Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika VanPurRz
Wyświetlenie odpowiedzi
Łódź, 6 sierpnia 1/3, Piwoteka Narodowa
Collapse
X
-
Piwoteka
Łódź, ul. 6 Sierpnia 1/3,
www.piwoteka.pl
Sklep Piwoteki na Facebooku
Piwoteka Narodowa na Facebooku
Piwoteka Narodowa na G+
Дед Мороз (Dziadek Mróz)
Browar Piwoteka
-
-
nieciekawa oferta c.d.
Kontynuując wątek o naszej nieciekawej ofercie informujemy:
- Czerwony Kapturek już podłączony i na Was czeka - zapraszamy od 15:00
- jutro spotkanie z Dziadkiem Mrozem (jedna z ostatnich beczek na świecie)
- prawdopodobnie w czwartek lub piątek (zależy od kurierów) podłączymy piwa z Szałupiw oraz Pracowni Piwa
- w piątek premiera B-Day Lądowanie w Bawarii
WaszePiwoteka
www.piwoteka.pl
Piwoteka Narodowa na G+
Дед Мороз (Dziadek Mróz)
Browar Piwoteka
Comment
-
-
Ano właśnie, skandal goni skandal! Dobrze że się zreflektowaliście- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
Comment
-
-
Traktują to nieciekawą ofertę jako nieczystą złośliwość W dniu opisywanym przeze mnie było nieciekawie, za to bardzo drogo"Nie myśl o tym, że wszystko się kończy. Myśl, że wszystko się dopiero zaczyna. To, co powinno być życiem: spokój, wolność i cisza" M. Hłasko, "Ósmy dzień tygodnia"
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika VanPurRz Wyświetlenie odpowiedziTraktują to nieciekawą ofertę jako nieczystą złośliwość W dniu opisywanym przeze mnie było nieciekawie, za to bardzo drogoPiwoteka
www.piwoteka.pl
Piwoteka Narodowa na G+
Дед Мороз (Dziadek Mróz)
Browar Piwoteka
Comment
-
-
Odpowiedź jest prosta:
W tamten dzień oferta polska była nieciekawa lub cenowo (w mojej ocenie) przesadzona. Nie znałem zasady zniżki.
Być może za mocno uogólniłem sprawę oferty bo ta z reguły jest w Piwotece ciekawa. I bardziej mi chodziło o ceny oferty. Z tablicy która wtedy były ciekawe piwa zagraniczne ale w cenie zaporowej (dla mnie), natomiast oferta polsko-czeska była słaba (raptem Kormoran i Skalak), do tego w cenach (dla mnie) absurdalnych (jak pisałem 30% wyższych niż warszawskie).
Ciekawy na pewno był Paicfic ale też nie zamierzałem przepłacać (w Wawie 8, maks. 10).
Po prostu nie rozumiem skąd w biedniejszej od Warszawy, Łodzi ceny wyższe i to głównie było powodem szoku. Spodziewałem się cen niższych lub porównywalnych oraz spodziewałem się piw z Ale Browaru, Pinty czy Artezana , w cenach 8-10 złotych 9jak w Wawie) oraz lagerów typu Rześkie/Podskalak za 6.
Nie wiem jak to bardziej wyjaśnić - przyczynę szoku jaki przeżyłem. tym bardziej, że przy pierwszej wizycie ceny były całkiem akceptowalne.
ps. Dla wielu osób ceny nie są warte dyskusji. Dla mnie są. Z różnych względów (nie tylko zasobności portfela). A fora są od przekazywania swoich opinii. Moje mogą być w znaczącej mniejszości, nie mam z tym problemu."Nie myśl o tym, że wszystko się kończy. Myśl, że wszystko się dopiero zaczyna. To, co powinno być życiem: spokój, wolność i cisza" M. Hłasko, "Ósmy dzień tygodnia"
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika VanPurRz Wyświetlenie odpowiedziOdpowiedź jest prosta:
W tamten dzień oferta polska była nieciekawa lub cenowo (w mojej ocenie) przesadzona. Nie znałem zasady zniżki.
1. Czarny Kur (Widawa)
2. Anderson Valley Imperial IPA
3. Pacific (Artezan)
4. Miś PIPA (Widawa)
5. La Trappe Isid'or
6. Rześkie (Kormoran)
7. Podskalak (Rohozec)
8. Oto Mata IPA (Pinta)
9. Kill Your Darlings (Thornbridge)
10. Gruit Kopernikowski (Kormoran)
A odpowiedzi na zadane pytanie nie dostaliśmy...Piwoteka
www.piwoteka.pl
Piwoteka Narodowa na G+
Дед Мороз (Dziadek Mróz)
Browar Piwoteka
Comment
-
-
1. Czarny Kur (Widawa) - nie było na tablicy
2. Anderson Valley Imperial IPA - cena
3. Pacific (Artezan) - cena
4. Miś PIPA (Widawa) - nie było na tablicy
5. La Trappe Isid'or - nie było na tablicy (na tablicy były dwa piwa zagraniczne)
6. Rześkie (Kormoran) - cena
7. Podskalak (Rohozec) - cena
8. Oto Mata IPA (Pinta) - dla mnie nic ciekawego.
9. Kill Your Darlings (Thornbridge) - cena
10. Gruit Kopernikowski (Kormoran) - dla mnie nic ciekawego
Byliśmy około godziny 18.00-18.30.
