Żywiec, Browarna 88, Piwiarnia Żywiecka

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • yemiołka
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2002.02
    • 1012

marcopolok napisal/a
    Yemioła, nic tam już nie ma w twoim notatniku????? po drugiej knajpie już nie byłaś w stanie pisać a te notatki które robiłaś do końca to zwykła ściema!!!
    był jeszcze plackowy, bardzo "Cichy kącik" i makaronowa "Piramida" i bardzo fajny "Jazz Club",,,, ale tak nabazgrane, że więcej grzechów nie pamiętam.
    zresztą, co za różnica - wszędzie leją Żywca
    i to taniej niż gdzie indziej....

tylko tego "Trupka" żal
    **** zbliża ludzi... :-]

Comment

• yemiołka
      Major Piwnych Rewolucji
      • 2002.02
      • 1012

acha, jeszcze była speluna anonimowa, w której zostałam pouczona, by nie gapić się na tubyców nawet kątem oka
      lali tam paskudnego Strzelca...
      **** zbliża ludzi... :-]

Comment

• marcopolok
        Major Piwnych Rewolucji
        • 2001.10
        • 2334

Originally posted by Żywiec

Pod beczką z Bielska zawsze stoją stoły Żywca
        Potwierdzam:
        w sezonie jesiennym a w tedy miało miejsce to spotkanie pomiędzy wspominaną beczką a bramą stała sterta nie używanych stolików i krzeseł firmowanych przez browar Heineken
        jak powszechnie wiadomo krzesła i stoliki firmowane prze browar i znajdujące się na wyposażeniu lokalu serwującego napoje alkoholowe służą do bezpieczniejszego spożywania wyżej wymienionych trunków (czytaj piwa) a nie do leżenia do góry nogami.

Tedy użyliśmy je zgodnie z przeznaczeniem nie pytając o zgodę szefa placówki bo go nie było
        gdyby był to by siedział razem z nami
        bez brody...

Comment

• jacer
          Pułkownik Chmielowy Ekspert
          • 2006.03
          • 9875

Fajny lokal, dostępne piwa: Żywiec, Brackie, Porter, Henio, Paulaner lany - 7zł, Murphys Irish Stout lany - 6zł.

Te dwa ostatnie bardzo dobre. Piana w stoucie przypominała taką z kawy. Koleżanka wyjadła mi ją całą łyżeczką

Jedzenie w restauracji bardzo tanie i bardzo dobre. Warto się tam zatrzymać dla samego jedzenia.
          Milicki Browar Rynkowy
          Grupa STYRIAN

(1+sqrt5)/2
          "Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
          "Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
          No Hops, no Glory :)

Comment

• Wielki_B
            Major Piwnych Rewolucji
            • 2005.02
            • 1968

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika jacer Wyświetlenie odpowiedzi
            Fajny lokal, (...) Murphys Irish Stout lany - 6zł.
            W zeszłym roku miałem okazję napić się tam tego Stouta. Świetne piwo. Warto do tego lokalu wdepnąć. I to nie tylko po to, aby napić się dobrego piwa i smacznie zjeść, ale także by doznać, jak klient obsługiwany być powinien.

Comment

• Maggyk
              Szara Adminiscjencja
              🍼
              • 2004.05
              • 5617

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Wielki_B Wyświetlenie odpowiedzi
              W zeszłym roku miałem okazję napić się tam tego Stouta. Świetne piwo. Warto do tego lokalu wdepnąć. I to nie tylko po to, aby napić się dobrego piwa i smacznie zjeść, ale także by doznać, jak klient obsługiwany być powinien.
              No niekoniecznie, jak w czasie giełdy kupowałam niejaką Pepsi przy barze, to trochę czekałam, aż zajęte plotkowaniem Panie zapytają co podać. A jeśli chodzi o sposób podawania to chyba ja bym to szybciej zrobiła, nie mając rozeznania gdzie co jest. No i co najgorsze zupełny brak uśmiechu na twarzy - zadnego argumentu w rękawie nie miałam, by zapomnieć o pewnych niedogodnościach.

