Gdyby ktoś z Szanownych pozwolił swoim stopom dotknąć podłogi przed barem a swym ustom brzegu pucharu , byłbym zobowiązany za jakieś informacje gastronomiczne, dotyczące strawy - bo nie samym piwem człek żyje...
Z góry dzięki.
Dzięki. Jak dla mnie OK, ale powoli myślę nad miejscem na rodzinny posiłek w temacie podróżno-zimowo-narciarskich, więc golonka to z jednej strony za mało, a z drugiej za dużo...
Dzięki. Jak dla mnie OK, ale powoli myślę nad miejscem na rodzinny posiłek w temacie podróżno-zimowo-narciarskich, więc golonka to z jednej strony za mało, a z drugiej za dużo...
Golono bardzo dobre, poza tym góra 10 innych dań, typowa ciężka, mięsna kuchnia. Za to jest tanio, zarówno jeśli chodzi o jedzenie jak i piwa. Więcej skrobnąłem tutaj.
ElDe, dzięki. Mnie mięsne menu w połączeniu z piwem zdecydowanie odpowiada, ale namówić moją rodzinę na kolację będzie ciężko... Zwłaszcza, że poprzednio bardzo im odpowiadało menu u MajEr-a...
Lokal bardzo fajny i pusty(dziś wieczorem).Wybór piw spory: Jasne,Miodowe,Imbirowe,Brzoskwiniowe,Mieszane i Porter(raczej ciemne).Ładne szkło ale nie do kupienia,podkładek brak.
Browarek odwiedziłem 23.03.14. Knajpa bardzo przyjemna, fajny wystrój, na widoku komplet urządzeń, pan piwowar akurat warzył, roznosiły się piękne zapachy, leci muzyka z lat 80, więc idealny klimat do picia piwa. A te bardzo mi smakowały, na kranach były 2 podstawowe w rewelacyjnych cenach 5 i 6 zł.
Poza tym w sprzedaży butelkowe wariacje owocowe: imbirowe, brzoskwiniowe, malinowe, żurawinowe i porzeczkowe. Pan piwowar przyznał, że po prostu do gotowego piwa dodaje odpowiednie smaki. Nie lubi też rutyny dlatego eksperymentuje - uwarzył jasną 15°, 17° i 18°, które miały być lane na miejscu od początku kwietnia a 17° nawet jeszcze w marcu. Chętnie by się spróbowało, szkoda że Rybnik tak daleko, a jest ich tylko po jednym tanku (około 750 l).
Do warzenia używa Czeskich chmieli i słodów (ze słodowni Brodek u Přerova).
Do piwa podawany jest gratis chleb ze smalcem, poza tym jedzenie typowo śląskie (golonka, krupnioki, schabowe, itp) w niskich cenach. Wegetarianin się raczej nie pożywi...
Szkło firmowe niby jest ale w takiej postaci, że na różne kufle i szklanki ponalepiano różne etykiety tutejszych piw. Podkładek brak. Etykiety w komplecie otrzymałem gratis. Wszystkie piwa można kupić na wynos w standardowych butelkach zwrotnych 0,5 l w cenie 6 zł.
Chciało by się mieć blisko taki browar z dobrym i tanim piwem.
Z "czystym sumieniem" potwierdzam to co napisał dadek. Jedynie mogę dodać,że wszystkie piwa w godz.14-17 są w cenie...3 zł.
I jeszcze jedno.Jeśli ktoś chciałby dojechać samochodem to główna ulica jest w remoncie(ruch wahadłowy)i nie można podjechać pod browarek.Parking jest po drugiej stronie ulicy.
Nie udało się w ferie zimowe, kombinuję więc nad zawinięciem tam latem. Oznacza to jednak status kierowcy, stąd pytanie: są butelki na wynos? A jeśli nie ma, da radę nalać we własne?
Comment