Od pewnego czasu w tym barze serwowany jest Rybnicki Full za 3,90 zł (najtańsze piwo w mieście) oraz Brackie za 4,20 zł. Oprócz tego w butelkach jest Ciemne Książęce Łagodne i Guiness.
Tychy, Harcerska 85, Pub u Wróbla
Collapse
X
-
Podobno jest niepasteryzowane ale nie próbowałem go oraz nie słyszałem aby Browar w Cieszynie robił takie piwo. Przy okazji bliżej się zapoznam. Właściciel służy radą i pomocą, chętnie porozmawia.
Jeżeli jedziemy od strony Hotelowca ul. Begonii, wjeżdża się w ul. Harcerską, przez ronda jedziemy na wprost (najpierw jest skrzyżowanie z ul. Żwakowską a później Stoczniowców 70). Budynek lokalu będzie po lewej stronie, jeszcze nieotynkowany (niedawno była dobudowywana nowa część). Z tyłu jest niewielki ogródek z 3-4 plastikowymi stolikami. Jest to kawałek za ul. Rydla, przed salonem kosmetycznym. Na ścianie wisi spora tablica z wypisanymi piwami i ich cenami.
Jak z Katowic najlepiej się dostać? Chyba skręcić w prawo z ul. Beskidzkiej w ul. Oświęcimską (na Mikołów, Gliwice DK-44), przejechać spory kawałek, minąć browar i przed McDonaldem (będzie po prawej stronie) skręcić w lewo (ul. Burschego). Tam cały czas prosto przez dwa skrzyżowania świetlne, na Glince będzie rondo, również prosto (wjeżdza się w ul. Stoczniowców 70) i później w prawo w ul. Harcerską.
Nie wiem czy moje wyjaśnienia są jasneLast edited by dzemek; 2013-05-02, 12:12.
Comment
-
-
Witajcie.
Również piłem w tym barze piwa i są naprawde pyszne.
Powiem kilka słów odnosząc się do wyzszych meili:
Piwo Brackie kosztuje 4.30. Jest to piwo niepasteryzowane z małego browaru w Cieszynie.
Rybnicki Full kosztuje 3.90. Piwko z małego browaru w Rybniku.
Śląskie kosztuje 3.20 (najtańsze piwo w Tychach) i jest z małego browaru Zabrzańskiego.
Tyskie - myśle ze nie musze opisywac:P cena 4.70
Można powiedzieć, ze bar oferuje piwa regionalne. Żaden inny bar w Tychach nie ma tych 3 regionalnych piw.
Co do dojazdu.
Jadąc od Hotelowca trzeba sie kierować w strone mostu nad przejazdem kolejowym (to już jest ulica Harcerska) tak jak jedziedzie trolejbus lini A. Dojeżdżam do pierwszego ronda i na nim jade prosto, natomiast na kolejnym rondzie tam gdzie trolejbus skręca w lewo to ja jade prosto. Przejeżdżam 2 małe skrzyżowania i po prawej stronie jest sklep promil, a po lwej jest bar u Wróbla. Dokładnie taki nieotynkowany jeszcze, ponieważ jest w rozbudowie.
Co do ogórka.
Ogródek jest przyjemny, zarośniety wysokimi choinkami, jest piaskownica, 2 parasole, ma być 3 i 5 stolików. Na życzenie, właściciel może wynieść więcej.
Polecam bar u Wróbla
Pozdrawiam
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika tomasztychy Wyświetlenie odpowiedzi...
Rybnicki Full kosztuje 3.90. Piwko z małego browaru w Rybniku......Polakom gratulujemy Brackiego
Gdy rozum śpi budzą się demony
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika tomasztychy Wyświetlenie odpowiedziŚląskie kosztuje 3.20 (najtańsze piwo w Tychach) i jest z małego browaru Zabrzańskiego.... a poza tym twierdzę, że SAB Miller winien zostać zniszczony.
Comment
-
-
Volenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!
Moje warzenie // Piwny Wojownik
Po co wolność // Żyję w kraju // Żydowskie roszczenia // Jaka róża taki cierń
Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika dyczkin Wyświetlenie odpowiedzi
Comment
-
-
Dziwnie, miałem napisać, że lokal już zamknięty a widzę, że jednak dalej działa. Przechodząc nie dalej jak tydzień temu w tamtej okolicy widziałem kartkę "Lokal zamknięty, organizacja imprez..." i podany nr telefonu. Może było to tylko chwilowe zamknięcie na jeden - dwa dni
Comment
-
Comment