Świeżo powstały browar, pachnący jeszcze nowością. Mieści się jak nazwa wskazuje w piwnicach kamienicy bytomskiego rynku, ale jest też ogródek z dużymi TV w których lecą mecze Euro. Dziś też był, ale siatkówki Na razie nie ma jeszcze parasoli więc pusto było w dzisiejszym ukropie.
Wracając do piwnicy, ceglane ściany, dwie sale, (chociaż może i jest więcej) jedna z widokiem na warzelnię i leżakownie.
Obsługa miła i sprawna, ale jeszcze lekko zagubiona.
Do jedzenia zakąski w stylu włoskim i codziennie inne danie dnia. Dziś był makaron z pesto i suszonymi pomidorami za 11 zl. W stałej ofercie z konkretniejszych dań - burgery z frytami.
Nie jest drogo, najdroższe danie (burger BBQ z frytami) kosztuje 21 zł. Smaczny i konkretny, sam stek w nim miał grubość ok 3 cm.
Piwa były takie:
Miodowe - 8 zł/0,5 l
Polski Pale Ale - 7 zł/0,5 l
Summer Ale - 7 zł/0,5 l
Pils - 7 zł/0,5 l
AIPA - 9 zł/0,5 l
Spróbowałem Summer Ale, Pils i Polski PA, bardzo dobre, szczególnie Summer Ale który wyglądał jak pszenica Jedne z lepszych smakowo piw z minibrowarów w Polsce jakie odwiedziłem, na dodatek za niewygórowane ceny.
Wracając do piwnicy, ceglane ściany, dwie sale, (chociaż może i jest więcej) jedna z widokiem na warzelnię i leżakownie.
Obsługa miła i sprawna, ale jeszcze lekko zagubiona.
Do jedzenia zakąski w stylu włoskim i codziennie inne danie dnia. Dziś był makaron z pesto i suszonymi pomidorami za 11 zl. W stałej ofercie z konkretniejszych dań - burgery z frytami.
Nie jest drogo, najdroższe danie (burger BBQ z frytami) kosztuje 21 zł. Smaczny i konkretny, sam stek w nim miał grubość ok 3 cm.
Piwa były takie:
Miodowe - 8 zł/0,5 l
Polski Pale Ale - 7 zł/0,5 l
Summer Ale - 7 zł/0,5 l
Pils - 7 zł/0,5 l
AIPA - 9 zł/0,5 l
Spróbowałem Summer Ale, Pils i Polski PA, bardzo dobre, szczególnie Summer Ale który wyglądał jak pszenica Jedne z lepszych smakowo piw z minibrowarów w Polsce jakie odwiedziłem, na dodatek za niewygórowane ceny.
Comment