Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika redfox
Wyświetlenie odpowiedzi
Sosnowiec, Pawia 9, Rino - bar & food [zamknięte]
Collapse
X
-
W tym tygodniu na kranach:
AleBrowar ROWING JACK !! Raciborskie RŻNIĘTE, Nosorożec MIODZIO, FRUGO i SŁONECZNY, Litovel jasny i ciemny, CIECHAN WYBORNY oraz Rybnicki Full
Pozatym 30.06 od 12.00 zapraszamy na NIEDZIELE BIROFILI - cykliczną regionalną śląsko-dobrąwską mini giełde i spotkanie wszystkich znawców tematu piwa.
Comment
-
-
I spotkanie birofili ze ślaska i zagłebia, przeszło do historii. Dziekujemy za liczne przybycie wystawiającym i gosciom. Impreza okazała sie na tyle udana, ze organizator pod patronatem Ślaskiego Stowarzyszenia Birofilów postanowil zorganizowac dużą międzynarodową giełde birofliów już we wrześniu...nie zabraknie takich atrakcji jak specjalnie uwarzone na tą okazję piwo zagłebiowskie ....szczegóły niebawem ! (w tym http://www.browar.biz/forum/showthre...44#post1128844 wątku kolega Promil03 zamiescil zdjecia z imprezy)
Comment
-
-
-
Niestety google myli adres ulicy Pawiej 9, pokazuje jako Pawia 7, natomiast pod 9 pokazuje teren po drugiej stronie skrzyżowania RINO BAR&FOOD Sosnowiec Pawia 9 link google maps
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika almin Wyświetlenie odpowiedziczyli dobrze wskazywałem, tak?
Comment
-
-
No i trafiłem. Przyjemny, pojemny taras, 6 rodzajów piwa lanego, szkoda, że właściwie same lagery, chociaż niekoniecznie typowe 2x Holba (jasna i ciemna), Opat pieprzowy, Raciborskie Zielone, Rhino Frugo i Miodowe. Ale mam świadomość, że jakiś śledziowo-ryżowy stout niekoniecznie musiałby zejść na pniu. Za to spory wybór polskich piw butelkowych. Ceny rewelacyjne, średnio 1-2 zł niższe, niż za te same piwa w lokalach w Katowicach; ceny piwa "na wynos" również niższe, niż w wielu (wszystkich?) sklepach.
Niestety, pite przeze mnie lane "nosorożce" nie przypadły mi do gustu. Nie jest to koniecznie wina samych piw, wiąże się to z moim gustem - piłem lagera ("Frugo") i miodowe, a niekoniecznie jestem fanem tego rodzaju piwa. Miodowe ma ten plus, że nie jest aż tak słodkie, jak to bywa w przypadku piw miodowych; Frugo ma za to ten minus, że... Jest za słodkie. Słodowy charakter piwa zdecydowanie dominuje nad nieco zbyt delikatnym nachmieleniem; niemniej wiadomo, że i tak zjada na śniadanie koncerniaki. Ale ja jestem piwnym zboczeńcem i lubię piwa mocno goryczkowe
Pozdrowienia dla bardzo miłej pani z obsługi, która będąc sama za barem dwoiła się i troiła, by dogodzić klientom. Poza piwem bardzo tanie i smaczne jedzenie, aż szkoda (albo i dobrze, bo bym pół wypłaty zostawiał :P), że mam tam z pracy jakieś 30-40 minut piechotą, tak to bym pewnie częściej wpadał.Last edited by WojciechT; 2013-07-17, 21:15.
Comment
-
Comment