Rybnik - Boguszowice, Jastrzębska 8c, Browar Croatia (d. Tragarz)

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • woosaa
    Major Piwnych Rewolucji
    🍼🍼
    • 2005.07
    • 1554

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pancernik Wyświetlenie odpowiedzi
    Nie udało się w ferie zimowe, kombinuję więc nad zawinięciem tam latem. Oznacza to jednak status kierowcy, stąd pytanie: są butelki na wynos? A jeśli nie ma, da radę nalać we własne?
    Butelki są w cenie 6 zł.
    mb WOS

Comment

• crocco
      Kapitan Lagerowej Marynarki
      • 2010.12
      • 590

Byłem,piłem i muszę przyznać ,że ktoś nauczył się warzyć.Żadnych rewelacji ale piwo dobre.

Comment

• Pancernik
        Pułkownik Chmielowy Ekspert
        🥛🥛🥛🥛🥛
        • 2005.09
        • 9797

Sympatyczny budynek, położony na wizawisie jakiegoś obiektu fizkultury i obok kopalni. Trudno mi ocenić, czy to optymalna miejscówka...
        Wnętrze nieco eklektyczne (inaczej "zagracone" ), stylem nawiązuje do wielu karczm i gospód przydrożnych.
        Niektóre stare, mieszczańskie meble fajne, na ścianach lustra, stare ryciny i trochę gratów z epoki daaaawno minionej.
        Urzeka instalacja browaru "na oczach", co skutkuje też wszechobecnym browarowym zapaszkiem...
        Wybór dan nie powala, ale bez przesadnego wybrzydzania można coś wybrać - "żelazne" dania: golonko, pstrąg, karczek, kurczak, żurek, itp., mnie w browarze więcej nie potrzeba.
        Kulinarnie to także poziom "przydrożny" - świeżo, jadalnie, ale w pamięć nie zapada.
        Byliśmy z Młodym w sobotę ok. 13-ej, byliśmy tylko my, potem doszła jakaś para, chyba znajomi pana za barem, ubrani, jakby wracali z plaży... .
        Piwa na wynos po piątaku, jak się weźmie kratę, cena spada do PLN 4 za flaszkę - to rozumiem . W pudełku wyłożone ety dla freaków.

Comment

• crocco
          Kapitan Lagerowej Marynarki
          • 2010.12
          • 590

A co z piwem? Byłeś tylko pooglądać i coś zjeść? Liczę na opis,nie byłem tam 4 miesiące.
          Ostatnia zmiana dokonana przez crocco; 2014-08-04, 16:29.

Comment

• Pancernik
            🥛🥛🥛🥛🥛
            • 2005.09
            • 9797

Za niebawem opiszę piwa, które kupiłem na wynos: Jasne, Ciemne i Offowe (nowość ). Napojów smakowo-sokowych nie przyswajam, a Miodowego akurat nie było...

Comment

• becik
              Generał Wszelkich Fermentacji
              🥛🥛🥛
              • 2002.07
              • 14999

Lokal na tyle mi się podobał bo nastawiony na miejscowych, a nie tłumy turystów. Klimat przedni, sam wystrój mi również się podobał. Szczególnie do gustu przypadł mi ogródek gdzie na trawce i słoneczku można sobie zapalić do bardzo dobrej golonki i żurku.
              Fajna, domowa atmosfera, można pogadać z obsługą na każdy temat.
              Niestety ale narzekają na brak gości, choć w sumie w lokalu w piątek po południu było kilkanaście osób. Podobno jednak więcej jest przyjezdnych niż lokalnych.
              W ofercie były dwa lane piwa, jasne i ciemne. Oraz 7 butelkowych.
              Ciemne z kija całkiem całkiem.
              Ogólnie lokal bardzo mi przypadł do gustu. Menu mogłoby być znacznie bogatsze ale i tak jest nieźle.
              Mam nadzieję, że lokal wytrzyma niechęć miejscowych bo dobrze by było, żeby na stałe wrósł w klimat Boguszowic jako ciekawe miejsce w Rybniku.
              Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl

Comment

• heckler
                Major Piwnych Rewolucji
                🥛🥛🥛🥛🥛🥛
                • 2012.09
                • 1937

