Bytom, pl. Grunwaldzki 6, Między wódką z zakąską

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Aldach
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2003.07
    • 1269

Bytom, pl. Grunwaldzki 6, Między wódką z zakąską

Otwarte kilka dni temu bistro nawiązuje do istniejących już knajp typu "wszystko do picia - 4 zł, wszystko do jedzenia - 8 zł." co zresztą nie do końca jest prawdą. Ale sama knajpka to bardzo miłe miejsce i pierwszy w Bytomiu lokal z lanym Brackim (oczywiście w cenie 4 zł ale za 0,4 l.) Oprócz brackiego można kupić butelkowe koncerniaki (te już po 6 zł.). Można też zjeść galaretę, białą kiełbasę, chleb ze smalcem lub talerz tzw zagrychy.
    Przy pierwszym naszym pobycie od właścicieli na "dzień dobry" dostaliśmy miseczkę chipsów, a jako, że pobyt się dość przedłużył po którejś kolejce poczęstowali nas próbkami swoich dań - bardzo dobra galareta, świetne ogórki i niezły smalec. Wystrój schludny (szału nie ma) z dużymi na całą ścianę zdjęciami Bytomia, toalety czyste. Oby tak dalej.

Related Topics

Collapse

• Aldach
    Browar Wechselmann w Miechowicach (Bytom)
    Aldach
    Przeglądając strony o mojej rodzinnej dzielnicy natknąłem się na informację o istniejącym tam niegdyś browarze:

Braustrasse (Browarniana-ob. Hutnicza), nazwa kulturowa nawiązująca do istniejącego tam niegdyś browaru. Obiekt ten powstał przed 1859 roku, obok tzw. Seiteneweg...
    2019-10-29, 16:35
  • Shedao
    Wrocław, pl. Grunwaldzki 6, Craft na Manhattanie [czynne okresowo]
    Shedao
    Tuż obok przystanku "Most Grunwaldzki" ulokowały się dwa food trucki oraz stanowisko Kontynuacji. De facto nie jest to knajpa, tylko... przestrzeń Sam pomysł na inicjatywę jest ciekawy - zagospodarować kawałek niezbyt przyjemnego miejsca na potrzeby gastro. Są stoliki,...
    2018-08-29, 08:15
  • NaChwile
    oddam korek browaru Roesler Breslau -lok. Wrocław
    NaChwile
    Witam mam do oddania korek jak w temacie. Za darmo/za piwo. Lokalizacja Wrocław, galeria dominikańska lub pl. Grunwaldzki. Wysyłam tylko za przedpłatą. Stan jak na zdjęciu

Znalazłam na działce i pomyślałam, że ktoś może uznać za okaz kolekcjonerski
    2025-01-19, 18:09
  • dadek
    Belgia, Bruksela, Alsembergse Steenweg 75, Beerstorming
    dadek
    Sint Gillis to bardzo przyjemna dzielnica Brukseli. Piękne stare kamienice przy wąskich jednokierunkowych uliczkach i równie wąskich chodnikach, co jednak nie przeszkadza by były obsadzone drzewami, a niektórymi przebiegały dwutorowe linie tramwajowe. Wszędzie jest w górę lub w dół i to...
    Start
    2024-10-15
    Koniec
    2024-10-15
    2024-10-16, 03:03
  • e-prezes
    ?, [Raduga] Time to harvest
    e-prezes
    (...) Konsekwentnie do starych wytycznych i wcześniejszego posta wpiszę co wiem. Czyli nie wiem gdzie I oczywiście na wieki tak zostanie...

Jak już w powyższym wątku wspomniałem, a niestety temat jest wyczerpany... było sobie piwo. Za 6,99 PLN w znanym sieciowym sklepie, w kącie...
    2023-03-27, 18:13
  • Loading...
  • Koniec listy.
Przetwarzanie...