Katowice, Dworcowa 3, Absurdalna - Multitap

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • remikola
    Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
    • 2011.06
    • 188

Katowice, Dworcowa 3, Absurdalna - Multitap

Sklep Piwa regionalne, ma przyjemność zaproszenia was do naszego nowego katowickiego multitapu "Absurdalna", otwarcie już wkrótce, szczegóły na fejsiku.
    Zarazem wszystkich pasjonatów piwa, którzy mieli by ochotę popracować za barem zapraszamy do składania CV wraz ze zdjęciem, prosimy przesyłać na biuro@absurdalna.pl
    Pivo je gorivo!
  • rafano
    Kapral Kuflowy Chlupacz
    • 2013.08
    • 35

Z ciekawości - wkrótce raczej w marcu czy kwietniu ?

Comment

• LordiBorden
      Kapral Kuflowy Chlupacz
      • 2013.01
      • 76

Rafano ruszyło jakoś tydzień temu.

12 kranów z czego 10 z polskimi, ciekawy dobór piw min. niespotykane w okolicy Bednary w 2 odsłonach. Z zagranicy kozacki Amager. Jako ekonomiczne Rewolucje Warmińskie co wydaje się strzałem w 10tkę w dobie Raciborskiego.

Wystrój oryginalny, ale nie w moim guście, za to bar i nalewaki w pianinie super!

Na plus kuchnia ze świetnymi przekąskami, na minus brak TV - nadal nie będzie miejsca z dobrym piwem do meczów...

Wreszcie Katowice rosną w siłę!

Comment

• rafano
        Kapral Kuflowy Chlupacz
        • 2013.08
        • 35

Wiem - byłem w dzień otwarcia.
        Nie będę opisywał moich słabych wrażeń i zrzucę je na chorobę wieku bardzo dziecięcego i dam szansę jeszcze kiedyś.
        Natomiast poraża mnie obojętność na fejsbuka czy właśnie na to forum. Odpowiedzi nie doczekałem się przez 2 tygodnie. Na fejsbuku na 3 pytania zadane przez różne osoby żadnej odpowiedzi - w tym tej najważniejsze dotyczące listy piw na otwarciu.
        Last edited by rafano; 2015-03-25, 12:57.

Comment

• Estrelicia
          D(r)u(c)h nieuchwytny
          • 2014.09
          • 108

Uuuuu to już po otwarciu? I ani widu ani słychu? Może wychodzą z przekonania, że nie ma takiej potrzeby informować. A szkoda

Comment

• dzemek
            Porucznik Browarny Tester
            • 2010.12
            • 450

Odwiedzone dzisiaj. Na kranach chyba same polskie rzeczy (3 x Pinta - Pierwsza Pomoc, A ja pale ale oraz Atak Chmielu), Fabryka Piwa bodajże też razy 3 albo 2. Duży lokal, brak szyldu, łatwo go przeoczyć. Wystrój - kapitalny, znakomity i wspaniały. Krzesełka, łóżko, telewizory, budziki, odrapane ściany, jak za czasów PRL-u. Piwa leją się z fortepianu. Obsługa kompetentna i obeznana w piwach, kuchnia jeszcze do końca nie działa (nie wszystkie przekąski są dostępne) ale ma się to zmienić.
            W przygotowaniu gra w lotki - do wygrania darmowe piwo bądź "jeżeli nie wiesz co się napić to rzucaj i nalejemy Ci wylosowany numer"
            Ceny kształtują się w okolicach 8 - 12 zł, pojemność 0,4 l.
            WC miło zaskakuje Ciekawy lokal, w środową godzinę 19 pusto (z 10 osób).
            Last edited by dzemek; 2015-04-08, 21:06.

Comment

• Gringo
              Major Piwnych Rewolucji
              🍼
              • 2007.07
              • 2160

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika dzemek Wyświetlenie odpowiedzi
              Wystrój - kapitalny, znakomity i wspaniały. Krzesełka, łóżko, telewizory, budziki, odrapane ściany, jak za czasów PRL-u.
              Ten wystrój wygląda na zrobiony w ekonomicznej cenie. Wszystko jest jakby odebrane ze zbiórki mebli z odświeżeniem poszycia i małym liftingiem.
              Obsługa bardzo doświadczona i bardzo w porządku.
              Piwa lekkie według mnie powinny być podawane jednak o pojemności 0,5l a nie 0,4. Jestem przyzwyczajony do standartowych pojemności .
              Generalnie jest ok.