Jadąc z Bielska postanowiliśmy odwiedzić browar.Na miejscu byliśmy około 15,a lokal czynny od 16!!Zmiana w godzinach otwarcia spowodowana jest brakiem klientów .Wewnątrz bardzo ładnie urządzony lokal.Firmowe kufle,szklanki.Etykiety leżą koło baru,można się częstować do woli i to za darmo!!W ofercie były 12-ka(5zł.) bardzo dobra,14-ka(6zł) również bardzo dobra,aczkolwiek ciut mniej wyrazista od 12-ki.Oczywiście są też miodowe,brzoskwiniowe,malinowe(6zł),oraz grzane(7zł.).Ceny piw powalają,jeżeli do tego dodamy jakość i smak piw,to się wydaje aż niemożliwe.Piwa zakupione na wynos nalewane są do plastikowych pet-ów,tak jak w Czechach.Pojemności 1L,oraz 1,5L.Na wynos zakupiłem 12-kę,oraz 14-kę.Za siedem zakupionych pet-ów zapłaciłem jedną cenę czyli po 5zł!!!
                Niestety właściciel jest załamany brakiem klientów i planuje zamknięcie(odsprzedaż)lokalu.Jeszcze sam nie wie czy z aparaturą,czy bez.Pod uwagę brane jest też przeniesienie browaru.Wspominał coś o Wiśle,gdzieś koło Gołębiowskiego.Szkoda,to już ode mnie spory kawałek dalej.Podejrzewam,że i wtedy ceny piwa znacznie pójdą w górę.
                Wielka szkoda,aż nie chce się uwierzyć że lokal z tak dobrym piwem,zajeb...tą ceną,super wystrojem będzie zamknięty.

Comment

• heckler
                  Major Piwnych Rewolucji
                  🥛🥛🥛🥛🥛🥛
                  • 2012.09
                  • 1937

Bufet.
                  Attached Files

Comment

• heckler
                    Major Piwnych Rewolucji
                    🥛🥛🥛🥛🥛🥛
                    • 2012.09
                    • 1937

Niestety temat potwierdzony.

Comment

• Pankracy
                      Major Piwnych Rewolucji
                      🥛🥛🥛🥛🥛
                      • 2007.10
                      • 2802

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika heckler Wyświetlenie odpowiedzi
                      Niestety właściciel jest załamany brakiem klientów i planuje zamknięcie (odsprzedaż) lokalu.
                      Browar jest na sprzedaż od roku. Pozyskali kogoś na wspólnika, ale chyba nic z tego nie wyszło. Biznes mieli ciągnąć ile się da.
                      Wielka szkoda,aż nie chce się uwierzyć że lokal z tak dobrym piwem, zajeb...tą ceną, super wystrojem będzie zamknięty.
                      No cóż widać w "ROW-ie" (z całym szacunkiem dla mieszkańców "ROW-u") mają ludzie inne upodobania konsumenckie.

Comment

• docent
                        • 2002.10
                        • 5205

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pankracy Wyświetlenie odpowiedzi
                        No cóż widać w "ROW-ie" (z całym szacunkiem dla mieszkańców "ROW-u") mają ludzie inne upodobania konsumenckie.
                        W Raciborzu na rynku jakoś dają radę, tyle że to jest epicentrum miasta
                        Piwna Praha-przewodnik po praskich lokalach z prawdziwym piwem
                        Przewodnik po miejscach gdzie warzy się i serwuje dobre piwo-Polskie Minibrowary
                        Piwne podróże po Czechach-Piwne Czechy
                        Polskie Minibrowary na FB - codziennie nowe informacje!

Comment

• Pankracy
                          Major Piwnych Rewolucji
                          🥛🥛🥛🥛🥛
                          • 2007.10
                          • 2802

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika heckler Wyświetlenie odpowiedzi

Comment

• abernacka
                            🥛🥛🥛🥛
                            • 2003.12
                            • 10862

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika docent Wyświetlenie odpowiedzi
                            Gdyby w Rybniku serwowali tak samo dobrą kuchnię i piwo jak w Raciborzu, to z pewnością nie mieliby problemu z frekwencją w lokalu.
                            Piwna turystyka według abernackiego

Comment

• Pankracy
                              Major Piwnych Rewolucji
                              🥛🥛🥛🥛🥛
                              • 2007.10
                              • 2802

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika docent Wyświetlenie odpowiedzi
                              Tragarz ma też lokal na rynku w Rybniku.
                              Jak wspomniałem. Widać w "ROW-ie" mieszkańcy mają inne upodobania konsumenckie.

Comment

• Pendragon
                                🥛🥛🥛
                                • 2006.03
                                • 13956

Bo to jest miejsce na browar rzemieślniczy a nie restauracyjny.
                                Niech pan Tragarz zacznie wysyłać w kegach piwo w Polskę (skoro takie dobre), albo niech wpuści kontraktowców do siebie. Schodziłoby wszystko na pniu.
                                Ostatnia zmiana dokonana przez Pendragon; 2014-12-15, 14:20.

moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot

Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie

Comment

Przetwarzanie...
                                X