Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pancernik
Wyświetlenie odpowiedzi
Rybnik - Boguszowice, Jastrzębska 8c, Browar Croatia (d. Tragarz)
Collapse
X
-
Sympatyczny budynek, położony na wizawisie jakiegoś obiektu fizkultury i obok kopalni. Trudno mi ocenić, czy to optymalna miejscówka...
Wnętrze nieco eklektyczne (inaczej "zagracone" ), stylem nawiązuje do wielu karczm i gospód przydrożnych.
Niektóre stare, mieszczańskie meble fajne, na ścianach lustra, stare ryciny i trochę gratów z epoki daaaawno minionej.
Urzeka instalacja browaru "na oczach", co skutkuje też wszechobecnym browarowym zapaszkiem...
Wybór dan nie powala, ale bez przesadnego wybrzydzania można coś wybrać - "żelazne" dania: golonko, pstrąg, karczek, kurczak, żurek, itp., mnie w browarze więcej nie potrzeba.
Kulinarnie to także poziom "przydrożny" - świeżo, jadalnie, ale w pamięć nie zapada.
Byliśmy z Młodym w sobotę ok. 13-ej, byliśmy tylko my, potem doszła jakaś para, chyba znajomi pana za barem, ubrani, jakby wracali z plaży... .
Piwa na wynos po piątaku, jak się weźmie kratę, cena spada do PLN 4 za flaszkę - to rozumiem . W pudełku wyłożone ety dla freaków.
Comment
-
-
Lokal na tyle mi się podobał bo nastawiony na miejscowych, a nie tłumy turystów. Klimat przedni, sam wystrój mi również się podobał. Szczególnie do gustu przypadł mi ogródek gdzie na trawce i słoneczku można sobie zapalić do bardzo dobrej golonki i żurku.
Fajna, domowa atmosfera, można pogadać z obsługą na każdy temat.
Niestety ale narzekają na brak gości, choć w sumie w lokalu w piątek po południu było kilkanaście osób. Podobno jednak więcej jest przyjezdnych niż lokalnych.
W ofercie były dwa lane piwa, jasne i ciemne. Oraz 7 butelkowych.
Ciemne z kija całkiem całkiem.
Ogólnie lokal bardzo mi przypadł do gustu. Menu mogłoby być znacznie bogatsze ale i tak jest nieźle.
Mam nadzieję, że lokal wytrzyma niechęć miejscowych bo dobrze by było, żeby na stałe wrósł w klimat Boguszowic jako ciekawe miejsce w Rybniku.Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl
Comment
-
-
Jadąc z Bielska postanowiliśmy odwiedzić browar.Na miejscu byliśmy około 15,a lokal czynny od 16!!Zmiana w godzinach otwarcia spowodowana jest brakiem klientów .Wewnątrz bardzo ładnie urządzony lokal.Firmowe kufle,szklanki.Etykiety leżą koło baru,można się częstować do woli i to za darmo!!W ofercie były 12-ka(5zł.) bardzo dobra,14-ka(6zł) również bardzo dobra,aczkolwiek ciut mniej wyrazista od 12-ki.Oczywiście są też miodowe,brzoskwiniowe,malinowe(6zł),oraz grzane(7zł.).Ceny piw powalają,jeżeli do tego dodamy jakość i smak piw,to się wydaje aż niemożliwe.Piwa zakupione na wynos nalewane są do plastikowych pet-ów,tak jak w Czechach.Pojemności 1L,oraz 1,5L.Na wynos zakupiłem 12-kę,oraz 14-kę.Za siedem zakupionych pet-ów zapłaciłem jedną cenę czyli po 5zł!!!
Niestety właściciel jest załamany brakiem klientów i planuje zamknięcie(odsprzedaż)lokalu.Jeszcze sam nie wie czy z aparaturą,czy bez.Pod uwagę brane jest też przeniesienie browaru.Wspominał coś o Wiśle,gdzieś koło Gołębiowskiego.Szkoda,to już ode mnie spory kawałek dalej.Podejrzewam,że i wtedy ceny piwa znacznie pójdą w górę.
Wielka szkoda,aż nie chce się uwierzyć że lokal z tak dobrym piwem,zajeb...tą ceną,super wystrojem będzie zamknięty.
Comment
-
-
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika heckler Wyświetlenie odpowiedziNiestety właściciel jest załamany brakiem klientów i planuje zamknięcie (odsprzedaż) lokalu.
Wielka szkoda,aż nie chce się uwierzyć że lokal z tak dobrym piwem, zajeb...tą ceną, super wystrojem będzie zamknięty.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pankracy Wyświetlenie odpowiedziNo cóż widać w "ROW-ie" (z całym szacunkiem dla mieszkańców "ROW-u") mają ludzie inne upodobania konsumenckie.Piwna Praha-przewodnik po praskich lokalach z prawdziwym piwem
Przewodnik po miejscach gdzie warzy się i serwuje dobre piwo-Polskie Minibrowary
Piwne podróże po Czechach-Piwne Czechy
Polskie Minibrowary na FB - codziennie nowe informacje!
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika heckler Wyświetlenie odpowiedzihttp://otodom.pl/lokal-uzytkowy-rybn...d21789346.html
Niestety temat potwierdzony.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika docent Wyświetlenie odpowiedziW Raciborzu na rynku jakoś dają radę, tyle że to jest epicentrum miasta
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika docent Wyświetlenie odpowiedziW Raciborzu na rynku jakoś dają radę, tyle że to jest epicentrum miasta
Jak wspomniałem. Widać w "ROW-ie" mieszkańcy mają inne upodobania konsumenckie.
Comment
-
-
Bo to jest miejsce na browar rzemieślniczy a nie restauracyjny.
Niech pan Tragarz zacznie wysyłać w kegach piwo w Polskę (skoro takie dobre), albo niech wpuści kontraktowców do siebie. Schodziłoby wszystko na pniu.Ostatnia zmiana dokonana przez Pendragon; 2014-12-15, 14:20.
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie
Comment
-
Comment