Rybnik - Boguszowice, Jastrzębska 8c, Browar Croatia (d. Tragarz)
Collapse
X
-
Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl -
Nie wiem o co Ci chodzi.Nic takiego nie ma miejsca(może kiedyś).Możecie się pastwić nad lokalem,ale JA twierdzę że piweczko jest ok.Lokalizacja jest faktycznie do bani,ale reszta jest jak najbardziej w porządku i szkoda browaru.Comment
-
No dobra, to sam sobie odpowiadam.
Browarek odwiedzony wczoraj.
Udało mi się w końcu dodzwonić, właściciel w rozmowie telefonicznej zapytał czy tylko na piwko, czy też na jedzenie, bo wtedy musi dzwonić po kucharkę
Po dotarciu na miejsce zrozumiałem, że to już niestety końcówka.
Lokal nie ogrzewany, nie oświetlony, ale przemiły właściciel i sączący się z głośników Rysiek Riedel zapewnili godną i ciepłą atmosferę
Na krajach Lager za 5 i miodowe za 6 zł. W każdej chwili na życzenie właściciel rozrabia miksturę i mamy brzoskwiniowe lub żurawinowe.
Aktualnie nic się nie warzy, ani nie leżakuje i już nie będzie.
Wczesną wiosną instalacja i cały lokal przenosi się do centrum Żor.
Właściciel ma nadzieje, że tam interes będzie lepiej prosperował.
Ja z całego serca tego życzę!Comment
-
Znany jest może adres nowej lokalizacji?
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzieComment
-
Świeże wieści z Tragarza.Na początku te niezbyt dobreczyli pustki w lokalu.Zaledwie jeden stolik zajęty wieczorową porą
.
No a teraz już te dobre:cena piwa jasnego to 5zł,reszta 6(ciemne,pszeniczne,imbirowe itp) w firmowym szkle,na wynos są jednolitrowe pety dostępne w lodówce.
Niestety jako kierowca kupiłem pety i nie wiem jak wypadają smakowo.
Z przenosinami do Żor to temat nieaktualny.
Lokal czynny od 14 do 22.mb WOSComment
-
Ech na starość chyba problemy z czytaniem ze zrozumieniem mnie dopadły dlatego proszę o małe wyjaśnienie:
Miejscem w którym można napić się piw, zobaczyć browar i przy odrobinie szczęścia coś zjeść jest ulica Jastrzębska 8c czy zaszły jakieś zmiany?Comment
-
Ech na starość chyba problemy z czytaniem ze zrozumieniem mnie dopadły dlatego proszę o małe wyjaśnienie:
Miejscem w którym można napić się piw, zobaczyć browar i przy odrobinie szczęścia coś zjeść jest ulica Jastrzębska 8c czy zaszły jakieś zmiany?Comment
-
Lokal odwiedzony wczoraj , po godz. 15. W środku pustki. Zamówione jasne niczym się nie wyróżnia, ale i nie jest złe. Właściciel twierdzi że z klientami jest troszkę lepiej niż przed zamknięciem(lokalu w zeszłym roku), ale do zadowolenia dużo brakuje. Degustowane piwa w zeszłym roku o wiele bardziej mi smakowały. Nastąpiła zmiana piwowara i efekty niestety w smaku piwa czuć.
Dostępne piwa:
jasne 5zł.
miodowe, brzoskwiniowe, imbirowe, malinowe itp. po 6zł.
Można też zamówić coś do jedzenia:
Żurek na maślance-6zł.
schabowy, ziemniaki, kapusta 15zł.
swojski hamburger 10zł
pizza 25zł.
placki ziemniaczane(4szt.) 8zł.
golonko z kapustą 30zł.
Ceny jedzenia i piwa są na prawdę niskie. Nie ma podanych godzin otwarcia, ale wiem że w sobotę było czynne od 16, a w niedz. od 14. Najlepiej jednak zadzwonić i zapytać.Comment
-
Podczas mojej wizyty (sobota), na kranach było piwo jasne (5 zł) i ciemne (6 zł). Oba bardzo dobre. Na tabliczce przy barze wymienione jest jeszcze piwo brzoskwiniowe i malinowe - ale gdy wziąłem to pierwsze, to okazało się że jest to jasne z dolanym przez barmana do szklanki syropem brzoskwiniowym
Uwaga: lokal obecnie otwarty jest od godziny 17, codziennie. Na fejsie są podane dwie różne godziny: 14 i 16, obie są nieprawidłowe.
Podczas mojej wizyty lokal zarezerwowany był na jakąś imprezę rodzinną(?) - siąść można było na ogródku. Zdaje mi się, że w obliczu słabego przepływu klientów, taka oto niszę znalazł sobie Tragarz - i dobrze. Piwo jest zacne i tanie i życzę im, żeby utrzymali się na rynku jak najdłużej.Comment