Bielsko-Biała, Wyzwolenia 33, Hospoda w Białej

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • klaus8
    Szeregowy Piwny Łykacz
    • 2011.04
    • 7

Witam,
    nie będę dywagował czy wystrój w 50% czy 100% przypomina czeską gospodę, nie o to tu chodzi. Najważniejsze że jest dobre piwo (Radegast, Czarna Hora) w bardzo przystępnych cenach. Prawdopodobnie nigdzie w B-B nie napijesz się w/w, a jak znajdziesz to na pewno nie w takich cenach. Jeżeli klimat/wystrój/obsługa/jedzenie/piwo nie pasuję to zapraszam na ZWM na polskie sikacze w "odpowiednich cenach".
    Co do sensu tzw. czeskiej knajpy 30km od granicy z CR to nikt nie ma czasu w tygodniu na wypad na parę kufli za Olzę, więc pomysł na czeskie piwo w takiej odległości od granicy jest jak najbardziej trafiony. Oczywiście przy weekendzie można skoczyć do Czeskiego Cieszyna np. do Huberta lub niedaleko od granicy Kogutek lub Koniczek (idealny dojazd vlakiem).
    Panie Czecholand czyżby właściciele gospody spuścili Pana po brzytwie z Pana towarami z CZ? Jeżeli w gospodzie nic czeskiego nie ma, nie powinien Pan dystrybuować produktów z CZ do takich barów "bez choćby odrobiny czeskości".

Comment

• Pendragon
      Generał Wszelkich Fermentacji
      🥛🥛🥛
      • 2006.03
      • 13952

Obrońcom i napastnikom tego miejsca sugeruje przejście na PW. Wyjaśnijcie sobie to indywidualnie, bez pośrednictwa forum.
      Last edited by Pendragon; 2014-04-11, 09:44.

moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot

Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie

Comment

• czecholand
        Kapral Kuflowy Chlupacz
        • 2013.07
        • 58

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika klaus8 Wyświetlenie odpowiedzi
        Witam,
        nie będę dywagował czy wystrój w 50% czy 100% przypomina czeską gospodę, nie o to tu chodzi. Najważniejsze że jest dobre piwo (Radegast, Czarna Hora) w bardzo przystępnych cenach. Prawdopodobnie nigdzie w B-B nie napijesz się w/w, a jak znajdziesz to na pewno nie w takich cenach. Jeżeli klimat/wystrój/obsługa/jedzenie/piwo nie pasuję to zapraszam na ZWM na polskie sikacze w "odpowiednich cenach".
        Co do sensu tzw. czeskiej knajpy 30km od granicy z CR to nikt nie ma czasu w tygodniu na wypad na parę kufli za Olzę, więc pomysł na czeskie piwo w takiej odległości od granicy jest jak najbardziej trafiony. Oczywiście przy weekendzie można skoczyć do Czeskiego Cieszyna np. do Huberta lub niedaleko od granicy Kogutek lub Koniczek (idealny dojazd vlakiem).
        Panie Czecholand czyżby właściciele gospody spuścili Pana po brzytwie z Pana towarami z CZ? Jeżeli w gospodzie nic czeskiego nie ma, nie powinien Pan dystrybuować produktów z CZ do takich barów "bez choćby odrobiny czeskości".
        Widziś głupi człowiek by uwierzył Twoim bajkam a mądry wezmie sobie ponauczenie. Zawsze myślałem, że jeżeli ktoś mieszka obok granicy i ma naprz. czeski sklep,restauracje,hospode... to dla niego nie może być problemem zajechać do czech i zakupić czeskie produkty i z tego powodu nigdy nieproponowałem swoich produktów obok granicy,ale Ty przyprowadziłes mnie na pomysł,że prawdopodobnie moje myslenie jest ZŁE.
        W tej chwili poważnie zastanawiam się nad zmianą myślenia i planów.

Dziękuje i pozdrawiam
        www.czecholand.pl

Comment

• an1303
          Szeregowy Piwny Łykacz
          • 2014.04
          • 1

Do dyskusji

Witam zalogowałam się dopiero dzisiaj na portalu a tu widzę dyskusje na temat czeska gospoda czy nie czeska. Dla mnie wystarczające jest to, że tam mogę wypić dobre czeskie piwo. Jeżeli mam taka potrzebę spotykam się tam z przyjaciółmi i nie gdybam: stać mnie na zakup piwa czy nie stać. Wszelkie komentarze dotyczące obsługi, wystroju itp uważam za zbędne ponieważ nie pije ani z barmanem ani z reprodukcjami obrazów tylko z osobami mi w jakimś stopniu mi bliskimi.Pozdrawiam wszystkich uczestników forum.