Jak widać części rzeczy o których jest wspomniane nie było (co może potwierdzić Darek z którym byłem, może nie zauważyłem ale wątpię). Reszta była po prostu zdecydowanie droższa więc po co przepłacać jeżeli to samo mam w Wawie tyle, że dużo taniej?
Cały czas Piwoteko odchodzisz od clou moich wpisów. Fajnie, że był Artezan, fajnie, że było Rześkie. Tyle, że ceny były kompletnie nie do zaakceptowania."Nie myśl o tym, że wszystko się kończy. Myśl, że wszystko się dopiero zaczyna. To, co powinno być życiem: spokój, wolność i cisza" M. Hłasko, "Ósmy dzień tygodnia"
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika VanPurRz Wyświetlenie odpowiedzi1. Czarny Kur (Widawa) - nie było na tablicy
2. Anderson Valley Imperial IPA - cena
3. Pacific (Artezan) - cena
4. Miś PIPA (Widawa) - nie było na tablicy
5. La Trappe Isid'or - nie było na tablicy (na tablicy były dwa piwa zagraniczne)
6. Rześkie (Kormoran) - cena
7. Podskalak (Rohozec) - cena
8. Oto Mata IPA (Pinta) - dla mnie nic ciekawego.
9. Kill Your Darlings (Thornbridge) - cena
10. Gruit Kopernikowski (Kormoran) - dla mnie nic ciekawego
Byliśmy około godziny 18.00-18.30.
Jak widać części rzeczy o których jest wspomniane nie było (co może potwierdzić Darek z którym byłem, może nie zauważyłem ale wątpię). Reszta była po prostu zdecydowanie droższa więc po co przepłacać jeżeli to samo mam w Wawie tyle, że dużo taniej?
Cały czas Piwoteko odchodzisz od clou moich wpisów. Fajnie, że był Artezan, fajnie, że było Rześkie. Tyle, że ceny były kompletnie nie do zaakceptowania.
Na temat cen napisaliśmy już to co uważaliśmy za słuszne, jeśli masz rzeczywiście tak tanio w Warszawie, to gratulujemy i z całego serca się cieszymy. Nas nie stać na takie ceny, możesz to sobie tłumaczyć, jak chcesz.Piwoteka
www.piwoteka.pl
Piwoteka Narodowa na G+
Дед Мороз (Dziadek Mróz)
Browar Piwoteka
Comment
-
-
Ja też nie chciałbym się licytować. Mogłem nie wszystko dojrzeć i absolutnie nie zamierzam zarzucać Wam mijania się z prawdą.
Co do cen to nie wiem jakie macie uwarunkowania - oceniam je z zewnątrz jako Klient.
Po prostu spodziewałem się zupełnie innych (w biedniejszej Łodzi spodziewałem się znacznie niższych) i stąd pewnie większy szok i dysonans. i stąd moja dość emocjonalna reakcja."Nie myśl o tym, że wszystko się kończy. Myśl, że wszystko się dopiero zaczyna. To, co powinno być życiem: spokój, wolność i cisza" M. Hłasko, "Ósmy dzień tygodnia"
Comment
-
-
Oto Mata IPA (Pinta) - dla mnie nic ciekawego
Gruit Kopernikowski (Kormoran) - dla mnie nic ciekawego
Comment
-
-
Szanowni,
chcielibyśmy wszystkich bardzo przeprosić za brak B-Daya, niestety firmy kurierskie, a zwłaszcza jedna z nich, maja w głębokim poważaniu nasze potrzeby... Jednocześnie ostrzegamy przed korzystaniem z usług i nie polecamy firmy JAS-FBG S.A. My już z ich usług więcej nie skorzystamy.
B-Day powinien się pojawić w poniedziałek.Piwoteka
www.piwoteka.pl
Piwoteka Narodowa na G+
Дед Мороз (Dziadek Mróz)
Browar Piwoteka
Comment
-
-
B-Day wreszcie na kranie! Zapraszamy!Piwoteka
www.piwoteka.pl
Piwoteka Narodowa na G+
Дед Мороз (Dziadek Mróz)
Browar Piwoteka
Comment
-
-
Pracowniczy Szał! Spotkanie z browarem Pracownia Piwa i browarem Szałpiw!
W sobotę 18 maja od godz. 17:00 zapraszamy na spotkanie z piwowarami dwóch najmłodszych piwnych inicjatyw: Janem Szałą z browaru kontraktowego Szałpiw oraz Tomaszem Rogaczewskim z browaru rzemieślniczego Pracownia Piwa! Nasi goście opowiedzą jak powstawały ich inicjatywy, a przy okazji będziemy mogli raczyć się ich piwami. Dostępne będą:
- Bździągwa (Szałpiw)
- Rojber (Szałpiw)
- Szczun (Szałpiw)
- Hey now! (Pracownia Piwa, druga warka)
Nie obędzie się także bez niespodzianek!
WaszePiwoteka
www.piwoteka.pl
Piwoteka Narodowa na G+
Дед Мороз (Dziadek Mróz)
Browar Piwoteka
Comment
-
-
Piwoteka