Będzin, na przeciw Dworca PKP, Bar Uniwersalny

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Piwofil
    Kapitan Lagerowej Marynarki
    • 2002.01
    • 907

Będzin, na przeciw Dworca PKP, Bar Uniwersalny

Bar Uniwersalny

Bar ten jest naprzeciwko stacji PKP Będzin Miasto, jedyne miejsce, gdzie w będzinie można coś zjeść czekając w deszczu na ostatni pociąg do Katowic, odjeżdzający o 22 56!
    Serwują lechy i tyskie po 3,5 i 3 zł, pilsnera i jakieś z lodówki, a także ogromny wybór wódek, przyznam że nie widziałem dawno takiej wystawy w barze tego typu!
    Ale najlepsze są zapiekanki, kosztują 2,5zł, ale są duże i sycące!
    www.plhaft.prv.plPiwo to to co powoduje radość w moim życiu, napędza mnie do działania i jest moją motywacją. Jedynie kobiety są lepsze od niego :DD
  • RAFIFAFI
    Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
    • 2002.11
    • 188

Odp: Będzin

[QUOTE]Piwofil napisał(a)
    [B]Bar Uniwersalny

Bar ten jest naprzeciwko stacji PKP Będzin Miasto, jedyne miejsce, gdzie w będzinie można coś zjeść czekając w deszczu na ostatni pociąg do Katowic, odjeżdzający o 22 56!

Akurat dopiero żem tu zawitał
    Ten bar praktycznie mieszczący się naprzeciwko dworca cieszy się duzym powodzeniem zarówno miejscowych jaki i przejeżdżających przez Będzin podróżnych.
    Otwarty już od wczesnych godzin porannych niby do 22 ale nie wiem czemu czasem jego zamknięcie przeciąga się do godzin okołopółnocnych.
    Piwo lane jak pisał Piwofil bez zmian, ceny właściwie też, sporo butelkowych no i coś mocniejszego w szerokim asortymencie.
    Tylko z butli!

Comment

Related Topics

Collapse

• dadek
      Niemcy, Nürnberg (Norymberga), Hallplatz 2, Mautkeller
      dadek
      Czy to nie dziwne, że nikt tego miejsca jeszcze nie opisał? Wyszukiwarka nic nie pokazała pomimo wpisywania różnych opcji. A to przecież starówka, zaledwie 300 m od głównego dworca DB, więc raczej odwiedzających nie brakuje, zapewne z Polski również. A jak wyczytałem na stronie...
      2025-01-29, 04:15
    • dadek
      Belgia, Bruksela, Rue Dieudonné Lefèvre 4, La Source
      dadek
      Na koniec pobytu w Belgii opuściliśmy gościnną Flandrię i na ostatnie 3 dni przenieśliśmy się do Brukseli. Koledzy z Holandii nas ostrzegali, że tam już nie będzie tak lekko językowo jak chociażby w Leuven odległym o 18 minut jazdy pociągiem od stolicy. We Flandrii, czyli północnej...
      2024-10-14, 02:47
    • dadek
      Austria, Wiedeń, Absberggasse 27, Bräuhaus Ten. Fifty.
      dadek
      30.04.2024 odwiedziliśmy dzielnicę Favoriten leżącą na południe od Hauptbahnhof, gdzie w 2018 roku zaczął swą działalność malutki browarek Ten. Fifty. Dojechać tu można tramwajami 6 i 11, po czym dojść 200 m.
      Miejsce na browar jest idealne - to jeden postindustrialnych budynków...
      2024-05-24, 00:56
    • zasada
      Poznań, Sikorskiego 38, Piwnica
      zasada
      W działającym od ok.2 lat małym sklepie specjalistycznym, w początku marca otworzył sie mini-pub. Cztery stoliki, cztery krany, przynajmniej jeden pozwala na nalewanie do pojemników zapewniających brak kontaktu z tlenem. O ile zauważyłem, dominuje Dziki Wschód.
      Małe piwo 14, duże 18....
      2024-03-24, 18:39
    • Shedao
      Witnica, Konopnickiej 1, Browar Witnica
      Shedao
      Wychodzi na to, że sam browar nie doczekał się u nas przez tyle lat swego wątku.

Sklepik jest czynny w godzinach 7-15 w dni powszednie. Trzeba podejść na portiernię, pani zadzwoni, wyjdzie druga pani obsługująca sklepik i zaprowadzi do niego. Samemu nie wolno włóczyć się po...
      2024-02-19, 15:47
    • Loading...
    • Koniec listy.
    Przetwarzanie...