Piwiarnia z piwem z wrocławskiego Spiża. Lokal z mieszanką wystroju z lat 90 i dzisiejszego. Da się wytrzymać. Miła obsługa. Do picia wybór kilku-kilkunastu piw z browary Spiż. Piłem Karmelowe i Miodowe, porządne, bez tragedii. Niedaleko dworca PKP więc można tu wskoczyć na szybkie piwko przed lub po "pociągu".
Katowice, Staromiejska 9, Pub Spiż
Collapse
X
-
Wożą piwo z Wrocka mają browar w Katowicach ? Dziwne i mało opłacalne chyba.Lwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
1 FOLKSDOJCZ BROWARU :D
Da seufzt sie still, ja still und flüstert leise:
Mein Schlesierland, mein Heimatland,
So von Natur, Natur in alter Weise,
Wir sehn uns wieder, mein Schlesierland,
Wir sehn uns wieder am Oderstrand.
-
-
-
I gdzie tam pisze,że knajpa sprzedaje piwo z Wrocławia mają jednocześnie za rogiem browar ?Lwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kiszot Wyświetlenie odpowiedziWożą piwo z Wrocka mają browar w Katowicach ? Dziwne i mało opłacalne chyba.
Byłem tam bodajże w styczniu tego roku. Mnie kelnerka odpowiedziała, że jedno z piw (nie pamiętam które) jest warzone we wrocku. Pozostałe pohodzą z Katowic.
Jak dla mnie wszystkie piwa były paskudne, a miodowe na kilometr waliło sztucznym miodem, szkoda czasu i kasy.
-
👍 1
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Warzywo Wyświetlenie odpowiedziPiwiarnia z piwem z wrocławskiego Spiża.
Po co w ogóle wrzucasz jakieś linki skoro powyżej pisałem, że w Katowicach jest browar.
Lwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
Comment
-
Comment