Coś się zmieniło od daty ostatniego wpisu? Z lanych dalej Radegast, Kozel i Pilsner? W butelkach coś ciekawszego? Jeszcze nie byłem w Hospodzie, rozważam taką opcję w przyszłym tygodniu i nie wiem do końca, czego się spodziewać.
Katowice, Gliwicka 6/I, Hospoda
Collapse
X
-
Ale ja tam nigdy nie byłem, więc nie wiem, co to znaczy "bez zmian"Last edited by Chmielnicki; 2012-11-18, 13:58.
Comment
-
-
Aha . Z butelki również szału nie ma - jest bodajże parę rodzajów Cernej Hory, Kozel, Staropramen(?), Litovel(?). Jeżeli Ci zależy, mogę popołudniu sprawdzić i napiszę dokładnie. Za to muza jest świetna (szczególnie składanki z mieszanką czeskich bardów i punkrocka).
Comment
-
-
Któreś z tych piw jest szczególnie ciekawe w smaku i warte uwagi czy wszystko na jedno kopyto? Z Czech próbowałem dotąd jedynie koncerniaków (Pilsner, Radegast, Kozel, Staropramen, Zlatopramen), większość Primatorów, kilka Kocourów i Rycerza ze Svijan.Last edited by Chmielnicki; 2012-11-19, 22:34.
Comment
-
-
Odpowiadam
Witam
Przepraszam, że wcześniej nie mogłem zareagować na pytania, ale przełom roku oznacza nawał roboty - i planowanie na cały kolejny rok
W każdym razie:
Z lanych piw mamy teraz
Rychtář 5,5zł (weekend)/5,0zł/4,0zł (ale chcemy go czasami wymieniać na inne piwka)
Pater 6,0zł/4,5zł
Lobkowicz 6,5zł/5,0zł
Kozel Cerny 6,5zł/5,0zł
Pilsner Urquell 6-8 zł
Butelki:
Sklepni 6,0zł
Skalak Podskalak 6,0zł
Krakonoš 6,0zł
Holba 6,0zł
Staropramen 6,0zł
Konrad 6,0zł
Pernstejn 6,0zł
Skalak Rezany 6,5zł
Kozel Jasny 6,5zł
Zlatopramen Radler 6,5zł
Radegast Original 6,5zł
Postrizanskie 6,5zł
Krusovice Tmave 6,5zł
Polička Otakar 6,5zł
Budvar 7,0zł
Lobkowicz 7,0zł
Cerna Hora Boruvka 7,0zł
Miodowe 7,0zł
Granat 7,0zł
Złoty Bażant 7,5zł
Velen 7,5zł
Gambrinus 7,5zł
Bernard 7,5zł
A ponieważ dorobiliśmy się większej lodówki, toteż będziemy asortyment butelkowy zmieniać, poszerzać i w ogóle polepszać Jeżeli macie jakieś sugestie (tak co do piw lanych, jak i butelkowych, to oczywiście jesteśmy otwarci
Do piwa mamy utopence oraz hermeliny i camemberty w zalewie - tego chyba nikt nie ma w regionie.
Wystrój też coraz lepszy (mamy nawet te zielone obrusiki z Radegastem na stołach
Mam nadzieję, że to trochę wyjaśni sytuację
Pozdrawiam
Darek
Comment
-
-
To może ja - rzutem na taśmę
Jeżeli chodzi o piwa butelkowe, to marzy mi się przede wszystkim szeroki wybór Kocourów (Samurai IPA, SUB Náhradník, Gypsy Porter, V3 Rauchbier, Saurus, Ken, Kubik, Quarterback 70), a także Nomád (Karel, Pelikan, Black Hawk, nowy Gentleman), Matuška (Raptor, Černá Raketa, Zlatá Raketa, California) i najmłodszy ze wszystkich Falkon (Stalker IPA, Honey Pale Ale, Dubbel, Milk Stout, Extra Stout). Tych piw nie ma na Górnym Śląsku (sporadycznie pojawiają się Kocoury), więc jest spora luka do zapełnienia.
Comment
-
-
Bardzo przyjemny lokal, chyba najciekawszy w Katowicach, prawie jak w Czechach Można przejrzeć czeską prasę, literaturę i przewodniki turustyczne.
Z kranów
- Rychtar,
- Chlumecky Wit,
- coś z Cernej Hory,
- nie pamiętam, chyba Radegast.
- Pilner Urquell.
Taki lokal aż prosi się o coś z czeskich mikrusów, gdyby krany wyglądały jak w Czeskiej Baszcie to byłoby idealnie.
Comment
-
Comment