Ustroń, Grażyńskiego 23, Browar Wrzos

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • TeDy_beer
    Porucznik Browarny Tester
    • 2011.06
    • 283

Zagadka- przeczytaj uważnie co ma Pendragon w swoim podpisie
    AMEN i :stout:
    Browar Domowy Małe Ale
    Członek Polskiego Stowarzyszenia Piwowarów Domowych

Comment

• tomek35
      D(r)u(c)h nieuchwytny
      • 2007.02
      • 497

Na początku sierpnia, w czasie podróży z Cieszyna do Krakowa, odwiedziłem browar Wrzos w Ustroniu. Zakupiłem 4 różne piwa butelkowe za cenę ponad 40 zł, które zamierzałem wypić tego samego dnia. Niestety, tylko jedno nadawało się do spożycia, pozostałe 3 były zepsute (kwaśne) i trafiły do zlewu
      Browar, który wciska klientom zepsuty towar nie ma racji bytu. Czuję się oszukany i mam nadzieję, że podzieli on losy browaru Mieszczańskiego w Cieszynie.

Comment

• zgoda
        Major Piwnych Rewolucji
        • 2005.05
        • 3516

Ma, dopóki różni naiwniacy kupują zepsute piwo. Chajs się zgadza.
        Browar Clair de Lune - zapiski literackie, brewing log, na fejsbóku, blog

Comment

• e-prezes
          Generał Wszelkich Fermentacji
          🥛🥛🥛🥛🥛
          • 2002.05
          • 19260

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika belfer102 Wyświetlenie odpowiedzi
          Czyli za piwo dałeś 40zł! - chyba najdroższe piwo świata?
          PS Ja bym te niby kwaśne (a może w podróży naruszyłeś kapsel?) dolał do flaczków lub na kurczaka - nie dało się?
          Do czyich flaczków?

Comment

• tomek35
            D(r)u(c)h nieuchwytny
            • 2007.02
            • 497

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika belfer102 Wyświetlenie odpowiedzi
            Czyli za piwo dałeś 40zł! - chyba najdroższe piwo świata?
            PS Ja bym te niby kwaśne (a może w podróży naruszyłeś kapsel?) dolał do flaczków lub na kurczaka - nie dało się?
            Przeczytaj dokładnie, wyraźnie napisałem, że zakupiłem 4 (słownie: cztery ) różne piwa za ponad 40 zł.
            Piwa te otworzyłem tego samego dnia w Krakowie, po dosłownie 2-3 godzinach od chwili zakupu, a więc na pewno nie zepsuły się w samochodzie. Poza tym, jedno było dobre, 3 nie, stąd wniosek, że te piwa w browarze uległy zepsuciu.

Comment

• tomek35
              D(r)u(c)h nieuchwytny
              • 2007.02
              • 497

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika zgoda Wyświetlenie odpowiedzi
              Ma, dopóki różni naiwniacy kupują zepsute piwo. Chajs się zgadza.
              Nie rozumiem twojego określenia "naiwniacy". Tobie nigdy nie zdarzyło się kupić zepsutego piwa w butelce?.
              Może moja dobra wiara wynikała z wizyty w Bawarii, skąd wracałem przez Czechy. Tam zaliczyłem sporo browarów i w żadnym nie sprzedano mi zepsutego piwa.

Comment

• abernacka
                🥛🥛🥛🥛
                • 2003.12
                • 10861

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika tomek35 Wyświetlenie odpowiedzi
                (...)
                Może moja dobra wiara wynikała z wizyty w Bawarii,(...). Tam zaliczyłem sporo browarów (...)
                Tak z ciekawości, gdzie byłeś?
                Piwna turystyka według abernackiego

Comment

• zgoda
                  Major Piwnych Rewolucji
                  • 2005.05
                  • 3516

Nie rozumiem twojego określenia "naiwniacy". Tobie nigdy nie zdarzyło się kupić zepsutego piwa w butelce?.
                  Może moja dobra wiara wynikała z wizyty w Bawarii, skąd wracałem przez Czechy. Tam zaliczyłem sporo browarów i w żadnym nie sprzedano mi zepsutego piwa.
                  Nie kupuję piwa o którym wiadomo że jest zepsute.

Comment

• tomek35
                    D(r)u(c)h nieuchwytny
                    • 2007.02
                    • 497

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika abernacka Wyświetlenie odpowiedzi
                    Tak z ciekawości, gdzie byłeś?
                    Bamberg oraz Rothenburg ob der Tauber. W przyszłym roku mam zamiar odwiedzić południową Bawarię

Comment

• tomek35
                      D(r)u(c)h nieuchwytny
                      • 2007.02
                      • 497

Nie kupuję piwa o którym wiadomo że jest zepsute.
                      A skąd wiesz, że piwo szczelnie zamknięte w butelce jest zepsute?, masz taki dobry węch?

Comment

• abernacka
                        🥛🥛🥛🥛
                        • 2003.12
                        • 10861

Bamberg oraz Rothenburg ob der Tauber. W przyszłym roku mam zamiar odwiedzić południową Bawarię
                        Szkoda, że zdecydowałeś się na miasta, ale i tak pięknie.
                        Piwna turystyka według abernackiego

Comment

• zgoda
                          Major Piwnych Rewolucji
                          • 2005.05
                          • 3516

A skąd wiesz, że piwo szczelnie zamknięte w butelce jest zepsute?, masz taki dobry węch?
                          Nie potrzebuję co chwilę kupować Koreba żeby się przekonać że jest zepsute. Było, jest i będzie. Tutaj tak samo.

Comment

• kishar
                            D(r)u(c)h nieuchwytny
                            • 2003.10
                            • 1691

Ja odwiedziłem Wrzosa 1 sierpnia i na 4 próbowane 3 były w różnym stopniu kwaskowate.

Comment

• Pendragon
                              🥛🥛🥛
                              • 2006.03
                              • 13952

Nie potrzebuję co chwilę kupować Koreba żeby się przekonać że jest zepsute. Było, jest i będzie.
                              A kuku. Odważyłem się tydzień temu i nie było zepsute. Za to było nieco za słodkie.

moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot

Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie

Comment

• irasi2
                                Kapral Kuflowy Chlupacz
                                • 2009.06
                                • 53

Moje wrażenia niestety podobne. Zakupione w butelkach Maibock i Rubinowe skwaśniałe zaliczyły zlew. Przydałby się mały bojkot

Comment

Przetwarzanie...
                                X