Kobita pewnie zmęczona była, ale brak szczątkowej formy uśmiechu nic nie tłumaczy.
              Życie jest jak skrzynka piw rzemieślniczych - nigdy nie wiesz na co trafisz!
              Piwo domowe -
              Centrum Piwowarstwa - sklep dla piwowarów domowych

Reklama w BROWARZE
              PIWO GDZIE - STREFA Z ZASADAMI :D

Comment

• Wielki_B
                Major Piwnych Rewolucji
                • 2005.02
                • 1968

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Maggyk Wyświetlenie odpowiedzi
                No niekoniecznie, jak w czasie giełdy kupowałam niejaką Pepsi przy barze, to trochę czekałam, aż zajęte plotkowaniem Panie zapytają co podać. A jeśli chodzi o sposób podawania to chyba ja bym to szybciej zrobiła, nie mając rozeznania gdzie co jest. No i co najgorsze zupełny brak uśmiechu na twarzy - zadnego argumentu w rękawie nie miałam, by zapomnieć o pewnych niedogodnościach.

Kobita pewnie zmęczona była, ale brak szczątkowej formy uśmiechu nic nie tłumaczy.
                Oj! No więc ja miałem to szczęście, żem doznał zupełnych przeciwności!
                A może sekret tkwi w tym, że trza zamówić piwo, nie Pepsi?
                A tak na serio, opisane przez Ciebie zachowanie kelnerek było o tyle bardziej niestosowne, że miało miejsce w trakcie Giełdy Żywieckiej. Z drugiej strony - pewnie z racji tylu odwiedzajacych browar gości - miały dziołchy o kim sobie poplotkować. Jak to baby.
                Szefostwo poczyta posty i za rok będzie jak trzeba.

Comment

• Promil03
                  D(r)u(c)h nieuchwytny
                  • 2007.10
                  • 2833

Mam pytanko. Czy w Piwiarni Żywieckiej dostępne jest lane Brackie niepasteryzowane? Wybieram się jutro do Żywca i chętnie spróbowałbym tego piwka.

Comment

• natalka
                    Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
                    • 2010.07
                    • 128

jak dla mnie lokal rewalacja !
                    ceny lanego- prawie pół darmo. dobrze ze przejazdem tylko byłam bo trezezwa bym nie wyszła.
                    gadzety, szklanki tez za przystepna cene
                    Doba ma 24 godziny,skrzynka 24 piwa...przypadek?

Comment

• Żywiec
                      D(r)u(c)h nieuchwytny
                      • 2001.12
                      • 1571

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika belfer102 Wyświetlenie odpowiedzi
                      Droga Pani!
                      Uważam, że gadżety są w wysokich cenach, przynajmniej tam na miejscu.
                      Natomiast o cenach piwa nie należy pisać, że są "prawie pół darmo" bo mogą je zmienić na wyższe i wtedy nie będą już "ludzkie"!
                      Zmiany cen piwa nie przywidujemy. Ceny gadżetów są bardzo przyzwoite: szklanki po 2- zł, kufel po 10- zł, t`hirt 20- zł, itd. Generalnie 50-70% taniej niż w muzeum browaru. Obecnie obowiązuje spora obniżka cen na gadżety.

Comment

• natalka
                        • 2010.07
                        • 128

Uważam, że gadżety są w wysokich cenach, przynajmniej tam na miejscu
                        SZKLANKA ZA 3ZŁ- BRRR ZGROZA

Comment

• becik
                          Generał Wszelkich Fermentacji
                          🍼🍼
                          • 2002.07
                          • 14999

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika natalka Wyświetlenie odpowiedzi
                          toż to złodziejstwo skandal normalnie
                          Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl

Comment

• delvish
                            Major Piwnych Rewolucji
                            • 2004.11
                            • 3508

Powinni tego zabronić
                            "You can't be a real country unless you have a beer and an airline - it helps if you have some kind of a football team, or some nuclear weapons, but at the very least you need a beer."
                            (Frank Zappa)

"It is not from the benevolence of the butcher, the brewer, or the baker that we expect our dinner, but from their regard to their own interest. We address ourselves, not to their humanity but to their self-love" (Adam Smith)

Comment

• Żywiec
                              D(r)u(c)h nieuchwytny
                              • 2001.12
                              • 1571

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika natalka Wyświetlenie odpowiedzi
                              Teraz są już po 2- zł.

Comment

• natalka
                                • 2010.07
                                • 128

o to trzeba sie wybrac
                                ciekawe jak ta informacje mój mezczyzna zniesie ze znow on prowadzi...

Comment

Przetwarzanie...
                                X