Browaru Artezan (tylko 2 beczki).
Sobota premiera Smokey Joe z AleBrowaru.
Niedziela godz. 17:00 podpinamy jedną, jedyną beczkęChateau, czyli flamandzkiego czerwonego od Artezanów!
Jak dobrze pójdzie to od piątku będzie jeszcze jedna niespodzianka, mamy nadzieję na wielki powrót bardzo dawno nie widzianego, ukochanego przez nas piwa z beczki...
Kontynuacja zapoczątkowanej w 2023 r. tradycji odwiedzania grobów zmarłych członków Bractwa Piwnego. W tym roku odwiedzamy groby zmarłych członków.:
- Marek Suliga, godz. 11.15, cmentarz "Mania" w Łodzi;
- Zbigniew Olobry, godz. 12.30, cmentarz "Doły" w Łodzi.
To już IV edycja tego wydarzenia. Kilkudziesięciu piwowarów z całej Polski zaprezentuje swój piwowarski kunszt, serwując gościom różnorakie style – od klasyki, przez style nowofalowe, aż po eksperymentalne warki z niezwykłymi dodatkami. Przekonaj się, że piwna rewolucja rozpoczęła się...
Comment