Tylko produkcja
Chorzów, Sobieskiego 17, Minibrowar Reden
Collapse
X
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika pebejot Wyświetlenie odpowiedziDzięki.
Z drugiej strony Świętochłowice w dziale "Browary" są na browar.biz w zakładce "Restauracyjne"- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
Comment
-
-
Browar Reden w Chorzowie uzyskał tytuł MIKROBROWAR ROKU 2014, przyznawany przez Bractwo Piwne. Decyzję o przyznaniu tytułu Kapituła Towarzystwa Promocji Kultury Piwa Bractwo Piwne podjęła podczas posiedzenia w styczniu 2015 roku.
Informacja za stroną Bractwa Piwnego.
Gratulacje chłopaki!
Comment
-
-
Reden znajduje się w budynku raczej niepozornym, zajmuje stosunkowo małą powierzchnię, ale zarówno jedzenie jak i piwo zasługują na pochwałę. Dostępne piwo: jasne, pszenica i stout, także miodowe, ale tego akurat nie piłem. Każde naprawdę trzymało poziom, warte aby w przyszłości powtórzyć. Jedzenie w cenie rozsądnej, a jakościowo wypada bardzo dobrze. Możliwość wzięcia na wynos piw w butelkach 330 ml w cenach 5-7 zł.
Comment
-
-
-
W pierwszej wywoławcza była 97 500 PLN. Może zadłużenie wobec banku, niespłacone kredyty. Może to o ten browar chodziło w tej dyskusji?
Comment
-
-
Po siedmiu latach do browaru zawitaliśmy ponownie . Na kranach pięć pozycji i wszystkie z nich można zamówić w pięciu pojemnościach. Do wyboru mamy 0.33 / 0.5 / 1 / 2.5 / 3 litry.
- Pils 12-ka w cenie odpowiednio do pojemności- 6 / 8 / 15 / 32 / 40 zł.
- AIPA Hopernik 16-ka w cenach -10 / 12 / 23 / 48 / 60 zł.
- Pils Chinook 12-ka w cenie -7 / 9 / 17 / 36 / 45 zł.
- Świąteczny Stout 16-ka w cenie -8 / 10 / 19 / 40 / 50 zł.
- Miodowa 12-ka w cenie -7 / 9 / 17 / 36 / 45 zł.
Najmniej do gustu przypadł nam Pils Chinook, natomiast resztą piw byłem na prawdę bardzo pozytywnie zaskoczony . Do tego przyzwoite ceny, miła obsługa, oraz rodzinna atmosfera sprawiły, że poczułem się jak w czeskiej hospodzie . Jedyne zastrzeżenie mam do zbyt mocnego nasycenia piw i dotyczy się to ich wszystkich. Aby pozbyć się nadmiaru palącego w przełyk gazu sami przy pomocy nie ekologicznej, plastikowej słomki mieszaliśmy nią piwo w kuflu .
Z dań spróbowałem tylko zupę gulaszowa i nie dość, że była smaczna to jeszcze kosztowała przyzwoite 8 zł. Z przyjemnością zawitam tam jeszcze nie raz i mam nadzieję, że będzie to wcześniej niż za lat siedem .
Fotki:
Comment
-
-
8 zł za 0,5 dwunastki to faktycznie świetna cena. W Oławie ( w końcu mniejszej miejscowości ) pils jest obecnie chyba za 11. Ciąży nam cenowo Wrocław - i to nie tylko w cenach piwa."... ja nie tylko literat, ale i Gombrowicz!"
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika concerto Wyświetlenie odpowiedzi8 zł za 0,5 dwunastki to faktycznie świetna cena.
Wczoraj zapomniałem napisać o jeszcze jednej bardzo istotnej sprawie. Otóż, póki co w browarze jedynym środkiem płatniczym jest gotówka.
Comment
-
Comment