Częstochowa, al. NMP 31, Piwiarnia

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • arzy
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2002.06
    • 2814

    #76
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika sarenkaRT Wyświetlenie odpowiedzi
    W dniu 17 listopada (niedziela) 2013, od godziny 16:45, w Piwiarni Częstochowa będziemy gościć „Dominicanes’a” – piwo bezalkoholowe, którego produkcja oparta jest na tradycyjnej XVII – wiecznej recepturze piotrkowskich mniszek dominikańskich, a dziś powstało dzięki uprzejmości browaru Sulimar. Choć piwa bezalkoholowe obecnie są produktami niszowymi, to znajdują coraz to szersze grono zwolenników. Pasjonatami są nie tylko kierowcy, ale także kobiety i młodzi ludzie. Piwo bezalkoholowe Dominicanes, niesie ze sobą nową kulturę spożywania złotego napoju, połączoną z tradycją, historią i edukacją. Dominicanes, nie tylko gasi pragnienie, ale i pożar, o czym szerzej dowiemy się z niedzielnego wykładu Toma Kruza. Serdecznie zapraszamy!
    To już dzisiaj.
    "Spotkałem się z kolegą / Bo kolega jest od tego / I wypada czasem spotkać się z nim"

    Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
    Bractwo Piwne
    Skład Piwa
    Piszę poprawnie po polsku!

    Comment

    • sarenkaRT
      Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
      • 2011.07
      • 223

      #77
      Aktualne piwa na kranach:
      . Ale Browar: Brown Foot, ekstr. 16,0° alk. 6,2% (Pompa)
      Miłosław: Niefiltrowane, ekstr. 12,5° alk. 5,5%
      .
      Pinta: Angielskie Śniadanie, ekstr. 14,0° alk. 5,3%
      .
      Pinta: Dobry Wieczór, ekstr. 13,1° alk. 4,5%
      .
      Pracownia Piwa: Cent Us, ekstr. 12° alk. 4,7%
      .
      Pracownia Piwa: Hey Now, ekstr. 11° alk. 3,8%
      .
      Racibórz: Rżniete, ekstr. 12,0° alk. 4,8%
      Dwie pasje, które idą ze sobą w parze - taniec irlandzki i piwowarstwo domowe :)

      Comment

      • sarenkaRT
        Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
        • 2011.07
        • 223

        #78
        Od najbliższego piątku pojawi się czwarte piwo z Browaru Piwoteka. Wołek Zbożowy to piwo, które trudno zakwalifikować do konkretnego stylu - dlatego pozostawiamy to Wam! Parametry piwa: ekstrakt 14%, alkohol 5,4%. Skład: słody: pale ale, monachijski, wędzony, pszeniczny wędzony, orkiszowy, gryczany, żytni, owsiany, pszeniczny czekoladowy, Carared, Caraaroma, bursztynowy, chmiele: Fuggles, East Kent Goldings, drożdże piwowarskie. Zapraszamy!
        Attached Files
        Dwie pasje, które idą ze sobą w parze - taniec irlandzki i piwowarstwo domowe :)

        Comment

        • knd
          Szeregowy Piwny Łykacz
          • 2013.11
          • 1

          #79
          super

          Witam

          Przez was zakończyłem picie piwa z tzw popularnych browarów dostępnych w większości sklepów. Gorąco polecam i pozdrawiam serdecznie

          Piwka macie pyszne

          Comment

          • sarenkaRT
            Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
            • 2011.07
            • 223

            #80
            W sobotę zapraszamy na premierę GOLDEN MONK z ALEBROWARU
            Attached Files
            Dwie pasje, które idą ze sobą w parze - taniec irlandzki i piwowarstwo domowe :)

            Comment

            • sarenkaRT
              Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
              • 2011.07
              • 223

              #81
              Grudzień zaczęliśmy z takimi piwami na kranach:
              *AleBrowar: Golden Monk, eks. 18° alk. 7,2%(niebawem się skończy!)
              *AleBrowar: Naked Mummy, ekstr. 16,0° alk. 6,2%
              *Kormoran: Rześkie, ekstr. 11° alk. 5,6%
              *Pinta: Angielskie Śniadanie, ekstr. 14,0° alk. 5,3%
              *Pinta: Atak Chmielu, ekstr. 15,1° alk. 6,1%
              *Pinta: Czarna Dziura, ekstr. 11,5° alk. 4,5%
              Dwie pasje, które idą ze sobą w parze - taniec irlandzki i piwowarstwo domowe :)

              Comment

              • sarenkaRT
                Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
                • 2011.07
                • 223

                #82
                Zapraszamy na Weizenbocka z serii Podróże Kormorana - prosto z kranu
                Attached Files
                Last edited by sarenkaRT; 2013-12-06, 09:13.
                Dwie pasje, które idą ze sobą w parze - taniec irlandzki i piwowarstwo domowe :)

                Comment

                • sarenkaRT
                  Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
                  • 2011.07
                  • 223

                  #83
                  Sobotni wykaz piw lanych:

