Żernica (k. Gliwic), Górnicza 21A, Restauracja Reini

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Tomi45
    Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
    • 2011.07
    • 165

Żernica (k. Gliwic), Górnicza 21A, Restauracja Reini

Restauracja w bawarskim ponoć stylu (nie mam punktu odniesienia - przez Bawarię tylko co jakiś czas przejeżdżam). Jeśli chodzi o piwo to najważniejszym składnikiem oferty są lane piwa z browaru Bischofshof i Weltenburger (choć być może- jak wskazano w wątkach tematycznych - obecnie wszystkie piwa warzone są w browarze Bischofshof). W standardzie jest pils, jasna pszenica. Często jest marzen, raz widziałem dunkela, zimą z reguły jest Winter-Traum (co do zasady są trzy - to trzecie jest zmienne). O ile pamiętam za 0,5l 8-9 zł. Poza tym lany Żywiec i chyba jeszcze jakaś tańsza marka GŻ. Knajpa z zewnątrz i wewnątrz drewniana, duży kominek, sympatyczna obsługa. Jak ktoś jest fanem żużla to właściciel zagada go na śmierć - ma absolutną korbę na tym punkcie. Co do jedzenia - wchodząc z ulicy jest poprawne. Warto jednak zamówić coś sobie wcześniej (min. 4 dni) - wtedy odpowiednio zamarynują mięsiwa i mamy do czynienia z prawdziwą rewelacją. Warto też zadzwonić ( tel. do lokalu 603 492 555) -raz trafiłem na sytuację (na +/- 20 wizyt) że nie było żadnych niemieckich piw na kranach. W poniedziałki nieczynne. Jakby ktoś się wybierał chętnie będę czynił honory gospodarza .
  • Pendragon
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛
    • 2006.03
    • 13963

Dalej serwują piwa z Bischofshof?

moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot

Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie

Comment

Related Topics

Collapse

• Alkoneser
      Browary restauracyjne w Polsce
      Alkoneser
      Cześć,
      mam taki niecny plan odwiedzin wszystkich browarów restauracyjnych w Polsce, tylko problem stanowi ustalenie ich kompletnej listy. Już myślałem, że mi się to udało i takich miejsc jest 109, ale w zeszły weekend byłem w Giżycku i okazało się, że tam również jest minibrowar...
      2024-08-05, 11:26
    • pebejot
      Bieruń, pl. Św.Walentego 2, Browar / Pub / Restauracja Stylowa
      pebejot
      Ciekawy browar, a właściwie mikrobrowar, działający od 2023 roku w Bieruniu.
      Znajduje się w restauracji "Stylowa" w sporym budynku vis a vis centralnego przystanku autobusowego.
      Przez cały dzień są dogodne i dość częste połączenia do Oświęcimia i Tychów. Dojazd...
      2025-01-04, 11:17
    • ART
      Bydgoszcz, Marii Skłodowskiej Curie 14, Palanyca. Restauracja ukraińska
      ART
      Odwiedzone we wrześniu, zapomniałem opisać a miejsce jest warte zajrzenia. W ofercie kilka piw z browarów Mykulin i Veles, Dwa lub trzy krany i do tego trochę butelek.

Smaczna kuchnia, miła obsługa, cenowo całkiem pzyjaźnie. Jest zacieniony ogródek przed lokalem.

...
      2024-03-24, 13:22
    • pebejot
      Radomsko, Metalurgii 7, Metalurgia Restauracja&Browar
      pebejot
      Radomsko w 2022 roku zaczęło figurować na piwnej mapie Polski.
      Na terenie dawnych zakładów Metalurgii powstało centrum handlowe, a w nim browar restauracyjny o nazwie Metalurgia.
      Lokalizacja Metalurgii jest bardzo korzystna dla przyjezdnych, odległość od dworca kolejowego to niecałe...
      2022-11-05, 06:28
    • kosher
      Mielnik, Brzeska 118, Restauracja Nowa Wczasowa
      kosher
      Jedyna czynna knajpa w Mielniku poza okresem wakacyjnym. Byłem przejazdem w pierwszej połowie czerwca.
      Restauracja która trąci w wystroju PRLem. Wziąłem ziemniaki+schabowy nadziewany pieczarkami i serem+surówka. Mocna klasyka, na tłusto i bez przybrania, ale nawet smacznie. Sympatyczna...
      2022-07-19, 15:04
    • Loading...
    • Koniec listy.
    Przetwarzanie...