Właściciel Tabakiery otworzył knajpę w Gliwicach. Adres jest na Raciborskiej, ale wejście jest z ulicy Średniej. W nalewaku wczoraj B-Day, Black Hope, King of Hop, Rowing Jack i Holba jasne. Cena lanego z AleBrowaru 9zł. Oprócz tego duża ilość piw butelkowych w cenie od 10zł wzwyż (praktycznie to samo co w Tabakierze). Oprócz piwa dość długa karta dań obiadowych. Atmosfera całkiem fajna - cicho i spokojnie, muzyka sączy się cichaczem w tle. Jedyny problem jaki wczoraj zauważyłem to okropnie zimne piwo - więcej jak 5*C nie miało, aż zęby bolały przy piciu.
Gliwice, Raciborska 3, Szynk na winklu
Collapse
X
-
Warto dodać nowość od wczoraj: 10 kranów
"Witajcie kochani miała być niespodzianka i jest dziś lejemy dla Was
z 10 kranów
A więc jedziemy
- Lublin to Dublin Pinta & O'Hara's
-Quadrupel Haust
-Kazbek Haust
-Doctor Brew IPA
-American Amber Ale Spirifer
-Borsuk Kopyra&Widawa
-Lemur Kopyra&Widawa
-Widawa Premium Lager
-Łowickie Stout Bednary
-Raciborskie Miodowe"
Comment
-
-
Stan na dziś: 6 kranów czynnych, piwa z kranów w cenach, cóż, różnych, ale piwa butelkowe absurdalnie drogie. Za polskie krafty - takie kosztujące w katowickich knajpach ok. 11 zł - płaciłem 15-16 zł I to w sytuacji, gdy ich ceny nie są nigdzie wyszczególnione. Dałem się złapać na tym, że po opróżnieniu interesującej mnie kranowej oferty (Red Roeselare Ale - 14 zł, IIPA z Birbanta - jakieś 15, Trooper Lager - 18, Cascara - 10 zł, Efedryna - 13,50, Murphys - 13, mogłem coś pomylić) brałem znane i lubiane przeze mnie piwa nie spodziewając się, że ktoś może sobie za nie aż tyle policzyć...
Za to jedzenie dobre i porcje przyzwoite.
Comment
-
Comment