Comment

• olie
                Kapitan Lagerowej Marynarki
                • 2011.06
                • 777

To co ich wyróżnia to dobra oferta żywieniowa w niewygórowanych cenach. Szkoda, że z hermelinów zrezygnowali (podobno nie przyjęły się w Katowicach), bo były zacne.

Comment

• ART
                  mAD'MINd
                  🥛🥛🥛🥛🥛
                  • 2001.02
                  • 23925

Odwiedziliśmy w sobotę. Piwnie fajnie, wystrój klimatyczny, jeśli ktoś lubi taki artystyczno-mroczno-peerelowski.

Kilka spraw jak dla mnie wymaga jednak doszlifowania, nie wiem może to sprawka hellołyn:
                  - chaos na tablicach informacyjnych co jest na kranie - na trzech były trzy różne wersje, a do tego nad barem nieco na wyrost widniały piwa jeszcze nie podpięte
                  - rzucanie krążków cebulowych na nierozgrzany tłuszcz
                  - brak stanowczości obsługi w radzeniu sobie z nieproszonymi gośćmi.
                  - mi osobiście nie pasują ceny rzędu 12 zł za 0,4l, czyli de facto 15zł za pół litra piwa, które to piwa to po części są eksperymentem producenta na nabywcy No ale rozumiem że ceny muszą być skalkulowane tak żeby jakoś spiąć temat finansowy.

Ogólnie przyjazna atmosfera i coś dla siebie na kranie w końcu też znalazłem. W każdym bądź razie życzę powodzenia i rozwoju miejsca w pozytywnym kierunku.
                  - Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
                  - Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
                  - Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa

Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).

Comment

• jacekwerner
                    Major Piwnych Rewolucji
                    🍼🍼
                    • 2004.05
                    • 2850

Jako pozytyw dodałbym obecność w sobotę na pięciu kranach wszystkich (chyba) aktualnie dostępnych polskich piw dyniowych : Gruba Kaśka, Zośka Straszybotka, Muerto, Dyniamit i Piotrek z bagien - Pumpkin Ale
                    Ochotnicza Straż Piwna
                    BAZA = 7446

Comment

• BoyLer
                      Kapral Kuflowy Chlupacz
                      • 2015.02
                      • 46

Napiszę trochę w obronie Absurdalnej, bo to jedno z moich i moich znajomych ulubionych miejsc na śląsku.
                      - Czasami tablice zewnętrzne były niezsynchronizowane, ale wewnątrz nie spotkałem się z rozbieżnościami
                      - Krążków cebulowych tam nie jadłem, ale wraz ze znajomymi jesteśmy ogromnymi fanami kuchni Absurdalnej. Za rozsądną cenę można zjeść wyjątkowe rzeczy.
                      - Nie spotkałem się z takimi sytuacjami, ale też nie byłem nigdy na jakiejś większej imprezie
                      - Co do cen, to zawsze po doliczeniu 20% wychodziły mi niemal identyczne jak np w Kontynuacji czy Białej Małpie (chodzi o konkretne identyczne piwa). Za to ogromny plus to stosunkowo niska cena za małe piwa. Często w tego typu miejscach kompletnie nie opłaca się kupić małego piwa, bo cena w przeliczeniu na objętość drastycznie wzrasta. A tutaj bywały sytuacje, że małe piwo wychodziło taniej niż duże (rzadko bo rzadko, ale jednak), albo różnica w przeliczeniu na 0,5l wychodzi nie więcej niż 10%. A że zawsze lubię spróbować jak najwięcej nowości, to jest to dla mnie idealna sytuacja
                      Ogólnie craftowy pubing po Katowicach zawsze zaczyna się w Absurdalnej

Comment

• ART
                        mAD'MINd
                        🥛🥛🥛🥛🥛
                        • 2001.02
                        • 23925

Cholercia, obserwując wątek CzeskiejBaszty, to obawiam się już wyciągnięcia zapisu z kamer i ukrzyżowania Z wizyty jestem zadowolony, wskazałem moje uwagi, które obsługa czy właściciel może chcieć wygładzić jeśli uzna je za problematyczne. Mieliśmy tylko nieco ponad godzinę na rekonesans i wypisane piwa nad barem robiły smaka, ale zaczęły się pojawiać dopiero po jakimś czasie naszej obecności.
                        Last edited by ART; 2015-11-05, 09:07.
                        - Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
                        - Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
                        - Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa

Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).

Comment

Przetwarzanie...
                        X