Comment

• Hawranek
            Szeregowy Piwny Łykacz
            • 2014.04
            • 1

Mieszkam w Cieszynie i często chodzę do Czech na piwo i coś dobrego zjeść. Widać, że czecholand nie wie co mówi i o czym mówi ( pewnie to konkurencja ). Obsługa, jedzenie i piwo w Hospoda w Białej jest bardzo dobre. Wcale nie ustępuje Brandysowi w Czeskim Cieszynie. Cieszyniacy jak chcą coś dobrego czeskiego to idą właśnie do Brandysa. Większość gospód w Czechach są nastawione na piwo do którego wlewają rum ( tzw. utopce ), oraz wódkę a dania są tylko barowe i odgrzewane. Jest mało restauracji gdzie można zjeść coś dobrego i czeskiego. Ja już nie eksperymentuję i jak jesteśmy w Czechach to idziemy do Brandysa i piwo Budwajzer lane. Mój dziadek był słodowym na browarze zamkowym w Cieszynie. Wracając do Hospody w Białej jest to nieliczny lokal w Bielsku czynny w niedzielę. W innych restauracjach w niedzielę trzeba zapłacić za podobne danie na dwie osoby od 70 zł do 150 zł ( tak naprawdę nie wiadomo za co ). W Hospodzie zupę i drugie danie można zjeść za 13 zł. Jedzenie jest bardzo smacznie i po nim czuję się najedzony. Obsługa jest bardzo miła. Zastanawiam się jak można w tak niskiej cenie, płacąc podatki, wodę, prąd, gaz, czynsz sprzedawać tak tanio. Widocznie jest to na granicy opłacalności. W Bielsku w ciągu tygodnia jest kilka lokali które też można polecić. Dobre jedzenie jest w Domu Turysty obok ZUS i u Marysi koło ulicy Górskiej. Inne lokale i Restauracje zaczynają się od 35 zł na jedną osobę. Polacy tłumnie chodzili do Czech jak nie było dobrych piw w Polsce. Teraz dużo moich znajomych woli piwo z Polski ( polecam piwo z Cieszyna Brackie ). Brackie jest mocno chmielowe i najlepiej smakuje z kadzi w piwnicach browaru. Jak napijecie się tego piwa prosto z kadzi to nie będziecie chcieć pić żadnego innego. Nie wiem co się dzieje z tym piwem jak jest już w beczce, butelce czy puszce. Ma zupełnie inny smak i to nie jest już to piwo.
            miłego dnia a dla czecholanda czerwona kartka tak się nie walczy z konkurencją bo to są zagrywki poniżej pasa. Żyj i daj żyć innym i nie wypisuj nieprawdziwych informacji.

Comment

• rohozecky
              Major Piwnych Rewolucji
              🍼🍼
              • 2008.11
              • 1840

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Hawranek Wyświetlenie odpowiedzi
              Większość gospód w Czechach są nastawione na piwo do którego wlewają rum ( tzw. utopce )
              Trudno się powstrzymać od pytania: A co Ty , chłopie, dziś sobie wlałeś?
              ... a poza tym twierdzę, że SAB Miller winien zostać zniszczony.

Comment

• czecholand
                Kapral Kuflowy Chlupacz
                • 2013.07
                • 58

No i człowiek stara sie rozmawiać na poważnie i tu coś takiego.
                Dobrze,poddaje się, już uwierzyłem w te bajke,że hipopotam to smok Wawelski.

Pozdrawiam
                www.czecholand.pl

Comment

• Pendragon
                  🥛🥛🥛
                  • 2006.03
                  • 13952

Ile jeszcze nowych nicków pojawi się w tym temacie? Ostatnie ostrzeżenie. Albo zaczniecie pisać o piwie w tym lokalu, albo wpisu wylecą w kosmos.

moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot

Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie

Comment

• m-ajkel
                    Kapral Kuflowy Chlupacz
                    • 2007.06
                    • 32

Na wakacjach w Bielsku-Białej będąc lokal odwiedziłem.Bardzo fajne miejsce, 4 krany (za mojej bytności Jeżek, Radegast, Litovel i jeden nieczynny)Menu proste ale porcje duże i drogo nie jest.

Comment

• Veltins
                      Szeregowy Piwny Łykacz
                      • 2013.08
                      • 3

Nowe piwa w Hospodzie

Od pewnego czasu pojawiły się na kranikach nowe piwa, i jako stały bywalec hospody, uważam, że trzeba takie informacje rozpowszechniać na forum Browar.biz. 6 lanych markowych czeskich piw robi duże wrażenie. W jednym miejscu możemy porównać smaki takich piw jak: Budweiser Budvar, Pilsner Urquel, Staropramen, Bernard, Velvet, Litovel. Jest też bezalkoholowe i ciemny Kozel w butelce. Kuchnia polsko-czeska serwuje smaczne i duże porcje w bardzo przystępnych cenach. Wystrój lokalu coraz bardziej przypomina typową czeska hospodę. Właścicielom życzę wytrwałości i sukcesów w biznesie.

Comment

• e-prezes
                        🥛🥛🥛🥛🥛
                        • 2002.05
                        • 19265

6 lanych markowych czeskich piw robi duże wrażenie. W jednym miejscu możemy porównać smaki takich piw jak: Budweiser Budvar, Pilsner Urquel, Staropramen, Bernard, Velvet, Litovel.
                        Rzeczywiście poraża wręcz! Aż upadlem i nie mogę się podnieść z wrażenia.:*)

Comment

• rohozecky
                          Major Piwnych Rewolucji
                          🍼🍼
                          • 2008.11
                          • 1840

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Veltins Wyświetlenie odpowiedzi
                          W jednym miejscu możemy porównać smaki takich piw jak: Budweiser Budvar, Pilsner Urquel, Staropramen,
                          A co tu niby porównywać w tym wypadku?
                          ... a poza tym twierdzę, że SAB Miller winien zostać zniszczony.

Comment

Przetwarzanie...
                          X