Browar - restauracja przy hotelu Best Western Hotel Mariacki.
Miejscówka bardzo elegancka w lekko indrustialnych klimatach. Cegła, szkło, stal nierdzewna. Wnętrze dwupoziomowe klimatyzowane, bardzo komfortowe termicznie.
Przed wejściem ogródek na deptaku ulicy Mariackiej.
Obsługa bardzo profesjonalna. Jedzenie z najwyższej półki z cenami adekwatnymi do jakości.
Piwa są 3 w stałej ofercie oraz jedno sezonowe.
Pils 12,5 - 12 zł/0,5 l
Pszeniczne 12,5 - 10 zł/0,5 l
AIPA 16,0 - 14 zł/0,5 l
Sezonowe aktualnie to Milk Stout. Są też pojemności 0,3 i 1,0 litr.
Niestety nie mogłem sobie pozwolić na promile we krwi więc spróbowałem tylko małego pilsa. Piwo genialne, klasyczny pils którego nie powstydziłby się najlepsze browarki w Czechach. Motywuje mnie to tylko do najszybszych odwiedzin aby spróbować reszty.
Z informacji od obsługi dowiedziałem się że pierwszą warkę nastawili już w lutym wiec raczej to ich piwa. Na wynos nie ma na razie nic, mają firmowe szkło, wafli brak.
Lokal ma jedną wadę, dla mnie jest trochę za bardzo.... luksusowy
Miejscówka bardzo elegancka w lekko indrustialnych klimatach. Cegła, szkło, stal nierdzewna. Wnętrze dwupoziomowe klimatyzowane, bardzo komfortowe termicznie.
Przed wejściem ogródek na deptaku ulicy Mariackiej.
Obsługa bardzo profesjonalna. Jedzenie z najwyższej półki z cenami adekwatnymi do jakości.
Piwa są 3 w stałej ofercie oraz jedno sezonowe.
Pils 12,5 - 12 zł/0,5 l
Pszeniczne 12,5 - 10 zł/0,5 l
AIPA 16,0 - 14 zł/0,5 l
Sezonowe aktualnie to Milk Stout. Są też pojemności 0,3 i 1,0 litr.
Niestety nie mogłem sobie pozwolić na promile we krwi więc spróbowałem tylko małego pilsa. Piwo genialne, klasyczny pils którego nie powstydziłby się najlepsze browarki w Czechach. Motywuje mnie to tylko do najszybszych odwiedzin aby spróbować reszty.
Z informacji od obsługi dowiedziałem się że pierwszą warkę nastawili już w lutym wiec raczej to ich piwa. Na wynos nie ma na razie nic, mają firmowe szkło, wafli brak.
Lokal ma jedną wadę, dla mnie jest trochę za bardzo.... luksusowy
Comment