Katowice, 1 Maja 46, Pub Ściana [zamknięte]

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • WojciechT
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2012.09
    • 2546

Katowice, 1 Maja 46, Pub Ściana [zamknięte]

Lokal położony przy Uniwersytecie Ekonomicznym w Katowicach. Dziś był lany Ciechan Lagerowe (jak nie przepadam za lagerami, to to piwo mi dziś bardzo smakowało), Bernard jasny i Tyskie Klasyczne. Z butelek wszelkie Zawiercie, AleBrowar, Pinta, Kormoran (aczkolwiek nie każde piwo ze stajni tego browaru), Fortuna (ciemna za 5 zł), a do tego standardowo Tyskolechy (bardzo spodobało mi się to określenie ), niektóre za 4 zł (konkretnie Żubr i coś jeszcze) i inne za 5 zł.

Studenci - 10% zniżki. Więc dla mnie Ciechan Lagerowe "z kija" po 5,40

Wprawdzie praca uniemożliwia mi śródtygodniowe eksapady piwne, a w weekendy mocno mi nie po drodze do tej części Katowic, jednak na prośbę zawsze mogę zrobić update piwny, bo pewnie chociaż raz w tygodniu po zajęciach tam wpadnę

Muzycznie - głównie klasyczny rock, nie ma plastiku.
    Last edited by WojciechT; 2013-04-25, 19:16.
  • WojciechT
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2012.09
    • 2546

Obecnie są dwa krany. Ciechan Lagerowe i Porter z Witnicy. Z tego, co gadałem z właścicielem, będzie się starał, żeby Lagerowe było zawsze, kwestią jest tylko jego dostępność, czasem zamiast tego są Głubczyce, bywają też Czechy.

Do tego codziennie jakieś piwo w promocji za 5 zł, zwykle Zawiercie Jasne Pełne i tym podobne.

Comment

• Pendragon
      Generał Wszelkich Fermentacji
      🥛🥛🥛
      • 2006.03
      • 13952

Gdyby nie to, że ponoć witnicki Porter zszedł był na psy, to całkiem dobry zestaw, jak na tylko dwa krany.
      Last edited by Pendragon; 2013-10-17, 21:55.

moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot

Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie

Comment

• WojciechT
        Major Piwnych Rewolucji
        • 2012.09
        • 2546

Szczerze mówiąc - i mówię to z niejakim wstydem, gdyż nie spełniłem kronikarskiego obowiązku - nie napiłem się go dziś, zadowalając się Ciechanami z kija i Black Hopem. Może w przyszłym tygodniu sprawdzę jego kondycję.

Na półkach Fortuna, Ciechany, Lwówki, Pinta, AleBrowar, jakieś pojedyncze Czechy i Niemcy, ale z każdego browaru raczej pojedyncze piwa, nie cała paleta.

Ciekawe, że w tygodniu lokal świeci pustkami, często ja i moje piwne towarzystwo jesteśmy jedynymi goścmi. W weekend tam jeszcze nie byłem.
        Last edited by WojciechT; 2013-10-17, 22:03.

Comment

Przetwarzanie...
        X