Rybnik - Boguszowice, Jastrzębska 8c, Browar Croatia (d. Tragarz)

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Pendragon
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛
    • 2006.03
    • 13956

Dryx, dzięki za wiadomość. To mi ustawia kolejność. Przy okazji - odbierz PW

Otrzymałem maila z browaru.

Oto godziny otwarcia:
    ndz-czw: 14-22, pt-sob: 14-24
    Ostatnia zmiana dokonana przez Pendragon; 2013-08-19, 08:42.

moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot

Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie

Comment

• Pancernik
      Pułkownik Chmielowy Ekspert
      🥛🥛🥛🥛🥛
      • 2005.09
      • 9797

Gdyby ktoś z Szanownych pozwolił swoim stopom dotknąć podłogi przed barem a swym ustom brzegu pucharu , byłbym zobowiązany za jakieś informacje gastronomiczne, dotyczące strawy - bo nie samym piwem człek żyje...
      Z góry dzięki.

Comment

• Pendragon
        🥛🥛🥛
        • 2006.03
        • 13956

Na pewno jest golonka na kapuście oraz chleb ze smalcem i kiszonym ogórkiem.

Dzięki usłudze Street View można w Google Maps obejrzeć wnętrze (oraz ogródek) lokalu, całkiem miłe zresztą.

Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie

Comment

• Pancernik
          🥛🥛🥛🥛🥛
          • 2005.09
          • 9797

Dzięki. Jak dla mnie OK, ale powoli myślę nad miejscem na rodzinny posiłek w temacie podróżno-zimowo-narciarskich, więc golonka to z jednej strony za mało, a z drugiej za dużo...

Comment

• Pendragon
            🥛🥛🥛
            • 2006.03
            • 13956

No tyle wypatrzyłem na fotkach na FB. Napisz do nich, mi odpisali po kilku dniach.
            browar.tragarz@gmail.com

Albo dzwoń: 32 440 88 33
            Ostatnia zmiana dokonana przez Pendragon; 2013-09-25, 09:02.

Comment

• ElDesmadre
              Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
              • 2010.05
              • 155

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pancernik Wyświetlenie odpowiedzi
              Dzięki. Jak dla mnie OK, ale powoli myślę nad miejscem na rodzinny posiłek w temacie podróżno-zimowo-narciarskich, więc golonka to z jednej strony za mało, a z drugiej za dużo...
              Golono bardzo dobre, poza tym góra 10 innych dań, typowa ciężka, mięsna kuchnia. Za to jest tanio, zarówno jeśli chodzi o jedzenie jak i piwa. Więcej skrobnąłem tutaj.
              http://thebeervault.blogspot.com

Comment

• Pancernik
                🥛🥛🥛🥛🥛
                • 2005.09
                • 9797

ElDe, dzięki. Mnie mięsne menu w połączeniu z piwem zdecydowanie odpowiada, ale namówić moją rodzinę na kolację będzie ciężko... Zwłaszcza, że poprzednio bardzo im odpowiadało menu u MajEr-a...

Comment

• woosaa
                  Major Piwnych Rewolucji
                  🍼🍼
                  • 2005.07
                  • 1554

Lokal bardzo fajny i pusty(dziś wieczorem).Wybór piw spory: Jasne,Miodowe,Imbirowe,Brzoskwiniowe,Mieszane i Porter(raczej ciemne).Ładne szkło ale nie do kupienia,podkładek brak.
                  mb WOS

Comment

• woosaa
                    Major Piwnych Rewolucji
                    🍼🍼
                    • 2005.07
                    • 1554

Zmieniła się godzina otwarcia-13.00. Szkła na sprzedaż i podkładek nie ma.
                    mb WOS

Comment

• Pendragon
                      🥛🥛🥛
                      • 2006.03
                      • 13956

Czyli dokonałeś już zakupu kontrolowanego?

Comment

• woosaa
                        Major Piwnych Rewolucji
                        🍼🍼
                        • 2005.07
                        • 1554

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pendragon Wyświetlenie odpowiedzi
                        Czyli dokonałeś już zakupu kontrolowanego?

Ano..
                        Akurat jak byłem,to ranna zmiana wychodziła z kopalni(sporo chłopa) i jakoś nikt nie zawitał do Tragarza.Lokal pusty.
                        mb WOS

Comment

• dadek
                          Major Piwnych Rewolucji
                          🍺🍺
                          • 2005.09
                          • 4719

Browarek odwiedziłem 23.03.14. Knajpa bardzo przyjemna, fajny wystrój, na widoku komplet urządzeń, pan piwowar akurat warzył, roznosiły się piękne zapachy, leci muzyka z lat 80, więc idealny klimat do picia piwa. A te bardzo mi smakowały, na kranach były 2 podstawowe w rewelacyjnych cenach 5 i 6 zł.

- Jasne http://www.browar.biz/forum/showthre...68#post1182668
                          - Ciemne http://www.browar.biz/forum/showthre...69#post1182669

Poza tym w sprzedaży butelkowe wariacje owocowe: imbirowe, brzoskwiniowe, malinowe, żurawinowe i porzeczkowe. Pan piwowar przyznał, że po prostu do gotowego piwa dodaje odpowiednie smaki. Nie lubi też rutyny dlatego eksperymentuje - uwarzył jasną 15°, 17° i 18°, które miały być lane na miejscu od początku kwietnia a 17° nawet jeszcze w marcu. Chętnie by się spróbowało, szkoda że Rybnik tak daleko, a jest ich tylko po jednym tanku (około 750 l).
                          Do warzenia używa Czeskich chmieli i słodów (ze słodowni Brodek u Přerova).

Do piwa podawany jest gratis chleb ze smalcem, poza tym jedzenie typowo śląskie (golonka, krupnioki, schabowe, itp) w niskich cenach. Wegetarianin się raczej nie pożywi...

Szkło firmowe niby jest ale w takiej postaci, że na różne kufle i szklanki ponalepiano różne etykiety tutejszych piw. Podkładek brak. Etykiety w komplecie otrzymałem gratis. Wszystkie piwa można kupić na wynos w standardowych butelkach zwrotnych 0,5 l w cenie 6 zł.

Chciało by się mieć blisko taki browar z dobrym i tanim piwem.

Comment

• crocco
                            Kapitan Lagerowej Marynarki
                            • 2010.12
                            • 590

Nie wierzę, naprawdę uwarzzyli dobre piwa? Jutro jadę sprawdzić.

Comment

• woosaa
                              Major Piwnych Rewolucji
                              🍼🍼
                              • 2005.07
                              • 1554

Z "czystym sumieniem" potwierdzam to co napisał dadek. Jedynie mogę dodać,że wszystkie piwa w godz.14-17 są w cenie...3 zł.
                              I jeszcze jedno.Jeśli ktoś chciałby dojechać samochodem to główna ulica jest w remoncie(ruch wahadłowy)i nie można podjechać pod browarek.Parking jest po drugiej stronie ulicy.
                              mb WOS

Comment

• Pancernik
                                🥛🥛🥛🥛🥛
                                • 2005.09
                                • 9797

Nie udało się w ferie zimowe, kombinuję więc nad zawinięciem tam latem. Oznacza to jednak status kierowcy, stąd pytanie: są butelki na wynos? A jeśli nie ma, da radę nalać we własne?

Comment

Przetwarzanie...
                                X