Pszczyna, Rymarska 2, Pub Edynburg

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Gringo
    Major Piwnych Rewolucji
    🍼
    • 2007.07
    • 2162

Pszczyna, Rymarska 2, Pub Edynburg

Lokal umiejscowiony w piwnicach kamienicy, wystylizowany w wyspiarskim klimacie.
    Zaglądałem tam wcześniej ale był tylko Guinness, Lech, Tyskie, Żywiec.

Wczoraj wszedłem przypadkowo zbadać czy są jakieś zmiany i zamiast Lecha pojawił się nalewak z piwem witnickim - Pszczyńskie Szlachetne - 6zł/0,5l.
    Zaskoczył mnie niski poziom masła, co ostatnio w piwach z tego browaru było nie do zniesienia. Na pustyni piwnej którą jest powiat pszczyński, wypiłem z nieukrywaną przyjemnością.

Lokal czynny od 16:00 do 24:00
    weekend od 16:00 do ostatniego klienta.
    Ostatnia zmiana dokonana przez Gringo; 2013-11-03, 08:47.

Related Topics

Collapse

• pebejot
    Pszczyna, Rynek 16, Brovar 16
    pebejot
    Nowy browar restauracyjny Brovar 16, znajduje się na uroczym Pszczyńskim rynku w odległości 1 km od dworca kolejowego.
    Mikrus mieści się małej, odnowionej kamienicy.
    Lokal jest połączony z lodziarnią i pensjonatem, więc można to miejsce dopisać do listy browarów z możliwością...
    2022-06-21, 14:02
  • pebejot
    Węgry, Budapest, Akácfa u. 54-56, Ruin Brew
    pebejot
    Nowy browar restauracyjny w węgierskiej stolicy znajduje się w knajpiano-imprezowej części miasta, gdzie każdego wieczoru spotyka się mnóstwo międzynarodowej młodzieży.
    Ruin Brew mieści się w jednej z kamienic, a jego wnętrze wkomponowuje się w styl obecnego trendu - surowy wystrój...
    2022-04-11, 12:43
  • anatom
    Przyjmę/kupię butelki - Pszczyna i okolice
    anatom
    Witam,
    potrzebuję ok 90 szklanych butelek najlepiej 0,5l mogą być też 0,33l.
    Może wiecie gdzie w okolicach (Pszczyna, Czechowice, Bielsko i okolice) jest restauracja/pub do której można by podjechać po większą ilość butelek niezwrotnych?
    2017-11-02, 13:40
  • pebejot
    Węgry, Sümeg, Árpád u. 15, Sümegi Sörház
    pebejot
    Sümeg to niewielkie, kilkutysięczne miasteczko, położone zaledwie kilkanaście kilometrów na północny-zachód od Balatonu.
    Główną atrakcją turystyczną jest widoczny z daleka położony na wzgórzu Zamek, a dogodny dojazd zapewniają kursujące co dwie godziny pociągi InterRegio relacji:...
    2021-09-20, 16:13
  • Piwowar
    Browar "Schwarzer Adler" we Wrocławiu
    Piwowar
    Pisałem już kiedyś o "Czarnej wronie" we Wrocławiu, dzisiaj trochę na temat historii karczmy pod Czarnym orłem.

Karczma z browarem przy ulicy Oławskiej 70, róg Biskupiej, powstała podobno już w 1710 roku, niektóre źródła podają nawet rok 1600. Piwowar Julius Hahn...
    2020-06-14, 12:27
  • Loading...
  • Koniec listy.
Przetwarzanie...