W parku mnóstwo jest miejsc w których można dobrze zjeść, i wypić piwo. No to zaczynamy.
Chorzów, Wojewódzki Park Kultury i Wypoczynku, Zielona Dolina
Collapse
X
-
Chorzów, Wojewódzki Park Kultury i Wypoczynku, Zielona Dolina
Browar Hajduki.
adam16@browar.biz
Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Krasnoludki są na świecie, a w każdym razie w Chorzowie ;) a dowodem jest to, iż do domowego piwa siusiają :D - mam KWASIŻURA :DTagi: brak
-
-
Zielona Dolina
Zielona Dolina Lokal zbudowany w tym roku, w parkowej dolinie. Mieści się niedaleko wejścia do WPKiW, na wysokości Górnego Osiedla Tysiąclecia (nieopodal tzw. Kapelusza w którym mieści się tor kartingowy), jakieś 300 metrów od przystanku tramwajowego (linie 6, 11, 41). Leją Pilsnera Urquella (wielka reklama), Tyskie Gronie – 3.50 za pół litra. W ogóle jest tam przegląd całej chyba produkcji Kompanii Piwowarskiej.
Grzane piwo za 4-5zł, grzane wino droższe. W środku zapach drewna. Podają pizzę, makarony, że niby to włoska kuchnia. Jest też chleb ze smalcem. Wielkie okna dają piękny widok na parkową zieleń. Latem spory teren zajmują ławy z parasolami.Browar Hajduki.
adam16@browar.biz
Krasnoludki są na świecie, a w każdym razie w Chorzowie ;) a dowodem jest to, iż do domowego piwa siusiają :D - mam KWASIŻURA :D
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika adam16Zielona Dolina Lokal zbudowany w tym roku, w parkowej dolinie.Browar Hajduki.
adam16@browar.biz
Krasnoludki są na świecie, a w każdym razie w Chorzowie ;) a dowodem jest to, iż do domowego piwa siusiają :D - mam KWASIŻURA :D
Comment
-
Comment