                  1. Browar na Jurze, Bursztynowe, ekstr. 13,1° alk. 5,6%
                  2. Fortuna: Czarne, ekst. 12,7° alk. 5,8%
                  3. Kormoran: Rześkie, ekstr. 11° alk. 5,6%
                  4. Pinta: Dymy Marcowe, ekstr. 13,1° alk. 5% 9 zł
                  5. NOWOŚĆ Podróże Kormorana: American IPA, ekstr. 16,0° alk. 6,0%
                  6. Podróże Kormorana: Weizenbock, ekstr. 16,5° alk. 6,6%
                  Dwie pasje, które idą ze sobą w parze - taniec irlandzki i piwowarstwo domowe :)

                  Comment

                  • arzy
                    Major Piwnych Rewolucji
                    • 2002.06
                    • 2814

                    #84
                    Jurajskie Świąteczne prosto z beczki.

                    Click image for larger version

Name:	Świąteczne_Zawiercie_małe.jpg
Views:	1
Size:	99,3 KB
ID:	2047369
                    "Spotkałem się z kolegą / Bo kolega jest od tego / I wypada czasem spotkać się z nim"

                    Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
                    Bractwo Piwne
                    Skład Piwa
                    Piszę poprawnie po polsku!

                    Comment

                    • sarenkaRT
                      Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
                      • 2011.07
                      • 223

                      #85
                      Już jest Apetyt na kranie Pozostałe lane:

                      AleBrowar: Naked Mummy, ekstr. 16,0° alk. 6,2%
                      Browar na Jurze: Świąteczne, 16,5° alk. 5,6%
                      Pinta: Dymy Marcowe, ekstr. 13,1° alk. 5%
                      Podróże Kormorana: Weizenbock, ekstr. 16,5° alk. 6,6%
                      Racibórz: Raciborskie Klasycznie Warzone, ekst. 12,0° alk. 5,0%
                      Dwie pasje, które idą ze sobą w parze - taniec irlandzki i piwowarstwo domowe :)

                      Comment

                      • sarenkaRT
                        Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
                        • 2011.07
                        • 223

                        #86
                        Premiera BrewDog 12 Hop Pale Ale

                        Już od 20 grudnia, prosto z kranu, popłynie premierowe piwo z brytyjskiego BrewDoga - efekt współpracy 12 browarów z Wielkiej Brytanii!

                        BrewDog: 12 Hop Pale Ale


                        "Żytnie pale ale (5,2% alk.) warzone we współpracy z 11 innymi browarami UK: 12 różnych chmieli, wybranych przez 12 różnych browarów (w tym nas! (BrewDog)). Oprócz wyboru odmiany chmielu, piwowarzy wybrali na jakim etapie warzenia dodano ich chmiele, czyli mogli zdecydować, które cechy wydobyć - goryczkę, smak lub aromat."

                        Zapraszamy do Piwiarni
                        Attached Files
                        Dwie pasje, które idą ze sobą w parze - taniec irlandzki i piwowarstwo domowe :)

                        Comment

                        • sarenkaRT
                          Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
                          • 2011.07
                          • 223

                          #87
                          Zapraszamy dziś od godziny 21:00 na BrewDoga (jest po prostu świetny!) oraz mieszankę Komesa z Wiśniową Fortuną. Będziemy też ubierać choinkę Życzymy udanej wigilii i do zobaczenia
                          Attached Files
                          Dwie pasje, które idą ze sobą w parze - taniec irlandzki i piwowarstwo domowe :)

                          Comment

                          • arzy
                            Major Piwnych Rewolucji
                            • 2002.06
                            • 2814

                            #88
                            PRZYPOMINAMY!!!

                            Dzisiaj Piwiarnia Częstochowa NIECZYNNA!!!

                            Zapraszamy jutro od 16.30.
                            "Spotkałem się z kolegą / Bo kolega jest od tego / I wypada czasem spotkać się z nim"

                            Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
                            Bractwo Piwne
                            Skład Piwa
                            Piszę poprawnie po polsku!

                            Comment

                            • sarenkaRT
                              Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
                              • 2011.07
                              • 223

                              #89
                              Dziś zapraszamy na :
                              BrewDog: 12 Hop Pale Ale, alk. 5,5% (SIĘ KOŃCZY)
                              Browar na Jurze: Jasne Pełne, ekstr. 11,5° alk. 4,9%
                              Fortuna: Fortuna Wiśniowa, ekstr. alk. 5,1%
                              Fortuna: Komes Porter, ekstr. 21° alk. 9%
                              Pinta: Żytorillo, ekstr. 14,0° alk. 5,3% (SIĘ KOŃCZY)

                              PS: Jutro Piwiarnia zamknięta
                              Dwie pasje, które idą ze sobą w parze - taniec irlandzki i piwowarstwo domowe :)

                              Comment

                              • sarenkaRT
                                Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
                                • 2011.07
                                • 223

                                #90
                                Życzymy udanej zabawy, wszystkiego co najlepsze w nadchodzącym roku i zapraszamy do Piwiarni 2 stycznia
                                Dwie pasje, które idą ze sobą w parze - taniec irlandzki i piwowarstwo domowe :)

                                Comment

                                Przetwarzanie...
                                X