Gliwice, Jana Matejki 3, IBU Craft Beers

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • woosaa
    Major Piwnych Rewolucji
    🍼🍼
    • 2005.07
    • 1557

Gliwice, Jana Matejki 3, IBU Craft Beers

Nowy samoobsługowy pub położony w pobliżu rynku.Żeby napić się piwa trzeba zakupić kartę (3 zł ?). W pierwszych godzinach promka na piwo 10%(chyba do 18.00).Ceny powyzej 12 zł za 0,5 l piwa,lecz można sobie nalać dowolną ilość do szkła z "szafki".Oferta na ontapie.
    Ostatnia zmiana dokonana przez woosaa; 2020-02-03, 13:43.
    mb WOS
  • ART
    mAD'MINd
    🥛🥛🥛🥛🥛🥛
    • 2001.02
    • 24007

Zawitaliśmy i my. 10. lutego. AD 2024.

Czynne coedzienne od 16 do północy,
    a w piątek-sobota do 2:00.

Jest czysto, klimatycznie, dużo cegły i gry świateł, Niby można wsiąknąć, ale dziwnie tak pić piwo sobie samemu nalewane, ot brakuje kontaktu z ludźmi po drugiej stronie kontuaru (jak ktoś woli drinki, lub niepiwo to tradycyjny bar jest). Piwa różnorodne, jakościowo bez zastrzeżeń. Wiele rodzajów szkła do wyboru - na plus. Niewątpliwą zaletą miejsca tego typu jest że można popróbować wynalazków, których ilości półlitrowe a nawet 0,3 litrowe mogłyby zabić (niekoniecznie alkoholem).

www: http://www.ibu.pub/
    FB https://www.facebook.com/ibucraftbeers
    gmapy: https://maps.app.goo.gl/SNpc5mh7xNy8JTom9
    Attached Files
    - Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
    - Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
    - Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa

Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).

Comment

Related Topics

Collapse

• Alkoneser
      Browary restauracyjne w Polsce
      Alkoneser
      Cześć,
      mam taki niecny plan odwiedzin wszystkich browarów restauracyjnych w Polsce, tylko problem stanowi ustalenie ich kompletnej listy. Już myślałem, że mi się to udało i takich miejsc jest 109, ale w zeszły weekend byłem w Giżycku i okazało się, że tam również jest minibrowar...
      2024-08-05, 11:26
    • Pankracy
      Piotrków Trybunalski, Jana Matejki 5, Cappello pizza & burger
      Pankracy
      Niewielka knajpka w pawilone handlowym niedaleko pętli autobusowej przy ul. Słowackiego. Powstała w zeszłym roku w lokalu po sklepie mięsnym. W menu pizza, burgery, sałatki.

Jeżeli chodzi o piwo. Przekrój piw butelkowanych Jan Olbracht Browar Rzemieślniczy. Jest też nalewak Olbrachta....
      2020-09-29, 09:04
    • heckler
      Gliwice, Stefana Wyszyńskiego 14C, Miedziana-craft beer&chill
      heckler
      Od stycznia Gliwice mogą pochwalić się nowym browarem, lub browarkiem, gdyż nie wiem czy to nie najmniejszy legalnie działający browar w naszym kraju. Jeżeli się mylę to sorki i proszę o sprostowanie.
      Sprzęt to warzelnia o pojemności, tylko 200 l, a tanki są tylko dwa i maja
      ...
      2023-03-31, 07:24
    • e-prezes
      Browar Jana, Paolo Pils
      e-prezes
      Browar Jana więcej chyba sprzedaje dla obcych podmiotów niż firmuje własną marką i to jest takie piwo. Jak coś się sprzedaje dla kogoś nie pod swoją marką to może być nie do końca dobre (domysł). W sensie nie idealne. I takie też jest - nie idealne. Ale też oczekiwać od rzemieślniczego...
      2023-02-27, 11:09
    • Ahumba
      2025.06.6-8 - Gliwice, Lotny Festiwal Piwa
      Ahumba
      Zapowiedź festiwalu na stronie. Na razie poza datą i miejscem jeszcze brak konkretów
      Start
      2025-06-06
      Koniec
      2025-06-08
      Adres
      Plac przy PreZero Arena
      2024-11-29, 12:07
    • Loading...
    • Koniec listy.
    Przetwarzanie...