Bielsko-Biała, Podcienie 3, Chmielowe Podcienia

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • ChmielowePodcienia
    Kapral Kuflowy Chlupacz
    • 2015.03
    • 55

    Bielsko-Biała, Podcienie 3, Chmielowe Podcienia

    Trochę o filozofii Chmielowych Podcieni :
    Prawdziwe piwo, prawdziwe jedzenie.

    Podobnie jak w Piwnicy Zamkowej oferujemy Wam tylko naturalne piwa, dobre alkohole , polecamy świetne hiszpańskie wina.
    W naszej kuchni tworzymy prawdziwe jedzenie zgodnie z ideami slow food. Używamy tylko najlepszych składników. Sięgamy po produkty sezonowe i regionalne z Polski i Europy. Czosnek niedźwiedzi, mięta, lubczyk pochodzi z własnej uprawy. Nie używamy mikrofalówki, przypraw z glutaminianem sodu (E 621). Pracujemy tylko na świeżych produktach. Znajdziecie u nas szeroka gamę przekąsek jak i pełnych gorących posiłków.
    Stworzyliśmy miejsce w którym z przyjemnością napijecie się dobrego piwa . Zjecie coś pysznego, spędzicie czas w miłej atmosferze. Przy nienachalnej muzyce porozmawiacie ze znajomymi lub zrelaksujecie się sącząc coś dobrego. Powstała alternatywa dla "odbijających" się od drzwi Piwnicy Zamkowej. Zapewniamy wygodne miejsca dla 98 gości.
    Dorota i Krzysztof
    Attached Files
    Prawdziwe piwo, prawdziwe jedzenie
  • e-prezes
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛🥛🥛
    • 2002.05
    • 19274

    #2
    A piwo? Jest?

    Comment

    • ChmielowePodcienia
      Kapral Kuflowy Chlupacz
      • 2015.03
      • 55

      #3
      Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika e-prezes Wyświetlenie odpowiedzi
      A piwo? Jest?
      Jest też. Zamontowane jest 10 kranów i pompa. Na razie w użyciu jest 7-8 nalewaków.
      Prawdziwe piwo, prawdziwe jedzenie

      Comment

      • login_87
        Szeregowy Piwny Łykacz
        • 2011.12
        • 27

        #4
        Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ChmielowePodcienia Wyświetlenie odpowiedzi
        Jest też. Zamontowane jest 10 kranów i pompa. Na razie w użyciu jest 7-8 nalewaków.
        Jestem bardzo ciekaw piwa z pompy, jeszcze nie miałem okazji próbować. Będzie możliwość spróbowania tego samego piwa z kranu i pompy?

        Comment

        • e-prezes
          Generał Wszelkich Fermentacji
          🥛🥛🥛🥛🥛
          • 2002.05
          • 19274

          #5
          Godziny działania?

          Comment

          • login_87
            Szeregowy Piwny Łykacz
            • 2011.12
            • 27

            #6
            Zaloguj się do Facebooka, aby zacząć udostępniać różne rzeczy oraz łączyć się ze znajomymi, rodziną i ludźmi, których znasz.


            16:00 - 00:00

            Comment

            • ChmielowePodcienia
              Kapral Kuflowy Chlupacz
              • 2015.03
              • 55

              #7
              Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika e-prezes Wyświetlenie odpowiedzi
              Godziny działania?
              Lokal czynny jest od wtorku do niedzieli od godziny 16:00
              Prawdziwe piwo, prawdziwe jedzenie

              Comment

              • ChmielowePodcienia
                Kapral Kuflowy Chlupacz
                • 2015.03
                • 55

                #8
                Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika login_87 Wyświetlenie odpowiedzi
                Jestem bardzo ciekaw piwa z pompy, jeszcze nie miałem okazji próbować. Będzie możliwość spróbowania tego samego piwa z kranu i pompy?
                Wykluczam sytuację by w jednym czasie to samo piwo było jednocześnie na kranie i pompie. ;-) To nie miało by sensu.
                Prawdziwe piwo, prawdziwe jedzenie

                Comment

                • login_87
                  Szeregowy Piwny Łykacz
                  • 2011.12
                  • 27

                  #9
                  Wręcz przeciwnie. Można by sprawdzić jaki wpływ ma pompa na nasycenie itp..

                  Comment

                  • ChmielowePodcienia
                    Kapral Kuflowy Chlupacz
                    • 2015.03
                    • 55

                    #10
                    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika login_87 Wyświetlenie odpowiedzi
                    Wręcz przeciwnie. Można by sprawdzić jaki wpływ ma pompa na nasycenie itp..
                    Piwo z pomy inaczej smakuje. Jedno piwo na tym zyskuje inne traci.Pompa zasysa powietrze czyli około 70 % azotu. Przed podłączeniem kega jest odgazowywana. Piwo lane za pomocą pompy jest mniej nagazowane. Wielu piwoszy nie lubi takiego sposobu podania piwa. Są browary, które nie zalecają nalewania ich piw za pomocą pomy.
                    Prawdziwe piwo, prawdziwe jedzenie

                    Comment

                    • PiwnicaZamkowa
                      D(r)u(c)h nieuchwytny
                      • 2011.05
                      • 805

                      #11
                      Na kranach :

                      1. Śmietanka WEIZEN / Viva la Wita
                      2. Bobry Wieczór STOUT / Heksa STOUT
                      3. Atak CHmielu IPA / Big Chmielowski APA
                      4. Call me Simon IRISH RED ALE / Anchor IPA
                      5. Raciborskie Klasyczne
                      6. Miłosław Marcowe / Miłosław Pilsner
                      7. Ryzak / Groszak
                      8. Południca POLISH BLACK SAISON

                      Comment

                      • witold68
                        Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
                        • 2009.09
                        • 142

                        #12
                        Chmilowe podcienie

                        Muszę się tam wybrać raczej jutro
                        Na pochybel psubratom !

                        Comment

                        • PiwnicaZamkowa
                          D(r)u(c)h nieuchwytny
                          • 2011.05
                          • 805

                          #13
                          Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika witold68 Wyświetlenie odpowiedzi
                          Muszę się tam wybrać raczej jutro
                          Jutro czyli w sobotę 21.03. Chmielowe Podcienia zamknięte dla gości. Lokal w całości zarezerwowany. Przepraszamy.

                          Comment

                          • PiwnicaZamkowa
                            D(r)u(c)h nieuchwytny
                            • 2011.05
                            • 805

                            #14
                            W dniu dzisiejszym (sobota) wszystkie miejsca w Chmielowych Podcieniach zarezerwowane.
                            Zapraszamy do Piwnicy Zamkowej.

                            Comment

                            • PiwnicaZamkowa
                              D(r)u(c)h nieuchwytny
                              • 2011.05
                              • 805

                              #15
                              Nowości z Browaru Jan Olbracht są już w Chmielowych Podcieniach.
                              Attached Files

                              Comment

                              Przetwarzanie...
                              X